— Posted in Tantrisk oslo best mature porn

Marktplaats natura natte gleuf

marktplaats natura natte gleuf

De overheid kan jou dwingen middels ons rechtssysteem om betaling in ons officiële betaalmiddel te accepteren. Grof gezegd kan ik jouw winkel inlopen, wat artikelen pakken en dan het juiste bedrag op de toonbank leggen. Jij kunt dan roepen dat je liever goud wilt hebben maar als ik de winkel uitloop heb je geen poot om op te staan. Ik heb betaald en geen rechter zal mij voor diefstal veroordelen.

Dit is niet altijd zo geweest overigens. Vroeger was een dollar een certificaat, inwisselbaar voor goud, dat je niet hoefde te accepteren. Zie ook Fiat Money. Op een dollar biljet staat de letterlijke tekst: Een valuta heeft alleen waarde omdat dat onderling wordt afgesproken.

Wanneer ze bij de Albert Heijn kippen als betaalmiddel gaat accepteren mag ik daar afrekenen met kippen en ben ik niet gebonden aan het nationale betaalmiddel. Op die manier kan je dus misbruik door de banken en het politiek stelsel voorkomen Daarbij vergis jij je in het volgende. Dat zou betekenen dat ik als ondernemer altijd moet verkopen aan iemand. Dat is ook niet waar. Ik mag als ondernemer contant geld, goud of kippen weigeren.

Iets verkopen is enkel een transactie waarbij twee partijen iets overeen komen. Het voorbeeld wat je opsomt is ook in America, ik bedoel, komop. In Griekenland is de bevolking de drachme al aan het omzeilen en worden vele lokale transacties in natura uitgevoerd.

Ik geloof vast dat indien de crisis vijf of tien jaar later doorbrak, op een moment dat iedereen een smartphone heeft, dat men zou teruggrijpen naar een of andere cryptocoin. Niet dat ik je geen gelijk geef maar wat er in Noorwegen gebeurt is toch ook gewoon wat de banken het liefste hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat er meer geld op de rekeningen blijft geparkeerd ipv dat iedereen met cash in de pocket rond loopt.

Dat is alles bij elkaar een heleboel geld waar ze nu geen rendement mee kunnen halen. Het is voor de banken gewoon een grote kost saver als ze van cash kunnen afstappen en zorgt voor meer winst als ze het een beetje verstandig aanpakken. Daarnaast denk ik dat ze stiekem ook geilen op het verkopen van de transactiegegevens maar dat zal nog een paar jaar duren als ons recht op privacy nog verder afgebrokkeld is. Het is wachten op de eerste bank die een hogere rente geeft in ruil voor het mogen verkopen van je transactie gegevens, anoniem uiteraard.

Ik hoop dat je het niet als op de man ervaren hebt. Zo heb ik het niet bedoeld. Toch zou ik zeggen, lees je eens in in dit onderwerp. Om je op weg te helpen: Nou het is naïef om iemand mening niet gewoon te accepteren.

En bij het minst geringste alles op privacy te gooien dat geschaad word. Terwijl er ook nog zoiets is als nationaal belang. Geld is sowieso iets vreemds en daar ben ik ook nog niet op in gegaan want er is geld wat feitelijk geen waarde vertegenwoordigd.

Wat dus neerkomt dat geld wat wij kennen een afspraak is tussen overheid en bevolking. Dus het ligt allemaal veel complexer dan een paar video's van een paar minuten.

Daarnaast als we rieel zijn zie jij onze klein kinderen met opgefrommelde papiertjes en metalen munten betalen? En dat moet ook los staan van privacy want het staat er los van. Dat het mogelijk is om daar data uit te ontrekken?

Dus nee ik ben het nog steeds niet met je eens. Wil je er wat aan doen? Vergeet vooral de docu ' The inside job ' niet. Deze gaat over het ontstaan van de crisis. Overigens grappig dat een techsite als tweakers 'giraal' geld, 'elektronisch' geld noemt. Iets hoeft niet juridisch haalbaar te zijn om voor jou toch problemen te geven.

Of de wet verandert gewoon omdat er op een ongelukkig moment een kamermeerderheid voor te vinden was er zijn in het verleden zelfs dictatoren democratisch aan de macht gekomen, dus waarom zou dat met een wetje dat alleen maar de belangen van wat kritische burgers lijkt te schaden niet ooit een keer gebeuren , en dan had je achteraf gewild dat er in een eerder stadium op veilig gespeeld was.

Wie zegt dat realistisch de mogelijkheden afwegen enorm paranoide is? En wie zegt dat ik mijn pasje meerdere malen per dag gebruik? Dit vind ik nou echt bullshit. Echt een mooi voorbeeld van het 'boiling frog syndrome'. In het begin wordt er gezegd dat er helemaal nog niets aan de hand is. Vervolgens word het langzamerhand door je strot gedrukt en dan krijg je uiteindelijk reacties zoals hierboven. Grootste gevaar is dus dat alles te traceren valt. Hoevaak betaal je wel niet belasting over je eigen geld?

Dat zwart geld zorgt ervoor nog dat mensen onderling geld over houden. Het is heel naïef als er gedacht wordt dat alles maar aan de belastingdienst doorgegeven worden omdat het beter zou moeten zijn. Er zouden immers betere wegen, ziekenhuizen en scholen gemaakt worden zeggen ze.

Denk bijvoorbeeld ook aan mensen die amper het minimumloon verdienen. Die kunnen net aan rondkomen met een toeslag. Sparen kan je dan vergeten. Als je dat op je rekening dan ontvangt, trekken ze dat zo van je toeslagen af. Echter gunt men dat hier in Nederland niet.

Dan lees ik vaker reacties als "Met mijn belastingcenten kom je rond. Niet iedereen is gezegend met een hoge salaris. Indien contant geld afgeschaft wordt, onstaat er een enorme bureaucratie. Net als de Belastingdienst waar je van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Helemaal al sinds je eerst een afspraak moet maken om uberhaupt je zaken geregeld te krijgen. Als je eenmaal in zo'n situatie bent beland, dan weet je exact hoe het voelt en hoe het 'sociaal' systeem werkt in Nederland. Je krijgt ook geen kans om uit de put te komen.

Ik kan me nu geen moment herinneren dat de belastingen omlaag zijn gehaald. Dan heb ik het over structurele belasting. Contant geld zorgt ook heel wat vrijheid. Anders zit je maar aan het lijntje van de overheid. Ik bepaal zelf waar ik dan mijn geld aangeef. Anders zo de overheid dat moeten bepalen. Op dit moment gebeurt dat ook gedeeltelijk.

Denk bijvoorbeeld aan dat geld aan Griekenland. Of andere gekke uitgaves van overheden waar we het niet mee eens zijn. Daar hebben we totaal geen invloed op. Met contant geld is dat geld van jou. Als geld weg is dan is het ook weg. Tevens is het idee van de Bitcoin wel goed, echter kunnen ze dit verbieden in Nederland en dan hang je. Als je dit doet met mooie propaganda dan zal weer grotendeels van de burgers hiermee akkoord gaan.

Om hetgeen wat jij hierboven schrijft vind ik het juist wel een goed idee. Hiermee wordt zwart bijklussen voor mensen wel veel moeilijker. Het geld wat de belastingdienst dan wel opstrijkt, zou dan bijvoorbeeld gestopt kunnen worden in verhoging van het minimumloon, of het bekostigen van andere sociale voorzieningen.

Echter is het privacy aspect ook belangrijk. Het is nog maar een aantal maanden geleden dat ING met het 'briljante' plan kwam om betalingen van klanten te gaan analyseren. Als men dit zou invoeren in Nederland moet er duidelijk in de wet worden vastgelegd wat er wel en niet gedaan mag worden met betalingsgegevens. Ja dat is inderdaad wel een nadeel je kan dan niet meer zwart bijverdienen, en toeslagen die je eventueel krijgt moet je dan weer inleveren.

Ja persoonlijk vind ik dat wel een ramp. Bijvoorbeeld boodschappen doen met het pasje van de geen die je hebt geholpen. Persoonlijk vind ik het ook lastig hoor heb ook altijd wel wat geld in me zak. Maar eigenlijk betaal ik bijna alles met me pasje. Stop jij dan ook gebruik te maken van Google en al zijn diensten? Of ga je nou beweren dat je geen van deze diensten gebruikt. De keuze is inderdaad erg belangrijk. Ik heb al sinds jaren geen facebook meer, ook google wordt niet gebruikt door mij.

Mijn windows heeft alleen firefox als browser in gebruik waarbij ad-block, scriptblock en ghostery druk aan het werk zijn.

Voor het normale standaard browsen, gebruik ik meestal de TOR browser. Als ik in een supermarkt sta waar ze 5 kassa's hebben en de 5e net opgengegaan is wegens drukte, maar je kunt er alleen maar pinnen, zal ik als ik het druk heb, nog steeds wachten voor de langere rij met cash. Ik heb niets te verbergen, maar het gaat ze ook niets aan wat ik betaal en doe. Ik interesseer me niet in wat alle bedrijven, overheden, intelligence agencies personeel doet in hun dagelijkse leven. Dus verwacht ik op dezelfde manier behandeld te worden, wat natuurlijk helaas niet gebeurt.

Dat Noorweegse bank overweegt om cash uit te "bannen" noem ik een zorgelijke zaak. Voor mij al een reden om dat land dan ook gewoon te mijden, mocht dat doorgaan. Sommige mensen zeggen dat ik een alu-hoedje nodig ben, maar zelf zie ik het liever als geinformeerd. Ik zal als persoon niet echt interessant zijn voor ze als ik net als ieder ander zou internetten en alles zou pinnen, maar ik houd gewoon niet van het gevoel, de mogelijkheid wat er mee zou kunnen gebeuren.

Hoop dan ook ten zeerste dat de EU, of het parlement van Noorwegen zelf hier een stok voor steekt. Ik vermoed eerder een andere valuta, dollars misschien.

En trouwens, hoe gaat Noorwegen tegenhouden dat winkels dat dan aannemen? Winkels moeten daadwerkelijk betalen om contant geld te kunnen storten op hun rekeningen. Verder kost het natuurlijk ook tijd en risico , om het contante geld naar de bank te brengen. En daarbij, zolang het niet op je rekening staat, verdien je er geen rente op, en kan je er geen rekeningen mee betalen. Ik zie wel voordelen voor winkels hoor.

Het is een wettig betaal middel maar als ondernemer ben je niet verplicht dit aan te nemen. Je mag alles weigeren. Dit is echt onzin.

Er is geen enkele verplichting om contant geld aan te nemen. Er zijn ook legio winkels die dit al niet meer doen. Een van de redenen waarom je mij bijvoorbeeld nooit bij CoffeeCompany zal zien. Maar denk ook aan onbemande pomp-stations etc. Winkels die cash accepteren doen dat als service naar hun klanten, niet omdat ze het verplicht zijn. Bovendien kunnen ze een groot deel van storting-kosten vermijden worden door PIN klanten cash bij te laten binnen.

Simpel, het geld van de winkels niet meer accepteren. Misschien het artikel lezen? In werkelijkheid vinden er in een samenleving enorm veel ongeregistreerde transacties met contant geld plaats. Overigens ken ik zelfs in NL al heel veel mensen die voor kleine betalingen gewoon geld overmaken met een app op hun mobieltje.

Ook daar heb je dus in principe geen cash voor nodig. Alsof dat bij elke buurtsuper ondersteund wordt. Die moderne betaalmethoden worden lang niet overal gebruikt, en daarbij is ook lang niet iedereen zo techsavvy om van al die dingen op de hoogte te zijn. Men gaat hier veel te makkelijk uit van hun beleefwereld. Voor ons tweakers is het misschien allemaal heel gewoon, en voor de jeugd zal het ook allemaal wel te behappen zijn. Maar dat is maar een deel van een samenleving.

Bij een supermarkt is het misschien niet gebruikelijk omdat je met cassieres zaken doet en de eigenaar ergens ver weg in een kantoor zit. Ga ik echter naar de keurslager, visboer of turkse supermarkt dan weet ik zeker dat er wat te regelen valt. Dan heb ik het niet per se over bitcoin maar ook over andere ruilmiddelen of diensten.

Nee, voor menigeen is dat niet makkelijker, maar dat was de vraag niet. Ik doe het zelf ook niet dagelijks, maar het punt is dat het wel kan. Nee, dat was inderdaad de vraag niet, want ik stelde helemaal geen vraag. Maar het kan inderdaad, maar zoiets blijft een achteruitgang en is nog veel bewerkelijker dan contant betalen. EU Heeft in Noorwegen weinig te vertellen, Noren doen gewoon wat ze zelf willen. Misschien dat de Noren het zelf nog niet willen, Al is eigenlijk alles daar te betalen met kaart zelfs de kleine bedragen.

Meeste bank kaarten zijn Debit kaarten. Erg handig in online winkels. Ideal kennen ze niet. Maar goed het duurt dan nog wel 6 jaar voordat het zo ver is. De EU weinig te vertellen, excuseer? Noorwegen is als lid van de EEA, Schengen, EFTA lid van de Europese economische zone en is dus verplicht om bijna alle regeltjes die de EU oplegt rond standaardisatie, handel, migratie en nog een resem andere dingen te aanvaarden.

In Noorwegen wordt het 'bestuur per fax' genoemd: Maar dat is de prijs die je betaalt voor toegang tot onze markt, en die betalen ze graag. Denk je nou werkelijk dat een zorgverzekeringsmaatschappij jou uitgaven patroon te zien krijgt?

We doen net alsof we nog nooit digitaal betaald hebben. Het enige voordeel dat er te halen valt voor de overheid is dat het enorm moeilijk word om geld wit te wassen en dingen niet op te geven aan de belasting. Wat is vrijheid om te kiezen? Nu wordt je ook verplicht te betalen met de nationale valuta of pin, ons is allemaal de vrijheid ontnomen om met kippen en geiten te betalen. Het is dus meer een schijnkeuze dan dat je nu daadwerkelijk de keuze hebt waar je mee betaald.

Als je geld pint dan pin je biljetten met een bepaald serienummer, die lever je in bij de supermarkt en die levert ze weer in bij de bank en zo kunnen instanties ook aardig achterhalen waar je je geld hebt uitgegeven. Niet dat ik tegen gereguleerde betaalmethodes ben, super practisch allemaal. Alleen het gezeur over dat een keuze ontnomen wordt en mensen hun privacy nu meer wordt aangetast vind ik altijd wat vreemd, er veranderd weinig.

Misschien geeft het juist wel een boost aan methodes als bitcoin. Als je geld pint, en je geeft daarna je briefje van 10 uit in de supermarkt, dan is de kans beperkt dat jouw briefje ook afgestort wordt naar de bank. De kans is groter dat jouw briefje als wisselgeld aan een andere klant gegeven wordt. Als die er daarna iets anders voor koopt, dan valt al nauwelijks meer te herleiden waar jij oorspronkelijk je geld aan hebt uitgegeven.

Dit afgezien van de vraag of het rendeert om bij te houden -wie een briefje met een zeker nummer heeft gepind, -op welk punt betreffend briefje weer in zicht komt door controle van het nummer. Ja ik weet dat als je dit geautomatiseerd doet, de kosten mee vallen, maar ze zullen er zijn. Er is een mooie film over het leven van een bankbiljet. Is niet helemaal waar, aangezien ze de Bank en de Overheid en Geheime diensten en meer niet aan de code op de biljet kunnen zien wat ik gekocht heb in die winkel, en ook niet pressies kunnen zien hoe duur het was, want de code word niet met wat ik gekocht heb gelinkt per product.

Nogmaals ik ken weinig mensen die zo ver gaan voor hun privacy. Het zullen dan ook maar een handje vol mensen zijn die nog contant wil betalen. Dat er uitzonderingen zijn? Dus nee je hebt geen recht. En dat is nou juist wat ik hier probeer uit te leggen. Wil je dit tegen houden zou ik zeggen begin vast met een partij op te zetten.

Want dit ga je toch niet tegenhouden. Over een jaar over 20 weten we niet beter. De democratie in NL werkt zo. Ergens moet je een lijn trekken wanneer er een beslissing wordt genomen. Persoonlijk denk ik dat je nu meer opvalt dan als je gewoon je boodschappen pint. Want iedereen weet dat je moet eten en er is nu dus geen spoor te vinden waar jij je eten vandaan haalt. Waarschijnlijk doe je dus meer dingen waarvan je niet wilt dat ze opvallen. In mijn optiek zou je een zeer verdacht persoon zijn omdat je buiten de meute valt!

Ik begrijp enkele van je bezwaren, maar volgens mij sla je wel een klein beetje door. Maar hej, ik vind het wel tof van je dat je geen half werk doet! Van die wannebee vegetariërs hebben we er ook al genoeg! Als je het doet, moet je het goed doen!

Er zijn volkstammen die zo leven, dus opvallen doe je niet als je nooit voor bijvoorbeeld je boodschappen pint. Zo zet ik altijd de vuilnis buiten en mijn vriendin doet de boodschappen. Maar men weet ook heus wel wie je vriendin is en of je samenwoont. Het hele dataminen is naar mijn mening vooral om afwijkingen te vinden! Waarom deed je er vandaag een uur langer over om op het werk te komen? Geautomatiseerd val je juist op als je afwijkt van je eigen gedrag of dat van anderen.

Als je niet wilt opvallen moet je volgens mij juist doen wat de grote menigte doet. Dat wekt de minste argwaan. Moet ik toch zelf weten als ik vandaag ineens euro pin? Zolang het niet verboden is kunnen ze niks maken. En die kosten van contant geld is ook maar net hoe je het bekijkt.

Het is gewoon lood om oud ijzer. Maar waarom willen ze dat? Mensen nog afhankelijker maken van de banken en andere grote bedrijven. En wat ga je krijgen? Dat mensen net als in de oude tijd, ruilhandel gaan doen.

Gebeurt nu al op zeer kleine schaal maar gaat dan veel groter worden. Of met bitcoin of goud betalen. Het kan pas interssant worden als je chippasjes hebt die je in eigen beheer kunt hebben zonder dat er banken tussen komen.

Een ander nadeel is dat je elektriciteit en internet nodig hebt om te kijken hoeveel geld je hebt. Prima voor online bestellingen en zo maar niet voor alles.

Nee dank je, we zijn al veel te afhankelijk van technologie. Een zonnestorm en je kunt niks meer betalen. Ik ben je nu oprecht kwijt: Je stelt dat je opvalt als je niet pint. Ik geef aan dat er een zekere groep is die niet pint bijvoorbeeld dankzij vriendin , en dat die groep dermate groot is dat je daardoor niet opvalt als je niet pint.

Je stelt dat ze weten dat je een vriendin hebt. Je vergeet even dat het voor de dataminers maar wat handig is om de database met transacties door te snuffelen.

Die heb je niet als je cash betaalt. Wat denk je dat er gebeuren zal als een complete woonplaats van, zeg eens, Dus geen internet, mobiel, pintransacties, etc. Denk je niet dat Big Brother dan heel gauw op de stoep staat om polshoogte nemen. Huidige overheden zijn als de dood om op de huidige manier de controle over hun onderdanen te verliezen.

Ga je er nu vanuit dat niemand ooit een overheid tegen zich zal kunnen krijgen? Nee, daar zal je altijd op moeten letten. Privacy is een groot goed. Aan de andere kant: Je bedoelt aluminium pak Alleen tor gebruiken voor alles is zwaar overdreven, er is een grens tussen wat privacy willen en onzichtbaar willen zijn voor de samenleving, dit kan je bijna vergelijken met een bivak muts en zwarte kleding over straat lopen onder het mom van privacy.

En waarom mag ik niet in een bivakmuts en zwarte kleding over straat lopen? Mag ik ook niet in een gouden zwembroek rollerskaten?

Of een burka dragen? Ik las hierboven al een commentaar van iemand die aangaf dat je maar het zelfde als iedereen moet doen zodat je niet verdacht bent. Dat geeft mij aan dat wel al een redelijk zieke samenleving hebben waarin mensen niet meer zich zelf mogen zijn maar zich vooral naar een opgelegde moraal moeten gedragen.

Yay je bent hier zo vrij als je maar niet anders bent. En we verzamelen alles over je om te controlleren of je anders bent. Bivak muts is illegaal op straat in nederland LOL En de burka is ook verboden op straat. Dit vooral omdat dit de medemens in gevaar kan brengen, een onherkenbaar persoon kan veeeel makkelijker een misdrijf plegen en er mee weg komen [Reactie gewijzigd door seapip op 30 juli Klopt, gezicht-bedekkende kleding is verboden.

Ik zie het al voor me, er komt een overvaller met helm op, ziet de sticker en denkt, Shit mag niet met helm naar binnen en draait teleurgesteld om. Privacy wordt al op alle mogelijkheden gecontroleerd en dan dit ook nog, geen spaargeld meer in t huishoudkistje of onder je matras, maar op??

Op een digitale rekening ja ja ik ben van lotje getikt. Precies, je hebt nog de keuze. Qua social media en Google e. Daarnaast gebeurt het ook zelden, maar toch nog wel eens dat hele betaalsystemen er uit liggen, dan is het altijd nog handig om cash te hebben.

Daarnaast is het inderdaad gewoon een dikke inbreuk op je privacy. Of je nou iets te verbergen hebt of niet, het gaat naar mijn mening gewoon veel te ver. Daar komt nog bij dat je de totale controle over je geld uit handen geeft aan de oh zo "betrouwbare" overheden en banken. Dan kun je niets meer doen als voorgenoemden je spaartegoed plunderen zoals al in Cyprus het geval is geweest: Dat meldde de centrale bank van Cyprus woensdag.

De spaarders krijgen de beschikking over 10 procent van hun tegoeden hoger dan Die deposito's werden bevroren in het kader van de sanering van de Cypriotische bankensector. Die kost de vermogende spaarders van Bank of Cyprus 37,5 procent van hun tegoeden boven de grens van Ik heb als zelfstandige pc herstellingen 2 grote tegenkantingen Het zou een sociaal drama met zich meebrengen Mensen die mij een fooi geven bovenop de factuur; dat gaat dan niet meer, of het wordt belast zodat er van die fooi niets meer overblijft Wat zeg je daar?

Meer dan 60 euro belastingen op euro die je verdient als zelfstandige? Neem effe een echte boekhouder aan en je aanslag is een pak minder Juist, een goede boekhouder kost stukken meer dan een amateur..

Als ie echt goed is, dan heb je dat geld zo terugverdiend! Als je natuurlijk alles in het zwart doet en dan denkt dat je in het wit evenveel kan overhouden dan ben je verkeerd bezig.

Ik zou het persoonlijk niet zo héél erg vinden als al degene die de belastingen niet kunnen betalen failliet gaan.

Dit is toch economie? De sterke overleven de zwakke sterven uit.. Yep, het is trouwens een illusie dat een overheid de lasten substantieel gaat verlagen wanneer iedereen eerlijk zijn belastingen betaald heeft. Wanneer de overheid extra inkomsten heeft, worden die heus wel aan wat anders uitgegeven dan aan lastenverlaging. Zolang het systeem draait en de armoede niet te groot wordt, zullen ze ons blijven uitpersen.

En inderdaad Lordmike, de kosten van een goeie boekhouder heb je er zo weer uit, en daar hoeft hij heus niks illegaal voor te doen. Stel je ontvangt euro van een klant. En vervolgens wordt je met accijnsen, luxebelasting op auto's, brandstof, overdrachtsbelasting en vermogensrendementheffing nog een keer belast op je reeds netto bedrag.

Als je alles optelt betalen we in west europese landen best wel behoorlijk belasting. Maar daar krijg je ook een georganiseerd land met goed wegennet, veiligheid en gezondheidsstelsel voor terug. Zie het als een verplichte investering in je eigen maatschappelijke welvaart. Als iedereen netjes zijn belastingen zou betalen dan kon de belastingdruk ook omlaag. Ben ook zelfstandige en ik aanvaard niet eens cash geld lever wel enkel online diensten.

Een sociaal drama voor al die fraudeurs dan. Als je als zelfstandige zwart geld nodig hebt om al rond te komen dan heb je echt een probleem. En die kosten voor het betaalverkeer: En jij hebt de belastingen ooit al weten dalen?

Gaan ze misschien wel terug grijpen naar edelmetaal. Jij gelooft in sprookjes zeker? Heb je de belasting ooit omlaag zien gaan? Toen er voor miljarden gas werd gevonden in de waddenzee werd het alleen maar aan onzin uitgegeven zoals de HSL en de Betuwelijn en de belastingen gingen vervolgens alsnog omhoog. En het gaat niet eens om privacy. Cash geld geeft een bepaald gevoel van vrijheid. Cash geld werkt overal en altijd iedereen accepteert het.

Die Noren hebben echt geen idee. Een cashloze samenleving is een utopie voor de financiele instellingen en de overheid maar onacceptabel voor de burger. Dat je alles elektronisch doet zegt helemaal niets dat doe ik ook maar je kunt altijd terugvallen op cash. Beetje hetzelfde als een auto hebbem en er nooit in rijden, als ik wil stap ik morgen in en rij ik naar Mongolie.

Het gaat om het gevoel van vrijheid. Voor al de mensen die beweren dat belastingen alleen maar stijgen: Korte historie van de Nederlandse belastingen De basis voor het huidige Nederlandse belastingstelsel werd gelegd tijdens de Franse bezetting die begon aan het eind van de 18e eeuw. De Republiek der Nederlanden hield in die tijd op te bestaan en er kwam een centraal gevormd landsbestuur.

Daarmee was de eenheidsstaat geboren. Dat bracht met zich mee dat er ook eenheid in de belastingen moest komen. Een algemeen belastingstelsel werd ingevoerd, dat meer dan voorheen rekening hield met de draagkracht van de belastingplichtigen. Zo werd bijvoorbeeld een personele belasting geheven over persoonlijke rijkdom die werd afgemeten aan het aantal dienstboden, koets- en rijpaarden, haardsteden, ramen en deuren in de huizen en de waarde van grond Ministerie van Financiën In de loop van de 19e en het begin van de 20e eeuw kwamen de belastingen op inkomen, winst en vermogen pas echt tot ontwikkeling.

De belastingtarieven stegen vooral na afloop van de Eerste en Tweede Wereldoorlog spectaculair tot een toptarief van 72 procent voor de inkomstenbelasting en 0,8 procent voor de vermogensbelasting in de tweede helft van de 20e eeuw. De laatste grote wijziging van het belastingstelsel werd in doorgevoerd. Sinds dat jaar zijn de belastingheffingen over de opbrengst van werk en van vermogen van elkaar gescheiden en verdeeld over drie boxen.

De opbrengst van werk valt in box 1 waarin een toptarief van 52 procent geldt. In box 2 wordt inkomen uit aanmerkelijk belang in een aandelenvennootschap belast tegen een vast tarief van 25 procent. Inkomsten uit vermogen ten slotte, vallen in box 3 en worden belast tegen een tarief van 30 procent over een fictieve opbrengst van 4 procent. Met dit fictieve rendement is het belastingstelsel weer terug bij het systeem uit , zij het dat hierover toenmaals een progressief tarief met een top van 5 procent gold Zwemmer Als ik in absolute termen meer geld moet betalen aan belastingen, ervaar ik dat toch echt wel als verhoging van de belastingen en de belastingdruk.

Doet er niets aan af of het systeem van heffing zelf differentieerd. Dit gaat dan over inkomstenbelasting of het equivalent daarvoor. Maar naast deze verlaagde belasting zijn er wel een hooooop extra belastingen verzonnen die je eigenlijk ook mee moet tellen.

Ik vraag me af hoe de verhouding dan ligt. En ik vraag me ook af hoe de balans verschoven is tussen 'arm' en 'rijk'. Verspillingen zoals toegankelijk, betaalbaar onderwijs, goede zorg, openbaar vervoer, een goed wegennet en politie? Een democratische overheid krimpt met veel plezier in. Ze maakt een eenvoudige afweging: Tot nu toe is de consensus altijd op 'meer dienstverlening' gekomen, maar verschillende OECD-landen hebben een ommekeer gemaakt en zien hun taxatie als percentage van het BBP dalen.

Ik denk dat je je medemens onderschat. Het hele idee van een centrale bank en een overheid die geld drukt is relatief gezien een vrij recent verschijnsel. Vroeger schreven willekeurige mensen een waardepapier uit en dat werd als geld gebruikt.

Of dat papier geaccepteerd werd hing dan af van de reputatie van deze persoon. Als cash zoals we dat nu kennen afgeschaft wordt denk ik dat een deel van de mensen terug gaat naar dat oude systeem. Uiteraard zal de overheid grootschalige system proberen te voorkomen, maar kleinschalige zal moeilijk te stoppen zijn.

Daarnaast kun je natuurlijk gewoon ruilmiddelen met daadwerkelijke waarde gebruiken. Goederen, zilveren muntjes, etc. Belastingdrug, is dat een typo of een bewust gekozen schrijfwijze? Omdat belastingontduiking zo'n volkssport was geworden, waren de mensen die netjes alle belastingen betaalden de dupe.

Ik heb dit over België eerder gehoord van een Vlaamse stagiair. Wat daar mogelijk is als je een eigen bedrijf hebt is werkelijk ongelofelijk Dat gezegd hebbende: Ja, dat kan allemaal via je bankieren-app, maar cash gaat het net even handiger, zeker voor mensen zonder smartphone [Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 29 juli Als Griekenland niet al decennia lang ongeveer 8 procent van hun totale budget aan defensie had uitgegeven hadden ze nu geld over gehad.

Want dat doen al die grote bedrijven hé; met massa's geld de wereld even rondgaan zodat het legaal belastingsvrij wordt en ze er geen lasten op moeten betalen en ze dus 2x winst maken Zij dragen dus niet bij aan de economie op die manier, sterker nog; al dat geld gaat naar het moederbedrijf in het buitenland; en is dus per definitie geld dat uit onze economie verdwijnt; zonder dat er ooit een cent over werd gehoffen Maar jan modaal mag zich wel blauw betalen nadat hij zich eerst al te pletter heeft gewerkt En met het nieuwe gat dat onze vorige regering heeft laten liggen dank u Elio Di Homo!

De bedrijven zijn vooral multinationals zijn de rotte appel want betalen soms nul belasting door geld door te sluizen naar het buitenland waarop ze dus geen binnenlandse belasting moeten betalen of door schijnbedrijven ih buitenland op te zetten waar slechts een paar mensen 'werken' en hun geld daarnaar doorsluizen terwijl de gewone mens netjes zijn belastingen betaald.

Moesten de bedrijven correct hun belastingen betalen zou de overheid genoeg inkomsten hebben en zou er niet bespaard moeten worden en zouden de belastingen voor iedereen kunnen dalen. Maar dan gaat er ook iets moeten gedaan worden ad loonkosten die veel te hoog zijn in Belgie.

Ga jij dat hier nu effe goedpraten ofwa,??? Ik zeg niet dat het eerlijk is tegenover KMO's maar volgens mij is het logisch dat een bedrijf dat mensen tewerkstelt daar ook voor wordt beloond.

Je hebt al behoorlijk wat KMO's nodig om dat te bereiken, laat staan dezelfde hoeveelheid inkomsten te genereren ondanks het lage belastingspercentage. Is het beter om de belastingbetaler te laten opdraaien voor de redding van een bank dan spaarders lees: Als consument kies je bewust voor een specifieke bank.

Het is maar evident dat je dan ook instaat voor de gevolgen van de keuzes van die bank, net zoals je bij elke andere investering doet.

Er zijn genoeg ratings, jaarverslagen en andere instrumenten beschikbaar om te beoordelen of een bepaalde bank je geld waard is. Ja, want we mogen van iedere consument verwachten dat hij de jaarverslagen van zijn bank in de gaten houdt en snapt wat hij leest , zodat hij een weloverwogen keuze kan maken Komop nou, dat is toch geen realistisch beeld?

Overigens worden die ratings exclusief door Amerikaanse instellingen afgegeven. Als jij zo even een ton op de bank gaat zetten, lijkt het me toch wel dat je daar zelf even over nagedacht hebt, of het iemand anders voor je laat doen. Anders kan je het net zo goed in de pot gooien. Wat Silma zegt is precies hoe het is. Als jij grote bedragen bij een bank "spaart", doe je simpelweg een investering met laag risico en dus relatief laag rendement.

Doe je dit elders, kan er een hoger rendement behaalt worden met een hoger risico om het geld kwijt te raken, maar dit risico neemt men wel. Waarom dan niet als dit bij de bank gebeurt? Het blijft een investering. Het risico is wellicht kleiner, maar nooit nihil. Geld op de bank zetten een investering? Met een opbrengst lager dan de inflatie? Ik had nog een huis af te betalen en een gezin te onderhouden. Dan wil je dus echt niet dat de staat dat eventjes gaaf afromen omdat je zogenaamd een groot spaarder bent.

Nationale garantiefondsen waarborgen Als je naast je andere bezittingen over zoveel liquide middelen beschikt, is het niet onredelijk om te verwachten dat je enige financiële geletterdheid bezit.

Verder zijn er genoeg vergelijkingssites die dat soort gegevens voor je op een rijtje zetten; in België kun je zelfs zonder op private sites te moeten vertrouwen al een heel heldere uitleg krijgen via WikiFin, de consumentensite van de FSMA. Overigens wordt het niet vaak genoeg vermeld dat de automatische garantie van spaargeld een enorme subsidie van de belastingbetaler voor de spaarder en de bank is: Ik zeg ook niet dat het k moet zijn. Het gaat me erom dat je net doet alsof het wel en wee van een bank voor iedereen duidelijk te volgen is.

Je vergeet even voor het gemak mensen met een verstandelijke beperking, ouderen die niet of nauwelijks iets op internet kunnen leuk joh, zo'n vergelijkingssite! Bovendien heb je er blijkbaar geen idee van wat er gebeurt met spaargeld zodra mensen acties gaan verbinden aan slecht nieuws over hun bank.

Waarom denk je dat spaartegoeden worden bevroren zodra een bank in de problemen komt? Denk je dat een bank al het uitstaande spaargeld zomaar even via de pinautomaten of hoe dan ook kan uitkeren?

Het is puur wie het eerst komt, het eerst maalt. Als jij als een van de eersten je geld kunt wegsluizen, heb je mazzel, maar kom je te laat, dan is er geen geld meer. Wat jij voorstelt is het recht van de sterkste en wie het niet snapt zoekt het maar uit.

Mensen met een verstandelijke beperking krijgen nu al hulp met het beheren van hun budget. Voor ouderen is dergelijke informatie makkelijk te raadplegen via de prospectus van de bank in kwestie of via je overheid. Wie het eerst zijn geld uit de muur haalt, heeft geen mazzel.

Dat is gewoon een idioot die zich suf heeft gelopen voor niets. Je geld is, voor de zoveelste keer, gewaarborgd tot een bedrag dat zo hoog is dat financieel ongeletterden er nooit zullen aankomen. En wie een beetje van geld kent, zet niet al zijn geld in één mandje. Wat ik voorstel is het veronderstellen van gezonde voorzichtigheid van de kant van een belegger want ja, een spaarder is een belegger.

Er is zo'n oud gezegde: Helaas zijn we dat stilaan vergeten: Die schuiven we wel af op een overheid. Hahaha, wat denk je van een storing in betalingsverkeer die zaken komen toch regelmatig voor , je zal maar net in een winkel staan om je eten te kopen Heb jij nog altijd genoeg cash bij je om je boodschappen te betalen dan? Ik niet hoor, en ik gok zo dat dat voor de meerderheid van mensen geldt.

De enige reden dat ik uberhaupt nog wel eens contant geld heb is eerlijk gezegd dat ik wel eens naar de friture wil gaan, een van de laatste branches die stug weigert om pinautomaten neer te zetten. Zelfs collega's terugbetalen voor iets gebeurt in mijn omgeving vooral door het even over te maken via de bank app.

Yup ik heb altijd voldoende cash voor een redelijke hoeveelheid boodschappen. Ik betaal in winkels ook altijd met cash en ben vaak sneller dan piet leut met z'n pasje, heb nooit last van storingen ook, nooit nog 1 of 2 keer pasje proberen voor ie het doet, nooit bij de kassa staan en te horen krijgen dat de pin er uit ligt, o en ik kan nog hoofdrekenen dus tja, beetje verloren gegane vaardigheid als ik soms lui bij de kassa zie moeilijk doen als ze slim willen betalen om bv een briefje van 5 terug te krijgen ipv 4,60 bv.

Bovendien raak ik het overzicht kwijt en geef sneller meer uit als gewenst als ik elektronisch betaal. Ik pin dan ook m'n boodschap budget aan het begin van de maand en dat gaat in een kistje, voor een week aan boodschappengeld in m'n beurs en klaar. Ik zie een groot heikel punt aan alleen elektronisch los van paranoia, privacy gevolgen e. Als ze dit doen kun je er grif op nemen dat je straks voor elk klein dingetje kosten kunt betalen, menselijke gierigheid enzo.

IJsje bij de kraam? Transactiekosten, iemand een aardigheidje geven als dank voor babysitten? Transactiekosten, je kind een financiële beloning geven voor dat rapport met 2 tienen?

En natuurlijk belasting over elke 5 cent die je ergens voor hebt gekregen als bedankje bv. Al die kleine transactiekosten e. Kassa voor de banken, miljarden mini-transacties zoals een blikje of ijsje kopen onderweg waar ze normaal nooit aan verdienden door cash geld en straks wel als dit doorgaat..

Geen wonder dat banken e. Er zijn ook "transactiekosten" verbonden aan het betalen met cash. Zo moet een verkoper zorgen dat dit geld veilig bij de bank aankomt, daarvoor een waardetransportbedrijf inhuren, etc, en dit wordt uiteindelijk natuurlijk gewoon doorberekend in de prijs. Dus dat is een beetje een non-argument, het enige verschil is dat dit met pinnen misschien inzichtelijker wordt.

De enige argumenten die ik voor cash nog wel valide vind zijn privacy en veiligheid. Het is goed dat een land het aandurft om hier het voortouw in te nemen, zodat andere landen van diens fouten kunnen leren. Je kunt er donder op zeggen dat het een keer gruwelijk foutgaat en dat de Russische maffia in Noorwegen een handeltje opzet.

Als alle kinderziektes uit het systeem zijn, sta ik er voor open om dit ook in Nederland te proberen. Ik zou hier echter wel terughoudend in zijn. Hoe leer je kinderen met geld omgaan als ze de beschikking hebben over jouw of hun hele rekening? Dat geld is zo op aan kleding, drank, gadgets, etc..

Een manier om dit op te lossen zou een soort digitale portemonnee kunnen zijn waar je net als cash een gelimiteerde hoeveelheid geld in kunt stoppen. Een beetje het idee van Chipknip, maar dan beter opgezet en geïmplementeerd. Tja, je bent niet sneller dan ik met mijn pasje hoor Daarnaast kan ik ook gewoon hoofdrekenen ook al betaal ik met pin en zelfs als jij kunt hoofdrekenen is dat geen garantie dat de kassajufvrouw dat ook kan en niet een minuut naar de hand kleingeld zit te staren om te zien wat je dr nu geeft.

Waarom er ineens transactiekosten bij zouden komen zie ik niet zo, dat is nu ook niet het geval terwijl het gewoon geworden is om kleine bedragen te pinnen en over te maken. Ook belasting betalen over elke 5 cent lijkt mij onzin, als het bij enkele kleine bedragen blijft valt dat echt wel mee.

Als je echter dik zwart werkt, ja, dan wordt het lastiger, maar misschien moet je dan ook gewoon maar eens mee gaan betalen aan de maatschappij waar je in leeft je in algemene zin gebruikt, ik ben niet specifiek jou aan het beschuldigen of zo Een beter overzicht over je geld houden is wel een goed punt, maar ik denk toch dat je daarmee sterk in de minderheid bent als ik zo in de winkel kijk naar hoeveel mensen er pinnen tegen cash betalen.

Op een gegeven moment kun je dan niet meer voor zo'n kleine minderheid de maatschappij tegen houden als de natuurljike voortgang zou zijn om het fysieke geld er uit te doen.

Voordeel hier in Noorwegen is dat vele supermarkten een geldteller gebruiken. Die muntenbak geeft dan automatisch je gepaste wisselgeld terug; evt met papiergeld van de caissière. Kortom, de persoon achter de kassa hoeft niet meer te kunnen hoofdrekenen.

Na 2 storingen waarbij ik niet kon betalen heb ik altijd wel cash bij me. Ik heb me lesje wat betreft alleen maar kunnen pinnen wel geleerd. Mijn opmerking komt niet zomaar uit de lucht vallen. Kan het je nog sterker vertellen, ik betaal bijna altijd cash. Bij grotere betalingen zeg boven de euro dan pin ik, maar daar onder is het 99 van de keer gewoon contant. Ik hou mijn rekening saldo niet in de gaten, en wil niet voor verassingen staan wanneer ik aan de kassa sta met een rij mensen achter me en dan tot de ontdekking kom dat ik niet kan pinnen.

Daarbij heb ik veel meer zicht op mijn financiën als ik zie wat ik daadwerkelijk in mijn portemonnee heb zitten en wat er uit gaat. Je kan niet eens overal pinnen. Hekelijk wanneer je bij een snackbar staat en te horen krijgt dat ze geen pin accepteren net wanneer je bestelling klaar is.

Daar is ook een oplossing voor, als de winkels tenminste willen, een eenmalige machtiging moet volgens mij ook kunnen. Ideaal voor fraudeurs die van de gelegenheid gebruik willen maken.

Want wie zegt hoeveel je op je rekening hebt? Ik vind het eigenlijk wel zo handig. In een vreemde stad ben je altijd weer aan het zoeken naar een geldautomaat, en daar heb je dan geen last meer van. Je zal er weinig straatartiesten tegen komen dan, dat is wel jammer. Dat zou mooi zijn. Ik kan je zo zeggen dat dat zeker niet klopt. Ik ga nou al meer dan 13 jaar achter elkaar, ieder jaar weer, naar Zweden en er gaat nog bijna net zoveel contant geld over te toonbank als in Nederland. Alleen is het in Zweden vaak beter geregeld met elektronisch betalen.

Dat is in Nederland nog wel eens een gedoe met die OV-chipkaarten en aan de pomp. Het is trouwens "debit card", niet "debet". Als je zo nodig Engels wilt gebruiken, doe het dan goed. Op zich heel handig maar dan moet er nog een hoop aangepast worden. Even een snelle opsomming: En wat te doen als er stroomuitval is? En internationale transactiekosten zijn momenteel ook nog belachelijk hoog. Leuk als je een ansichtkaart van 50 cent afrekent met je kaart maar als je er dan 4 euro transactiekosten overheen krijgt dan lijkt me dat geen goed plan.

Debet is namelijk gewoon het juiste Nederlandse woord. Klopt, ik ben geen tegenstander van volledig elektronische betaling. Bij automaten kan al elektronisch worden betaald via de chip. Maar als ik het goed heb is die onderhand bijna verleden tijd, of niet? Stroomuitval is inderdaad een probleem en zo zijn er nog wel een paar dingen. Contant geld zal zo altijd bij ons blijven, maar het zo min mogelijk gebruiken is altijd een optie.

Ik heb bijna nooit contant geld op zak. Zeg dat dan tegen broft en niet tegen mij. Maak er of "debet kaart" van of "debit card", maar niet de combinatie. Ik corrigeerde zijn Engels, een taal die we hier eigenlijk achterwegen kunnen laten. Ik weet niet of je ooit in Zweden gewoon hebt, maar ik vermoed dat het als vakantieganger enigzins anders ligt, dan bij mensen die er wonen.

Ik ben erg benieuwd naar de eerste straatmuziekant, of bedelaar met een NFC paaltje. Mijn ouders hebben er een huis dat ze gaan verkopen en daarom ging ik er zo vaak naar toe.

Ik spreek een paar woorden Zweeds en begrijp de taal wel. Maar echt verstaan is wat anders. Wel een enkele keer een straatmuzikant. Ik zal ze de volgende keer een NFC paaltje aanraden. Ik pin frequent en stond laatst in een lange rij. Na lang wachten bijna aan de beurt. Nou bijna, de persoon voor me had haar spaarvarkentje oid leeg getrokken.

Even alles natellen mevrouw Dus snel hoeft cash absoluut niet te zijn. Of je betaalt met een maaltijdcheque. Waarom die dingen nog niet elektronisch zijn, gaat mijn petje te boven. En de volgende keer worden het er minstens 9. Bij ons België zijn die maaltijdcheques , of toch de meeste tegenwoordig met een aparte betaalkaart. Erg handig, enkel voor minder digitale mensen is het moeilijk je krediet te checken Ik stond bv deze week in de supermarkt stond achter een oudere vrouw die ongeveer 10 x het bedrag moest verlagen omdat er niet voldoende krediet op haar kaart stond De after sales service voor gebruikers laat voorlopig ook de wensen over maar qua gebruiksgemak is het zeker een stap vooruit op de papieren cheques.

Al eens in scandinavie geweest in de kroeg? Heelveel mensen betalen daar gewoon met hun bankpas. Heb dat zelf ook veelvuldig gedaan in Zweden en Finland. Super makkelijk te makkelijk eigenlijk, geen pincode, slechts een paraafje ter handtekening, 0 controle omdat ik geen handtekening op m'n bankpas had gezet. Alleen de kauwgomballen automaat zal wat lastiger worden. Daar kan je tenslotte al contactloos betalen met o. Of in HK met je Octopus kaart. Kan de OV-chipkaart conglomeratie in Nederland nog wat van leren.

Ik begrijp wel waarom ze daar in kroegen met pin betalen. Stond gister bij een winkel die zo'n pinautomaat met NFC had. Zal mijn iphone wel niet hebben En android toestellen met NFC? Ik dacht dat juist dat hele NFC werd gepromoot voor juist die reden. Heeft totaal niets met parenoïde te maken! Het wordt zo langzamerhand eng dat alles wat jij doet gecontroleerd wordt en wordt opgeslagen! Autosnelweg verkeer, betaalverkeer, ov chip verkeer, camera's op straat die straks ook gezichten gaan herkennen.

Hier is dus altijd her af te lijden wie die pagina geprint heeft en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het recht om jezelf te zijn wordt wel aangetast door grootschalige controlle. Lees bijvoorbeeld eens de links http: En die willen ze nu zelfs uitbreiden naar elektronische communicatie.

Als jij weet dat je in de gaten gehouden wordt zal je je anders gaan gedragen dan wanneer je weet dat je op jezelf bent. Als al je geld transacties bekend zijn wordt je bijvoorbeeld toch maar geen lid van die politieke partij die in een slecht daglicht staat. Je weet immers maar nooit hoe dat tegen je gebruikt zal worden. Je weet immers maar nooit hoe dat tegen je gebruikt zal worden" Leg alsjeblieft uit wat deze twee zaken met elkaar te maken hebben..?

Als jij je netjes aan de wetten houdt, heb jij het recht om niet buitenproportioneel gecontroleerd te worden inderdaad. Ik vind dat maar moeilijk te geloven, tenzij je contant krijgt uitbetaald en alles wat je op je bank hebt automatisch overboekt auto. En laten we het maar niet hebben over aankopen boven de euro, daar komt wel een pinpas bij kijken neem ik aan. Voor diensten als Google, Android, enz kies je voor en je kunt zonder deze diensten leven.

Boodschappen ben je verplicht te doen. Ik denk niet dat er iemand tegenwoordig kan leven door zelfstandig in alle behoeften te voorzien Ik hou van Anaal en vagin Hoi Mannen Mijn naam is Sandra Ik Nu Online kom lekker genieten met mij Sexychenoa! Ben SexyChenoa voeg me toe om te geilen , een b Nu Online kom lekker genieten met mij Se Ik ben Chyna, ik ben 22 jaartjes jong.

Ik ben Chyna, ik be Wilt u mij gebruiken? Ik zoek een gay of bi verzorgd, die mij willen gebruiken Liefst zuid Holla Ik zoek een gay Hey ik ben een dame van 28 jaar oud. Zin in een geile date met mij? Prijzen en info via mail en tel Leuk dat je mijn advertentie leest.

Ik bied tegen vergoeding in natura hele nette jonge auto aan Maya is al vele jaren actief in de escort branche en weet dus hoe ze klanten het best kan verwennen Maya is al vele jaren actief in de escor Aanbieding heren slechts 65 euro alles i Ik ben Anita, 23 jaar oud.

Heb je zin in een echte porno ervaring en wil je je volledig uitleven, be Heb je zin in Hou jij van grote borsten? Ik maak graag foto's en films van mijn big boobies Gewoon puur natuur Hey lieve schatjes, ik ben Chyna, 22jaar Vorige 1 2 3 4 … Volgende. Algemeen Barebangs Bukkake Erotisch uitgaan.

Body to body massage Massage door dames Massage door paren Massagesalons Prostaat massage Tantra massage. Automonteurs Autorijles Betaling in natura Kappers Klusjes en onderhoud. Betaald sexcontact Gratis sexcontact. Voor uw en onze veiligheid en om gebruik te blijven maken van Sexjobs dient u akkoord te gaan met: Ik verklaar minimaal 18 jaar te zijn, de algemene voorwaarden van Tease Media B. Ik verklaar hiermee dat ik het privacystatement gelezen heb.

Ja, ik ga ermee akkoord. Sexjobs maakt gebruik van cookies. Geile Vivian heeft zin in jou!!! Snelste bij jou Beste Heer, Ik dank u voor uw kostbare tijd.

Zoek jij financieel hulp? Pijpbeurt Hey dames, Dit weekend zit ik in een leuk hotel in Nieuwekerk aan den Ijssel.

Sexdate gratis oude behaarde kut

Als ik in de sexshop een doos condooms koop of naar de dames van plezier ga, wil ik niet dat het technisch mogelijk is om te achterhalen wat ik gekocht heb. Zodra alles elektronisch gaat bestaat er altijd een mogelijkheid om te dit te achterhalen.

Aan de andere kant kan het crimineel geld terugdringen, maar bestaat er het risico dat de overheid overal inzage in krijgt, een eng idee als je bedenkt dat er ook een overheid kan komen die het minder goed voorheeft met de mensen. Ze kunnen dat élke beweging van elk persoon volgen!

Daarnaast, crimineel geld zul je tijdelijk onderdrukken, totdat zij vanzelf in een andere vorm van valuta gaan werken eigen geldsoort of misschien wel bitcoins. Als jij niet wil dat er ooit iemand achterkomt dat je naar een prostituee bent geweest, dan had je gewoon niet moeten gaan.

Het is niet alsof de pintransactie je meer zal verklappen dan de prostituee zelf of mensen die je op straat hebben herkent. Hell, misschien praat je er zelf wel over tijdens je slaap. In elk geval is het een illusie om te denken dat je als mens zomaar dingen kunt doen die per definitie geheim blijven. Nogmaals, als het zo belangrijk voor je is dat niemand er weet van heeft, dan kan je het beter gewoon niet doen.

Begint een beetje eng te worden dat er blijkbaar steeds minder mensen geven om privacy of totaal niet nadenken over de gevolgen als gegevens in verkeerde handen vallen. Wat een ander niet hoeft te weten, dat wens ik ook niet te delen.

Ik vind het een eng idee als een overheid van een bevolking een geheel profiel kan opmaken. Je zou die documantaire eens moeten kijken over privacy Als je naar een psycholoog gaat en je zegt dat je depressief bent, sta je een paar minuten na het bezoek al in een database met daarin een deel van je diagnose. Dat gaat heel ver! Ik denk dat je me verkeerd begrijpt als je denkt dat ik privacy niet serieus neem. Misschien maak je het kwaadwillenden zonder iets lastiger, maar "big data" is alles behalve een vereiste voor keiharde privacyschending.

Daar zijn de "verklikdiensten" in bepaalde landen in de historie een prachtig voorbeeld van. Van de bijna heilig door privacyactivisten gewenste volledige anonimiteit is daarmee ook gewoon een utopie. Als jij elke week bij de sigaarwinkel een doosje sigaren haalt en cash betaald sta je niet in een database, maar de eigenaar weet wel jou als vaste klant te noemen, welk merk je rookt, en hoe vaak je komt.

En als een kwaadwillende overheidsdienst wil weten wie er allemaal sigaartjes rookt dan is een database misschien wel makkelijk, maar door eens stevig langs te gaan bij sigaarwinkels komen ze ook wel aan hun gegevens. Gebrek aan dergelijke afspraken en wetten is dan ook the root of all evil wat mij betreft: Daarvoor moeten ze toch wel bij die sigarenboer langsgaan. Als ik anoniem naar een winkel ga in een buurt waar niemand me kent dan zal niemand er achter komen.

Ga ik er pinnen, dan staat het direct opgeslagen. Het risico bestaat dat er straks wel programma's komen die uit de vele informatie mensen kunnen profileren en zo mensen in een hokje kunnen plaatsen om allerlei uiteenlopende redenen. Praat je een keer te veel over een incidentje op de weg, dan kan jouw verzekeringsmaatschappij wel eens gaan denken aan een premieverhoging bijvoorbeeld.

Lijkt me een eng idee. Je kunt wel regels maken, maar die worden echt niet altijd nageleefd. Soms weten mensen gewoon niet beter. Vind het stennismakkerij wat niets toevoegd. Wij als burgers houden nog steeds de vrijheid deze valuta niet te gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer wij merken dat de overheid het geld tegen ons misbruikt kunnen wij ervoor kiezen om met een digitale valuta of misschien kippen te gebruiken als betaal middel.

Hier vergis je je in. De overheid kan jou dwingen middels ons rechtssysteem om betaling in ons officiële betaalmiddel te accepteren. Grof gezegd kan ik jouw winkel inlopen, wat artikelen pakken en dan het juiste bedrag op de toonbank leggen. Jij kunt dan roepen dat je liever goud wilt hebben maar als ik de winkel uitloop heb je geen poot om op te staan. Ik heb betaald en geen rechter zal mij voor diefstal veroordelen.

Dit is niet altijd zo geweest overigens. Vroeger was een dollar een certificaat, inwisselbaar voor goud, dat je niet hoefde te accepteren. Zie ook Fiat Money. Op een dollar biljet staat de letterlijke tekst: Een valuta heeft alleen waarde omdat dat onderling wordt afgesproken. Wanneer ze bij de Albert Heijn kippen als betaalmiddel gaat accepteren mag ik daar afrekenen met kippen en ben ik niet gebonden aan het nationale betaalmiddel.

Op die manier kan je dus misbruik door de banken en het politiek stelsel voorkomen Daarbij vergis jij je in het volgende. Dat zou betekenen dat ik als ondernemer altijd moet verkopen aan iemand.

Dat is ook niet waar. Ik mag als ondernemer contant geld, goud of kippen weigeren. Iets verkopen is enkel een transactie waarbij twee partijen iets overeen komen. Het voorbeeld wat je opsomt is ook in America, ik bedoel, komop. In Griekenland is de bevolking de drachme al aan het omzeilen en worden vele lokale transacties in natura uitgevoerd.

Ik geloof vast dat indien de crisis vijf of tien jaar later doorbrak, op een moment dat iedereen een smartphone heeft, dat men zou teruggrijpen naar een of andere cryptocoin. Niet dat ik je geen gelijk geef maar wat er in Noorwegen gebeurt is toch ook gewoon wat de banken het liefste hebben.

Dit zorgt er namelijk voor dat er meer geld op de rekeningen blijft geparkeerd ipv dat iedereen met cash in de pocket rond loopt. Dat is alles bij elkaar een heleboel geld waar ze nu geen rendement mee kunnen halen.

Het is voor de banken gewoon een grote kost saver als ze van cash kunnen afstappen en zorgt voor meer winst als ze het een beetje verstandig aanpakken. Daarnaast denk ik dat ze stiekem ook geilen op het verkopen van de transactiegegevens maar dat zal nog een paar jaar duren als ons recht op privacy nog verder afgebrokkeld is.

Het is wachten op de eerste bank die een hogere rente geeft in ruil voor het mogen verkopen van je transactie gegevens, anoniem uiteraard. Ik hoop dat je het niet als op de man ervaren hebt. Zo heb ik het niet bedoeld. Toch zou ik zeggen, lees je eens in in dit onderwerp. Om je op weg te helpen: Nou het is naïef om iemand mening niet gewoon te accepteren. En bij het minst geringste alles op privacy te gooien dat geschaad word.

Terwijl er ook nog zoiets is als nationaal belang. Geld is sowieso iets vreemds en daar ben ik ook nog niet op in gegaan want er is geld wat feitelijk geen waarde vertegenwoordigd. Wat dus neerkomt dat geld wat wij kennen een afspraak is tussen overheid en bevolking. Dus het ligt allemaal veel complexer dan een paar video's van een paar minuten. Daarnaast als we rieel zijn zie jij onze klein kinderen met opgefrommelde papiertjes en metalen munten betalen?

En dat moet ook los staan van privacy want het staat er los van. Dat het mogelijk is om daar data uit te ontrekken? Dus nee ik ben het nog steeds niet met je eens. Wil je er wat aan doen? Vergeet vooral de docu ' The inside job ' niet. Deze gaat over het ontstaan van de crisis. Overigens grappig dat een techsite als tweakers 'giraal' geld, 'elektronisch' geld noemt.

Iets hoeft niet juridisch haalbaar te zijn om voor jou toch problemen te geven. Of de wet verandert gewoon omdat er op een ongelukkig moment een kamermeerderheid voor te vinden was er zijn in het verleden zelfs dictatoren democratisch aan de macht gekomen, dus waarom zou dat met een wetje dat alleen maar de belangen van wat kritische burgers lijkt te schaden niet ooit een keer gebeuren , en dan had je achteraf gewild dat er in een eerder stadium op veilig gespeeld was.

Wie zegt dat realistisch de mogelijkheden afwegen enorm paranoide is? En wie zegt dat ik mijn pasje meerdere malen per dag gebruik? Dit vind ik nou echt bullshit. Echt een mooi voorbeeld van het 'boiling frog syndrome'. In het begin wordt er gezegd dat er helemaal nog niets aan de hand is.

Vervolgens word het langzamerhand door je strot gedrukt en dan krijg je uiteindelijk reacties zoals hierboven. Grootste gevaar is dus dat alles te traceren valt. Hoevaak betaal je wel niet belasting over je eigen geld? Dat zwart geld zorgt ervoor nog dat mensen onderling geld over houden. Het is heel naïef als er gedacht wordt dat alles maar aan de belastingdienst doorgegeven worden omdat het beter zou moeten zijn. Er zouden immers betere wegen, ziekenhuizen en scholen gemaakt worden zeggen ze.

Denk bijvoorbeeld ook aan mensen die amper het minimumloon verdienen. Die kunnen net aan rondkomen met een toeslag. Sparen kan je dan vergeten.

Als je dat op je rekening dan ontvangt, trekken ze dat zo van je toeslagen af. Echter gunt men dat hier in Nederland niet. Dan lees ik vaker reacties als "Met mijn belastingcenten kom je rond. Niet iedereen is gezegend met een hoge salaris. Indien contant geld afgeschaft wordt, onstaat er een enorme bureaucratie. Net als de Belastingdienst waar je van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Helemaal al sinds je eerst een afspraak moet maken om uberhaupt je zaken geregeld te krijgen.

Als je eenmaal in zo'n situatie bent beland, dan weet je exact hoe het voelt en hoe het 'sociaal' systeem werkt in Nederland. Je krijgt ook geen kans om uit de put te komen. Ik kan me nu geen moment herinneren dat de belastingen omlaag zijn gehaald. Dan heb ik het over structurele belasting. Contant geld zorgt ook heel wat vrijheid. Anders zit je maar aan het lijntje van de overheid. Ik bepaal zelf waar ik dan mijn geld aangeef. Anders zo de overheid dat moeten bepalen.

Op dit moment gebeurt dat ook gedeeltelijk. Denk bijvoorbeeld aan dat geld aan Griekenland. Of andere gekke uitgaves van overheden waar we het niet mee eens zijn. Daar hebben we totaal geen invloed op. Met contant geld is dat geld van jou. Als geld weg is dan is het ook weg. Tevens is het idee van de Bitcoin wel goed, echter kunnen ze dit verbieden in Nederland en dan hang je. Als je dit doet met mooie propaganda dan zal weer grotendeels van de burgers hiermee akkoord gaan.

Om hetgeen wat jij hierboven schrijft vind ik het juist wel een goed idee. Hiermee wordt zwart bijklussen voor mensen wel veel moeilijker.

Het geld wat de belastingdienst dan wel opstrijkt, zou dan bijvoorbeeld gestopt kunnen worden in verhoging van het minimumloon, of het bekostigen van andere sociale voorzieningen. Echter is het privacy aspect ook belangrijk.

Het is nog maar een aantal maanden geleden dat ING met het 'briljante' plan kwam om betalingen van klanten te gaan analyseren. Als men dit zou invoeren in Nederland moet er duidelijk in de wet worden vastgelegd wat er wel en niet gedaan mag worden met betalingsgegevens.

Ja dat is inderdaad wel een nadeel je kan dan niet meer zwart bijverdienen, en toeslagen die je eventueel krijgt moet je dan weer inleveren. Ja persoonlijk vind ik dat wel een ramp. Bijvoorbeeld boodschappen doen met het pasje van de geen die je hebt geholpen.

Persoonlijk vind ik het ook lastig hoor heb ook altijd wel wat geld in me zak. Maar eigenlijk betaal ik bijna alles met me pasje. Stop jij dan ook gebruik te maken van Google en al zijn diensten? Of ga je nou beweren dat je geen van deze diensten gebruikt. De keuze is inderdaad erg belangrijk.

Ik heb al sinds jaren geen facebook meer, ook google wordt niet gebruikt door mij. Mijn windows heeft alleen firefox als browser in gebruik waarbij ad-block, scriptblock en ghostery druk aan het werk zijn.

Voor het normale standaard browsen, gebruik ik meestal de TOR browser. Als ik in een supermarkt sta waar ze 5 kassa's hebben en de 5e net opgengegaan is wegens drukte, maar je kunt er alleen maar pinnen, zal ik als ik het druk heb, nog steeds wachten voor de langere rij met cash.

Ik heb niets te verbergen, maar het gaat ze ook niets aan wat ik betaal en doe. Ik interesseer me niet in wat alle bedrijven, overheden, intelligence agencies personeel doet in hun dagelijkse leven.

Dus verwacht ik op dezelfde manier behandeld te worden, wat natuurlijk helaas niet gebeurt. Dat Noorweegse bank overweegt om cash uit te "bannen" noem ik een zorgelijke zaak. Voor mij al een reden om dat land dan ook gewoon te mijden, mocht dat doorgaan. Sommige mensen zeggen dat ik een alu-hoedje nodig ben, maar zelf zie ik het liever als geinformeerd.

Ik zal als persoon niet echt interessant zijn voor ze als ik net als ieder ander zou internetten en alles zou pinnen, maar ik houd gewoon niet van het gevoel, de mogelijkheid wat er mee zou kunnen gebeuren. Hoop dan ook ten zeerste dat de EU, of het parlement van Noorwegen zelf hier een stok voor steekt. Ik vermoed eerder een andere valuta, dollars misschien. En trouwens, hoe gaat Noorwegen tegenhouden dat winkels dat dan aannemen?

Winkels moeten daadwerkelijk betalen om contant geld te kunnen storten op hun rekeningen. Verder kost het natuurlijk ook tijd en risico , om het contante geld naar de bank te brengen. En daarbij, zolang het niet op je rekening staat, verdien je er geen rente op, en kan je er geen rekeningen mee betalen.

Ik zie wel voordelen voor winkels hoor. Het is een wettig betaal middel maar als ondernemer ben je niet verplicht dit aan te nemen. Je mag alles weigeren. Dit is echt onzin. Er is geen enkele verplichting om contant geld aan te nemen. Er zijn ook legio winkels die dit al niet meer doen.

Een van de redenen waarom je mij bijvoorbeeld nooit bij CoffeeCompany zal zien. Maar denk ook aan onbemande pomp-stations etc. Winkels die cash accepteren doen dat als service naar hun klanten, niet omdat ze het verplicht zijn. Bovendien kunnen ze een groot deel van storting-kosten vermijden worden door PIN klanten cash bij te laten binnen. Simpel, het geld van de winkels niet meer accepteren. Misschien het artikel lezen? In werkelijkheid vinden er in een samenleving enorm veel ongeregistreerde transacties met contant geld plaats.

Overigens ken ik zelfs in NL al heel veel mensen die voor kleine betalingen gewoon geld overmaken met een app op hun mobieltje. Ook daar heb je dus in principe geen cash voor nodig. Alsof dat bij elke buurtsuper ondersteund wordt. Die moderne betaalmethoden worden lang niet overal gebruikt, en daarbij is ook lang niet iedereen zo techsavvy om van al die dingen op de hoogte te zijn.

Men gaat hier veel te makkelijk uit van hun beleefwereld. Voor ons tweakers is het misschien allemaal heel gewoon, en voor de jeugd zal het ook allemaal wel te behappen zijn. Maar dat is maar een deel van een samenleving. Bij een supermarkt is het misschien niet gebruikelijk omdat je met cassieres zaken doet en de eigenaar ergens ver weg in een kantoor zit. Ga ik echter naar de keurslager, visboer of turkse supermarkt dan weet ik zeker dat er wat te regelen valt.

Dan heb ik het niet per se over bitcoin maar ook over andere ruilmiddelen of diensten. Nee, voor menigeen is dat niet makkelijker, maar dat was de vraag niet. Ik doe het zelf ook niet dagelijks, maar het punt is dat het wel kan.

Nee, dat was inderdaad de vraag niet, want ik stelde helemaal geen vraag. Maar het kan inderdaad, maar zoiets blijft een achteruitgang en is nog veel bewerkelijker dan contant betalen. EU Heeft in Noorwegen weinig te vertellen, Noren doen gewoon wat ze zelf willen.

Misschien dat de Noren het zelf nog niet willen, Al is eigenlijk alles daar te betalen met kaart zelfs de kleine bedragen. Meeste bank kaarten zijn Debit kaarten. Erg handig in online winkels. Ideal kennen ze niet.

Maar goed het duurt dan nog wel 6 jaar voordat het zo ver is. De EU weinig te vertellen, excuseer? Noorwegen is als lid van de EEA, Schengen, EFTA lid van de Europese economische zone en is dus verplicht om bijna alle regeltjes die de EU oplegt rond standaardisatie, handel, migratie en nog een resem andere dingen te aanvaarden. In Noorwegen wordt het 'bestuur per fax' genoemd: Maar dat is de prijs die je betaalt voor toegang tot onze markt, en die betalen ze graag.

Denk je nou werkelijk dat een zorgverzekeringsmaatschappij jou uitgaven patroon te zien krijgt? We doen net alsof we nog nooit digitaal betaald hebben. Het enige voordeel dat er te halen valt voor de overheid is dat het enorm moeilijk word om geld wit te wassen en dingen niet op te geven aan de belasting.

Wat is vrijheid om te kiezen? Nu wordt je ook verplicht te betalen met de nationale valuta of pin, ons is allemaal de vrijheid ontnomen om met kippen en geiten te betalen.

Het is dus meer een schijnkeuze dan dat je nu daadwerkelijk de keuze hebt waar je mee betaald. Als je geld pint dan pin je biljetten met een bepaald serienummer, die lever je in bij de supermarkt en die levert ze weer in bij de bank en zo kunnen instanties ook aardig achterhalen waar je je geld hebt uitgegeven.

Niet dat ik tegen gereguleerde betaalmethodes ben, super practisch allemaal. Alleen het gezeur over dat een keuze ontnomen wordt en mensen hun privacy nu meer wordt aangetast vind ik altijd wat vreemd, er veranderd weinig.

Misschien geeft het juist wel een boost aan methodes als bitcoin. Als je geld pint, en je geeft daarna je briefje van 10 uit in de supermarkt, dan is de kans beperkt dat jouw briefje ook afgestort wordt naar de bank. De kans is groter dat jouw briefje als wisselgeld aan een andere klant gegeven wordt. Als die er daarna iets anders voor koopt, dan valt al nauwelijks meer te herleiden waar jij oorspronkelijk je geld aan hebt uitgegeven. Dit afgezien van de vraag of het rendeert om bij te houden -wie een briefje met een zeker nummer heeft gepind, -op welk punt betreffend briefje weer in zicht komt door controle van het nummer.

Ja ik weet dat als je dit geautomatiseerd doet, de kosten mee vallen, maar ze zullen er zijn. Er is een mooie film over het leven van een bankbiljet. Is niet helemaal waar, aangezien ze de Bank en de Overheid en Geheime diensten en meer niet aan de code op de biljet kunnen zien wat ik gekocht heb in die winkel, en ook niet pressies kunnen zien hoe duur het was, want de code word niet met wat ik gekocht heb gelinkt per product.

Nogmaals ik ken weinig mensen die zo ver gaan voor hun privacy. Het zullen dan ook maar een handje vol mensen zijn die nog contant wil betalen. Dat er uitzonderingen zijn? Dus nee je hebt geen recht. En dat is nou juist wat ik hier probeer uit te leggen. Wil je dit tegen houden zou ik zeggen begin vast met een partij op te zetten. Want dit ga je toch niet tegenhouden. Over een jaar over 20 weten we niet beter. De democratie in NL werkt zo. Ergens moet je een lijn trekken wanneer er een beslissing wordt genomen.

Persoonlijk denk ik dat je nu meer opvalt dan als je gewoon je boodschappen pint. Want iedereen weet dat je moet eten en er is nu dus geen spoor te vinden waar jij je eten vandaan haalt. Waarschijnlijk doe je dus meer dingen waarvan je niet wilt dat ze opvallen. In mijn optiek zou je een zeer verdacht persoon zijn omdat je buiten de meute valt!

Ik begrijp enkele van je bezwaren, maar volgens mij sla je wel een klein beetje door. Maar hej, ik vind het wel tof van je dat je geen half werk doet! Van die wannebee vegetariërs hebben we er ook al genoeg! Als je het doet, moet je het goed doen! Er zijn volkstammen die zo leven, dus opvallen doe je niet als je nooit voor bijvoorbeeld je boodschappen pint. Zo zet ik altijd de vuilnis buiten en mijn vriendin doet de boodschappen. Maar men weet ook heus wel wie je vriendin is en of je samenwoont.

Het hele dataminen is naar mijn mening vooral om afwijkingen te vinden! Waarom deed je er vandaag een uur langer over om op het werk te komen? Geautomatiseerd val je juist op als je afwijkt van je eigen gedrag of dat van anderen. Als je niet wilt opvallen moet je volgens mij juist doen wat de grote menigte doet. Dat wekt de minste argwaan. Moet ik toch zelf weten als ik vandaag ineens euro pin? Zolang het niet verboden is kunnen ze niks maken. En die kosten van contant geld is ook maar net hoe je het bekijkt.

Het is gewoon lood om oud ijzer. Maar waarom willen ze dat? Mensen nog afhankelijker maken van de banken en andere grote bedrijven. En wat ga je krijgen? Dat mensen net als in de oude tijd, ruilhandel gaan doen. Gebeurt nu al op zeer kleine schaal maar gaat dan veel groter worden. Of met bitcoin of goud betalen.

Het kan pas interssant worden als je chippasjes hebt die je in eigen beheer kunt hebben zonder dat er banken tussen komen. Een ander nadeel is dat je elektriciteit en internet nodig hebt om te kijken hoeveel geld je hebt.

Prima voor online bestellingen en zo maar niet voor alles. Nee dank je, we zijn al veel te afhankelijk van technologie. Een zonnestorm en je kunt niks meer betalen. Ik ben je nu oprecht kwijt: Je stelt dat je opvalt als je niet pint. Ik geef aan dat er een zekere groep is die niet pint bijvoorbeeld dankzij vriendin , en dat die groep dermate groot is dat je daardoor niet opvalt als je niet pint. Je stelt dat ze weten dat je een vriendin hebt.

Je vergeet even dat het voor de dataminers maar wat handig is om de database met transacties door te snuffelen. Die heb je niet als je cash betaalt. Wat denk je dat er gebeuren zal als een complete woonplaats van, zeg eens, Dus geen internet, mobiel, pintransacties, etc.

Denk je niet dat Big Brother dan heel gauw op de stoep staat om polshoogte nemen. Huidige overheden zijn als de dood om op de huidige manier de controle over hun onderdanen te verliezen. Ga je er nu vanuit dat niemand ooit een overheid tegen zich zal kunnen krijgen? Nee, daar zal je altijd op moeten letten. Privacy is een groot goed. Aan de andere kant: Je bedoelt aluminium pak Alleen tor gebruiken voor alles is zwaar overdreven, er is een grens tussen wat privacy willen en onzichtbaar willen zijn voor de samenleving, dit kan je bijna vergelijken met een bivak muts en zwarte kleding over straat lopen onder het mom van privacy.

En waarom mag ik niet in een bivakmuts en zwarte kleding over straat lopen? Mag ik ook niet in een gouden zwembroek rollerskaten? Of een burka dragen? Ik las hierboven al een commentaar van iemand die aangaf dat je maar het zelfde als iedereen moet doen zodat je niet verdacht bent. Dat geeft mij aan dat wel al een redelijk zieke samenleving hebben waarin mensen niet meer zich zelf mogen zijn maar zich vooral naar een opgelegde moraal moeten gedragen.

Yay je bent hier zo vrij als je maar niet anders bent. En we verzamelen alles over je om te controlleren of je anders bent. Bivak muts is illegaal op straat in nederland LOL En de burka is ook verboden op straat. Dit vooral omdat dit de medemens in gevaar kan brengen, een onherkenbaar persoon kan veeeel makkelijker een misdrijf plegen en er mee weg komen [Reactie gewijzigd door seapip op 30 juli Klopt, gezicht-bedekkende kleding is verboden.

Ik zie het al voor me, er komt een overvaller met helm op, ziet de sticker en denkt, Shit mag niet met helm naar binnen en draait teleurgesteld om. Privacy wordt al op alle mogelijkheden gecontroleerd en dan dit ook nog, geen spaargeld meer in t huishoudkistje of onder je matras, maar op??

Op een digitale rekening ja ja ik ben van lotje getikt. Precies, je hebt nog de keuze. Qua social media en Google e. Daarnaast gebeurt het ook zelden, maar toch nog wel eens dat hele betaalsystemen er uit liggen, dan is het altijd nog handig om cash te hebben.

Daarnaast is het inderdaad gewoon een dikke inbreuk op je privacy. Of je nou iets te verbergen hebt of niet, het gaat naar mijn mening gewoon veel te ver. Daar komt nog bij dat je de totale controle over je geld uit handen geeft aan de oh zo "betrouwbare" overheden en banken.

Dan kun je niets meer doen als voorgenoemden je spaartegoed plunderen zoals al in Cyprus het geval is geweest: Dat meldde de centrale bank van Cyprus woensdag. De spaarders krijgen de beschikking over 10 procent van hun tegoeden hoger dan Die deposito's werden bevroren in het kader van de sanering van de Cypriotische bankensector.

Die kost de vermogende spaarders van Bank of Cyprus 37,5 procent van hun tegoeden boven de grens van Ik heb als zelfstandige pc herstellingen 2 grote tegenkantingen Het zou een sociaal drama met zich meebrengen Mensen die mij een fooi geven bovenop de factuur; dat gaat dan niet meer, of het wordt belast zodat er van die fooi niets meer overblijft Wat zeg je daar?

Meer dan 60 euro belastingen op euro die je verdient als zelfstandige? Neem effe een echte boekhouder aan en je aanslag is een pak minder Juist, een goede boekhouder kost stukken meer dan een amateur.. Als ie echt goed is, dan heb je dat geld zo terugverdiend! Als je natuurlijk alles in het zwart doet en dan denkt dat je in het wit evenveel kan overhouden dan ben je verkeerd bezig.

Ik zou het persoonlijk niet zo héél erg vinden als al degene die de belastingen niet kunnen betalen failliet gaan. Dit is toch economie? De sterke overleven de zwakke sterven uit.. Yep, het is trouwens een illusie dat een overheid de lasten substantieel gaat verlagen wanneer iedereen eerlijk zijn belastingen betaald heeft. Wanneer de overheid extra inkomsten heeft, worden die heus wel aan wat anders uitgegeven dan aan lastenverlaging.

Zolang het systeem draait en de armoede niet te groot wordt, zullen ze ons blijven uitpersen. En inderdaad Lordmike, de kosten van een goeie boekhouder heb je er zo weer uit, en daar hoeft hij heus niks illegaal voor te doen. Stel je ontvangt euro van een klant.

En vervolgens wordt je met accijnsen, luxebelasting op auto's, brandstof, overdrachtsbelasting en vermogensrendementheffing nog een keer belast op je reeds netto bedrag. Als je alles optelt betalen we in west europese landen best wel behoorlijk belasting. Maar daar krijg je ook een georganiseerd land met goed wegennet, veiligheid en gezondheidsstelsel voor terug. Zie het als een verplichte investering in je eigen maatschappelijke welvaart. Als iedereen netjes zijn belastingen zou betalen dan kon de belastingdruk ook omlaag.

Ben ook zelfstandige en ik aanvaard niet eens cash geld lever wel enkel online diensten. Een sociaal drama voor al die fraudeurs dan. Als je als zelfstandige zwart geld nodig hebt om al rond te komen dan heb je echt een probleem.

En die kosten voor het betaalverkeer: En jij hebt de belastingen ooit al weten dalen? Gaan ze misschien wel terug grijpen naar edelmetaal.

Jij gelooft in sprookjes zeker? Heb je de belasting ooit omlaag zien gaan? Toen er voor miljarden gas werd gevonden in de waddenzee werd het alleen maar aan onzin uitgegeven zoals de HSL en de Betuwelijn en de belastingen gingen vervolgens alsnog omhoog.

En het gaat niet eens om privacy. Cash geld geeft een bepaald gevoel van vrijheid. Cash geld werkt overal en altijd iedereen accepteert het. Die Noren hebben echt geen idee. Een cashloze samenleving is een utopie voor de financiele instellingen en de overheid maar onacceptabel voor de burger.

Dat je alles elektronisch doet zegt helemaal niets dat doe ik ook maar je kunt altijd terugvallen op cash. Beetje hetzelfde als een auto hebbem en er nooit in rijden, als ik wil stap ik morgen in en rij ik naar Mongolie.

Het gaat om het gevoel van vrijheid. Voor al de mensen die beweren dat belastingen alleen maar stijgen: Korte historie van de Nederlandse belastingen De basis voor het huidige Nederlandse belastingstelsel werd gelegd tijdens de Franse bezetting die begon aan het eind van de 18e eeuw. De Republiek der Nederlanden hield in die tijd op te bestaan en er kwam een centraal gevormd landsbestuur.

Daarmee was de eenheidsstaat geboren. Dat bracht met zich mee dat er ook eenheid in de belastingen moest komen. Een algemeen belastingstelsel werd ingevoerd, dat meer dan voorheen rekening hield met de draagkracht van de belastingplichtigen. Zo werd bijvoorbeeld een personele belasting geheven over persoonlijke rijkdom die werd afgemeten aan het aantal dienstboden, koets- en rijpaarden, haardsteden, ramen en deuren in de huizen en de waarde van grond Ministerie van Financiën In de loop van de 19e en het begin van de 20e eeuw kwamen de belastingen op inkomen, winst en vermogen pas echt tot ontwikkeling.

De belastingtarieven stegen vooral na afloop van de Eerste en Tweede Wereldoorlog spectaculair tot een toptarief van 72 procent voor de inkomstenbelasting en 0,8 procent voor de vermogensbelasting in de tweede helft van de 20e eeuw.

De laatste grote wijziging van het belastingstelsel werd in doorgevoerd. Sinds dat jaar zijn de belastingheffingen over de opbrengst van werk en van vermogen van elkaar gescheiden en verdeeld over drie boxen. De opbrengst van werk valt in box 1 waarin een toptarief van 52 procent geldt.

In box 2 wordt inkomen uit aanmerkelijk belang in een aandelenvennootschap belast tegen een vast tarief van 25 procent. Inkomsten uit vermogen ten slotte, vallen in box 3 en worden belast tegen een tarief van 30 procent over een fictieve opbrengst van 4 procent. Met dit fictieve rendement is het belastingstelsel weer terug bij het systeem uit , zij het dat hierover toenmaals een progressief tarief met een top van 5 procent gold Zwemmer Als ik in absolute termen meer geld moet betalen aan belastingen, ervaar ik dat toch echt wel als verhoging van de belastingen en de belastingdruk.

Doet er niets aan af of het systeem van heffing zelf differentieerd. Dit gaat dan over inkomstenbelasting of het equivalent daarvoor. Maar naast deze verlaagde belasting zijn er wel een hooooop extra belastingen verzonnen die je eigenlijk ook mee moet tellen. Ik vraag me af hoe de verhouding dan ligt. En ik vraag me ook af hoe de balans verschoven is tussen 'arm' en 'rijk'. Verspillingen zoals toegankelijk, betaalbaar onderwijs, goede zorg, openbaar vervoer, een goed wegennet en politie?

Een democratische overheid krimpt met veel plezier in. Ze maakt een eenvoudige afweging: Tot nu toe is de consensus altijd op 'meer dienstverlening' gekomen, maar verschillende OECD-landen hebben een ommekeer gemaakt en zien hun taxatie als percentage van het BBP dalen.

Ik denk dat je je medemens onderschat. Het hele idee van een centrale bank en een overheid die geld drukt is relatief gezien een vrij recent verschijnsel. Vroeger schreven willekeurige mensen een waardepapier uit en dat werd als geld gebruikt.

Of dat papier geaccepteerd werd hing dan af van de reputatie van deze persoon. Als cash zoals we dat nu kennen afgeschaft wordt denk ik dat een deel van de mensen terug gaat naar dat oude systeem. Uiteraard zal de overheid grootschalige system proberen te voorkomen, maar kleinschalige zal moeilijk te stoppen zijn. Daarnaast kun je natuurlijk gewoon ruilmiddelen met daadwerkelijke waarde gebruiken.

Goederen, zilveren muntjes, etc. Belastingdrug, is dat een typo of een bewust gekozen schrijfwijze? Omdat belastingontduiking zo'n volkssport was geworden, waren de mensen die netjes alle belastingen betaalden de dupe. Ik heb dit over België eerder gehoord van een Vlaamse stagiair. Wat daar mogelijk is als je een eigen bedrijf hebt is werkelijk ongelofelijk Dat gezegd hebbende: Ja, dat kan allemaal via je bankieren-app, maar cash gaat het net even handiger, zeker voor mensen zonder smartphone [Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 29 juli Als Griekenland niet al decennia lang ongeveer 8 procent van hun totale budget aan defensie had uitgegeven hadden ze nu geld over gehad.

Want dat doen al die grote bedrijven hé; met massa's geld de wereld even rondgaan zodat het legaal belastingsvrij wordt en ze er geen lasten op moeten betalen en ze dus 2x winst maken Zij dragen dus niet bij aan de economie op die manier, sterker nog; al dat geld gaat naar het moederbedrijf in het buitenland; en is dus per definitie geld dat uit onze economie verdwijnt; zonder dat er ooit een cent over werd gehoffen Maar jan modaal mag zich wel blauw betalen nadat hij zich eerst al te pletter heeft gewerkt En met het nieuwe gat dat onze vorige regering heeft laten liggen dank u Elio Di Homo!

De bedrijven zijn vooral multinationals zijn de rotte appel want betalen soms nul belasting door geld door te sluizen naar het buitenland waarop ze dus geen binnenlandse belasting moeten betalen of door schijnbedrijven ih buitenland op te zetten waar slechts een paar mensen 'werken' en hun geld daarnaar doorsluizen terwijl de gewone mens netjes zijn belastingen betaald.

Moesten de bedrijven correct hun belastingen betalen zou de overheid genoeg inkomsten hebben en zou er niet bespaard moeten worden en zouden de belastingen voor iedereen kunnen dalen.

Maar dan gaat er ook iets moeten gedaan worden ad loonkosten die veel te hoog zijn in Belgie. Ga jij dat hier nu effe goedpraten ofwa,???

Ik zeg niet dat het eerlijk is tegenover KMO's maar volgens mij is het logisch dat een bedrijf dat mensen tewerkstelt daar ook voor wordt beloond. Je hebt al behoorlijk wat KMO's nodig om dat te bereiken, laat staan dezelfde hoeveelheid inkomsten te genereren ondanks het lage belastingspercentage. Is het beter om de belastingbetaler te laten opdraaien voor de redding van een bank dan spaarders lees: Als consument kies je bewust voor een specifieke bank.

Het is maar evident dat je dan ook instaat voor de gevolgen van de keuzes van die bank, net zoals je bij elke andere investering doet. Er zijn genoeg ratings, jaarverslagen en andere instrumenten beschikbaar om te beoordelen of een bepaalde bank je geld waard is. Ja, want we mogen van iedere consument verwachten dat hij de jaarverslagen van zijn bank in de gaten houdt en snapt wat hij leest , zodat hij een weloverwogen keuze kan maken Komop nou, dat is toch geen realistisch beeld?

Overigens worden die ratings exclusief door Amerikaanse instellingen afgegeven. Als jij zo even een ton op de bank gaat zetten, lijkt het me toch wel dat je daar zelf even over nagedacht hebt, of het iemand anders voor je laat doen.

Anders kan je het net zo goed in de pot gooien. Wat Silma zegt is precies hoe het is. Als jij grote bedragen bij een bank "spaart", doe je simpelweg een investering met laag risico en dus relatief laag rendement. Doe je dit elders, kan er een hoger rendement behaalt worden met een hoger risico om het geld kwijt te raken, maar dit risico neemt men wel. Waarom dan niet als dit bij de bank gebeurt? Het blijft een investering. Het risico is wellicht kleiner, maar nooit nihil.

Geld op de bank zetten een investering? Met een opbrengst lager dan de inflatie? Ik had nog een huis af te betalen en een gezin te onderhouden. Dan wil je dus echt niet dat de staat dat eventjes gaaf afromen omdat je zogenaamd een groot spaarder bent. Nationale garantiefondsen waarborgen Als je naast je andere bezittingen over zoveel liquide middelen beschikt, is het niet onredelijk om te verwachten dat je enige financiële geletterdheid bezit. Verder zijn er genoeg vergelijkingssites die dat soort gegevens voor je op een rijtje zetten; in België kun je zelfs zonder op private sites te moeten vertrouwen al een heel heldere uitleg krijgen via WikiFin, de consumentensite van de FSMA.

Overigens wordt het niet vaak genoeg vermeld dat de automatische garantie van spaargeld een enorme subsidie van de belastingbetaler voor de spaarder en de bank is: Ik zeg ook niet dat het k moet zijn.

Het gaat me erom dat je net doet alsof het wel en wee van een bank voor iedereen duidelijk te volgen is. Je vergeet even voor het gemak mensen met een verstandelijke beperking, ouderen die niet of nauwelijks iets op internet kunnen leuk joh, zo'n vergelijkingssite! Bovendien heb je er blijkbaar geen idee van wat er gebeurt met spaargeld zodra mensen acties gaan verbinden aan slecht nieuws over hun bank.

Waarom denk je dat spaartegoeden worden bevroren zodra een bank in de problemen komt? Denk je dat een bank al het uitstaande spaargeld zomaar even via de pinautomaten of hoe dan ook kan uitkeren?

Het is puur wie het eerst komt, het eerst maalt. Als jij als een van de eersten je geld kunt wegsluizen, heb je mazzel, maar kom je te laat, dan is er geen geld meer.

Wat jij voorstelt is het recht van de sterkste en wie het niet snapt zoekt het maar uit. Mensen met een verstandelijke beperking krijgen nu al hulp met het beheren van hun budget.

Voor ouderen is dergelijke informatie makkelijk te raadplegen via de prospectus van de bank in kwestie of via je overheid. Wie het eerst zijn geld uit de muur haalt, heeft geen mazzel. Dat is gewoon een idioot die zich suf heeft gelopen voor niets.

Je geld is, voor de zoveelste keer, gewaarborgd tot een bedrag dat zo hoog is dat financieel ongeletterden er nooit zullen aankomen. En wie een beetje van geld kent, zet niet al zijn geld in één mandje. Wat ik voorstel is het veronderstellen van gezonde voorzichtigheid van de kant van een belegger want ja, een spaarder is een belegger. Er is zo'n oud gezegde: Helaas zijn we dat stilaan vergeten: Die schuiven we wel af op een overheid.

Hahaha, wat denk je van een storing in betalingsverkeer die zaken komen toch regelmatig voor , je zal maar net in een winkel staan om je eten te kopen Heb jij nog altijd genoeg cash bij je om je boodschappen te betalen dan? Ik niet hoor, en ik gok zo dat dat voor de meerderheid van mensen geldt. De enige reden dat ik uberhaupt nog wel eens contant geld heb is eerlijk gezegd dat ik wel eens naar de friture wil gaan, een van de laatste branches die stug weigert om pinautomaten neer te zetten.

Zelfs collega's terugbetalen voor iets gebeurt in mijn omgeving vooral door het even over te maken via de bank app. Yup ik heb altijd voldoende cash voor een redelijke hoeveelheid boodschappen. Ik betaal in winkels ook altijd met cash en ben vaak sneller dan piet leut met z'n pasje, heb nooit last van storingen ook, nooit nog 1 of 2 keer pasje proberen voor ie het doet, nooit bij de kassa staan en te horen krijgen dat de pin er uit ligt, o en ik kan nog hoofdrekenen dus tja, beetje verloren gegane vaardigheid als ik soms lui bij de kassa zie moeilijk doen als ze slim willen betalen om bv een briefje van 5 terug te krijgen ipv 4,60 bv.

Bovendien raak ik het overzicht kwijt en geef sneller meer uit als gewenst als ik elektronisch betaal.

Ik pin dan ook m'n boodschap budget aan het begin van de maand en dat gaat in een kistje, voor een week aan boodschappengeld in m'n beurs en klaar. Ik zie een groot heikel punt aan alleen elektronisch los van paranoia, privacy gevolgen e. Als ze dit doen kun je er grif op nemen dat je straks voor elk klein dingetje kosten kunt betalen, menselijke gierigheid enzo.

IJsje bij de kraam? Transactiekosten, iemand een aardigheidje geven als dank voor babysitten? Transactiekosten, je kind een financiële beloning geven voor dat rapport met 2 tienen? En natuurlijk belasting over elke 5 cent die je ergens voor hebt gekregen als bedankje bv. Al die kleine transactiekosten e. Kassa voor de banken, miljarden mini-transacties zoals een blikje of ijsje kopen onderweg waar ze normaal nooit aan verdienden door cash geld en straks wel als dit doorgaat..

Geen wonder dat banken e. Er zijn ook "transactiekosten" verbonden aan het betalen met cash. Zo moet een verkoper zorgen dat dit geld veilig bij de bank aankomt, daarvoor een waardetransportbedrijf inhuren, etc, en dit wordt uiteindelijk natuurlijk gewoon doorberekend in de prijs.

Dus dat is een beetje een non-argument, het enige verschil is dat dit met pinnen misschien inzichtelijker wordt. De enige argumenten die ik voor cash nog wel valide vind zijn privacy en veiligheid. Het is goed dat een land het aandurft om hier het voortouw in te nemen, zodat andere landen van diens fouten kunnen leren. Je kunt er donder op zeggen dat het een keer gruwelijk foutgaat en dat de Russische maffia in Noorwegen een handeltje opzet.

Als alle kinderziektes uit het systeem zijn, sta ik er voor open om dit ook in Nederland te proberen. Ik zou hier echter wel terughoudend in zijn. Hoe leer je kinderen met geld omgaan als ze de beschikking hebben over jouw of hun hele rekening? Dat geld is zo op aan kleding, drank, gadgets, etc.. Een manier om dit op te lossen zou een soort digitale portemonnee kunnen zijn waar je net als cash een gelimiteerde hoeveelheid geld in kunt stoppen.

Een beetje het idee van Chipknip, maar dan beter opgezet en geïmplementeerd. Tja, je bent niet sneller dan ik met mijn pasje hoor Daarnaast kan ik ook gewoon hoofdrekenen ook al betaal ik met pin en zelfs als jij kunt hoofdrekenen is dat geen garantie dat de kassajufvrouw dat ook kan en niet een minuut naar de hand kleingeld zit te staren om te zien wat je dr nu geeft. Waarom er ineens transactiekosten bij zouden komen zie ik niet zo, dat is nu ook niet het geval terwijl het gewoon geworden is om kleine bedragen te pinnen en over te maken.

Ook belasting betalen over elke 5 cent lijkt mij onzin, als het bij enkele kleine bedragen blijft valt dat echt wel mee. Als je echter dik zwart werkt, ja, dan wordt het lastiger, maar misschien moet je dan ook gewoon maar eens mee gaan betalen aan de maatschappij waar je in leeft je in algemene zin gebruikt, ik ben niet specifiek jou aan het beschuldigen of zo Een beter overzicht over je geld houden is wel een goed punt, maar ik denk toch dat je daarmee sterk in de minderheid bent als ik zo in de winkel kijk naar hoeveel mensen er pinnen tegen cash betalen.

Op een gegeven moment kun je dan niet meer voor zo'n kleine minderheid de maatschappij tegen houden als de natuurljike voortgang zou zijn om het fysieke geld er uit te doen. Voordeel hier in Noorwegen is dat vele supermarkten een geldteller gebruiken. Die muntenbak geeft dan automatisch je gepaste wisselgeld terug; evt met papiergeld van de caissière. Kortom, de persoon achter de kassa hoeft niet meer te kunnen hoofdrekenen.

Na 2 storingen waarbij ik niet kon betalen heb ik altijd wel cash bij me. Ik heb me lesje wat betreft alleen maar kunnen pinnen wel geleerd. Mijn opmerking komt niet zomaar uit de lucht vallen. Kan het je nog sterker vertellen, ik betaal bijna altijd cash. Bij grotere betalingen zeg boven de euro dan pin ik, maar daar onder is het 99 van de keer gewoon contant. Ik hou mijn rekening saldo niet in de gaten, en wil niet voor verassingen staan wanneer ik aan de kassa sta met een rij mensen achter me en dan tot de ontdekking kom dat ik niet kan pinnen.

Daarbij heb ik veel meer zicht op mijn financiën als ik zie wat ik daadwerkelijk in mijn portemonnee heb zitten en wat er uit gaat. Je kan niet eens overal pinnen. Hekelijk wanneer je bij een snackbar staat en te horen krijgt dat ze geen pin accepteren net wanneer je bestelling klaar is.

Daar is ook een oplossing voor, als de winkels tenminste willen, een eenmalige machtiging moet volgens mij ook kunnen. Ideaal voor fraudeurs die van de gelegenheid gebruik willen maken. Want wie zegt hoeveel je op je rekening hebt? Ik vind het eigenlijk wel zo handig. In een vreemde stad ben je altijd weer aan het zoeken naar een geldautomaat, en daar heb je dan geen last meer van.

Je zal er weinig straatartiesten tegen komen dan, dat is wel jammer. Dat zou mooi zijn. Ik kan je zo zeggen dat dat zeker niet klopt. Ik ga nou al meer dan 13 jaar achter elkaar, ieder jaar weer, naar Zweden en er gaat nog bijna net zoveel contant geld over te toonbank als in Nederland.

Alleen is het in Zweden vaak beter geregeld met elektronisch betalen. Dat is in Nederland nog wel eens een gedoe met die OV-chipkaarten en aan de pomp. Het is trouwens "debit card", niet "debet".

Als je zo nodig Engels wilt gebruiken, doe het dan goed. Op zich heel handig maar dan moet er nog een hoop aangepast worden. Even een snelle opsomming: En wat te doen als er stroomuitval is? En internationale transactiekosten zijn momenteel ook nog belachelijk hoog. Leuk als je een ansichtkaart van 50 cent afrekent met je kaart maar als je er dan 4 euro transactiekosten overheen krijgt dan lijkt me dat geen goed plan.

Debet is namelijk gewoon het juiste Nederlandse woord. Klopt, ik ben geen tegenstander van volledig elektronische betaling. Bij automaten kan al elektronisch worden betaald via de chip. Maar als ik het goed heb is die onderhand bijna verleden tijd, of niet? Stroomuitval is inderdaad een probleem en zo zijn er nog wel een paar dingen. Contant geld zal zo altijd bij ons blijven, maar het zo min mogelijk gebruiken is altijd een optie.

Ik heb bijna nooit contant geld op zak. Zeg dat dan tegen broft en niet tegen mij. Maak er of "debet kaart" van of "debit card", maar niet de combinatie. Ik corrigeerde zijn Engels, een taal die we hier eigenlijk achterwegen kunnen laten. Ik weet niet of je ooit in Zweden gewoon hebt, maar ik vermoed dat het als vakantieganger enigzins anders ligt, dan bij mensen die er wonen. Ik ben erg benieuwd naar de eerste straatmuziekant, of bedelaar met een NFC paaltje.

Mijn ouders hebben er een huis dat ze gaan verkopen en daarom ging ik er zo vaak naar toe. Ik spreek een paar woorden Zweeds en begrijp de taal wel. Maar echt verstaan is wat anders. Wel een enkele keer een straatmuzikant. Ik zal ze de volgende keer een NFC paaltje aanraden. Ik pin frequent en stond laatst in een lange rij. Na lang wachten bijna aan de beurt. Nou bijna, de persoon voor me had haar spaarvarkentje oid leeg getrokken. Even alles natellen mevrouw Dus snel hoeft cash absoluut niet te zijn.

Of je betaalt met een maaltijdcheque. Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Dames van plezier Friese Femke uit Lemmer, ik geniet van seks · Januariactie geil natte kut vanaf 30 euro · Sexy blond tienermeisje vol maar lekker proberen?

Contact met een Senioren vrouw? Wil je graag betrouwbare datingsites vergelijken? Bekijk u de gratis vergelijker. Bezoek nu de website: Vind of bied uw tweedehands Vrouw zoekt man aan op empower-network. Sexdating overijssel marktplaats sex Sexdating overijssel marktplaats sex En om die luxe te krijgen ben ik ooit een be.

We zullen nooit je e-mailadres publiceren en gaat discreet met je persoonsgegevens om. De website Sexcontact Markt is escort gezocht erotic massage haarlem erotische marktplaats voor iedereen die graag sexcontact wil sexdating be sexdating overijssel via internet. Mijn Sexjobs Inloggen Advertentie plaatsen Maak account aan.


marktplaats natura natte gleuf

De overheid kan jou dwingen middels ons rechtssysteem om betaling in ons officiële betaalmiddel te accepteren. Grof gezegd kan ik jouw winkel inlopen, wat artikelen pakken en dan het juiste bedrag op de toonbank leggen. Jij kunt dan roepen dat je liever goud wilt hebben maar als ik de winkel uitloop heb je geen poot om op te staan.

Ik heb betaald en geen rechter zal mij voor diefstal veroordelen. Dit is niet altijd zo geweest overigens. Vroeger was een dollar een certificaat, inwisselbaar voor goud, dat je niet hoefde te accepteren.

Zie ook Fiat Money. Op een dollar biljet staat de letterlijke tekst: Een valuta heeft alleen waarde omdat dat onderling wordt afgesproken. Wanneer ze bij de Albert Heijn kippen als betaalmiddel gaat accepteren mag ik daar afrekenen met kippen en ben ik niet gebonden aan het nationale betaalmiddel.

Op die manier kan je dus misbruik door de banken en het politiek stelsel voorkomen Daarbij vergis jij je in het volgende. Dat zou betekenen dat ik als ondernemer altijd moet verkopen aan iemand. Dat is ook niet waar. Ik mag als ondernemer contant geld, goud of kippen weigeren.

Iets verkopen is enkel een transactie waarbij twee partijen iets overeen komen. Het voorbeeld wat je opsomt is ook in America, ik bedoel, komop.

In Griekenland is de bevolking de drachme al aan het omzeilen en worden vele lokale transacties in natura uitgevoerd. Ik geloof vast dat indien de crisis vijf of tien jaar later doorbrak, op een moment dat iedereen een smartphone heeft, dat men zou teruggrijpen naar een of andere cryptocoin. Niet dat ik je geen gelijk geef maar wat er in Noorwegen gebeurt is toch ook gewoon wat de banken het liefste hebben.

Dit zorgt er namelijk voor dat er meer geld op de rekeningen blijft geparkeerd ipv dat iedereen met cash in de pocket rond loopt. Dat is alles bij elkaar een heleboel geld waar ze nu geen rendement mee kunnen halen. Het is voor de banken gewoon een grote kost saver als ze van cash kunnen afstappen en zorgt voor meer winst als ze het een beetje verstandig aanpakken.

Daarnaast denk ik dat ze stiekem ook geilen op het verkopen van de transactiegegevens maar dat zal nog een paar jaar duren als ons recht op privacy nog verder afgebrokkeld is. Het is wachten op de eerste bank die een hogere rente geeft in ruil voor het mogen verkopen van je transactie gegevens, anoniem uiteraard. Ik hoop dat je het niet als op de man ervaren hebt. Zo heb ik het niet bedoeld. Toch zou ik zeggen, lees je eens in in dit onderwerp.

Om je op weg te helpen: Nou het is naïef om iemand mening niet gewoon te accepteren. En bij het minst geringste alles op privacy te gooien dat geschaad word. Terwijl er ook nog zoiets is als nationaal belang. Geld is sowieso iets vreemds en daar ben ik ook nog niet op in gegaan want er is geld wat feitelijk geen waarde vertegenwoordigd. Wat dus neerkomt dat geld wat wij kennen een afspraak is tussen overheid en bevolking. Dus het ligt allemaal veel complexer dan een paar video's van een paar minuten.

Daarnaast als we rieel zijn zie jij onze klein kinderen met opgefrommelde papiertjes en metalen munten betalen? En dat moet ook los staan van privacy want het staat er los van.

Dat het mogelijk is om daar data uit te ontrekken? Dus nee ik ben het nog steeds niet met je eens. Wil je er wat aan doen?

Vergeet vooral de docu ' The inside job ' niet. Deze gaat over het ontstaan van de crisis. Overigens grappig dat een techsite als tweakers 'giraal' geld, 'elektronisch' geld noemt. Iets hoeft niet juridisch haalbaar te zijn om voor jou toch problemen te geven.

Of de wet verandert gewoon omdat er op een ongelukkig moment een kamermeerderheid voor te vinden was er zijn in het verleden zelfs dictatoren democratisch aan de macht gekomen, dus waarom zou dat met een wetje dat alleen maar de belangen van wat kritische burgers lijkt te schaden niet ooit een keer gebeuren , en dan had je achteraf gewild dat er in een eerder stadium op veilig gespeeld was.

Wie zegt dat realistisch de mogelijkheden afwegen enorm paranoide is? En wie zegt dat ik mijn pasje meerdere malen per dag gebruik? Dit vind ik nou echt bullshit. Echt een mooi voorbeeld van het 'boiling frog syndrome'.

In het begin wordt er gezegd dat er helemaal nog niets aan de hand is. Vervolgens word het langzamerhand door je strot gedrukt en dan krijg je uiteindelijk reacties zoals hierboven.

Grootste gevaar is dus dat alles te traceren valt. Hoevaak betaal je wel niet belasting over je eigen geld? Dat zwart geld zorgt ervoor nog dat mensen onderling geld over houden. Het is heel naïef als er gedacht wordt dat alles maar aan de belastingdienst doorgegeven worden omdat het beter zou moeten zijn. Er zouden immers betere wegen, ziekenhuizen en scholen gemaakt worden zeggen ze.

Denk bijvoorbeeld ook aan mensen die amper het minimumloon verdienen. Die kunnen net aan rondkomen met een toeslag. Sparen kan je dan vergeten. Als je dat op je rekening dan ontvangt, trekken ze dat zo van je toeslagen af. Echter gunt men dat hier in Nederland niet. Dan lees ik vaker reacties als "Met mijn belastingcenten kom je rond.

Niet iedereen is gezegend met een hoge salaris. Indien contant geld afgeschaft wordt, onstaat er een enorme bureaucratie. Net als de Belastingdienst waar je van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Helemaal al sinds je eerst een afspraak moet maken om uberhaupt je zaken geregeld te krijgen. Als je eenmaal in zo'n situatie bent beland, dan weet je exact hoe het voelt en hoe het 'sociaal' systeem werkt in Nederland.

Je krijgt ook geen kans om uit de put te komen. Ik kan me nu geen moment herinneren dat de belastingen omlaag zijn gehaald. Dan heb ik het over structurele belasting. Contant geld zorgt ook heel wat vrijheid. Anders zit je maar aan het lijntje van de overheid. Ik bepaal zelf waar ik dan mijn geld aangeef. Anders zo de overheid dat moeten bepalen.

Op dit moment gebeurt dat ook gedeeltelijk. Denk bijvoorbeeld aan dat geld aan Griekenland. Of andere gekke uitgaves van overheden waar we het niet mee eens zijn.

Daar hebben we totaal geen invloed op. Met contant geld is dat geld van jou. Als geld weg is dan is het ook weg. Tevens is het idee van de Bitcoin wel goed, echter kunnen ze dit verbieden in Nederland en dan hang je. Als je dit doet met mooie propaganda dan zal weer grotendeels van de burgers hiermee akkoord gaan.

Om hetgeen wat jij hierboven schrijft vind ik het juist wel een goed idee. Hiermee wordt zwart bijklussen voor mensen wel veel moeilijker. Het geld wat de belastingdienst dan wel opstrijkt, zou dan bijvoorbeeld gestopt kunnen worden in verhoging van het minimumloon, of het bekostigen van andere sociale voorzieningen. Echter is het privacy aspect ook belangrijk. Het is nog maar een aantal maanden geleden dat ING met het 'briljante' plan kwam om betalingen van klanten te gaan analyseren.

Als men dit zou invoeren in Nederland moet er duidelijk in de wet worden vastgelegd wat er wel en niet gedaan mag worden met betalingsgegevens. Ja dat is inderdaad wel een nadeel je kan dan niet meer zwart bijverdienen, en toeslagen die je eventueel krijgt moet je dan weer inleveren.

Ja persoonlijk vind ik dat wel een ramp. Bijvoorbeeld boodschappen doen met het pasje van de geen die je hebt geholpen. Persoonlijk vind ik het ook lastig hoor heb ook altijd wel wat geld in me zak. Maar eigenlijk betaal ik bijna alles met me pasje. Stop jij dan ook gebruik te maken van Google en al zijn diensten? Of ga je nou beweren dat je geen van deze diensten gebruikt.

De keuze is inderdaad erg belangrijk. Ik heb al sinds jaren geen facebook meer, ook google wordt niet gebruikt door mij. Mijn windows heeft alleen firefox als browser in gebruik waarbij ad-block, scriptblock en ghostery druk aan het werk zijn.

Voor het normale standaard browsen, gebruik ik meestal de TOR browser. Als ik in een supermarkt sta waar ze 5 kassa's hebben en de 5e net opgengegaan is wegens drukte, maar je kunt er alleen maar pinnen, zal ik als ik het druk heb, nog steeds wachten voor de langere rij met cash. Ik heb niets te verbergen, maar het gaat ze ook niets aan wat ik betaal en doe. Ik interesseer me niet in wat alle bedrijven, overheden, intelligence agencies personeel doet in hun dagelijkse leven.

Dus verwacht ik op dezelfde manier behandeld te worden, wat natuurlijk helaas niet gebeurt. Dat Noorweegse bank overweegt om cash uit te "bannen" noem ik een zorgelijke zaak. Voor mij al een reden om dat land dan ook gewoon te mijden, mocht dat doorgaan. Sommige mensen zeggen dat ik een alu-hoedje nodig ben, maar zelf zie ik het liever als geinformeerd.

Ik zal als persoon niet echt interessant zijn voor ze als ik net als ieder ander zou internetten en alles zou pinnen, maar ik houd gewoon niet van het gevoel, de mogelijkheid wat er mee zou kunnen gebeuren. Hoop dan ook ten zeerste dat de EU, of het parlement van Noorwegen zelf hier een stok voor steekt.

Ik vermoed eerder een andere valuta, dollars misschien. En trouwens, hoe gaat Noorwegen tegenhouden dat winkels dat dan aannemen? Winkels moeten daadwerkelijk betalen om contant geld te kunnen storten op hun rekeningen. Verder kost het natuurlijk ook tijd en risico , om het contante geld naar de bank te brengen.

En daarbij, zolang het niet op je rekening staat, verdien je er geen rente op, en kan je er geen rekeningen mee betalen. Ik zie wel voordelen voor winkels hoor. Het is een wettig betaal middel maar als ondernemer ben je niet verplicht dit aan te nemen.

Je mag alles weigeren. Dit is echt onzin. Er is geen enkele verplichting om contant geld aan te nemen. Er zijn ook legio winkels die dit al niet meer doen. Een van de redenen waarom je mij bijvoorbeeld nooit bij CoffeeCompany zal zien. Maar denk ook aan onbemande pomp-stations etc. Winkels die cash accepteren doen dat als service naar hun klanten, niet omdat ze het verplicht zijn.

Bovendien kunnen ze een groot deel van storting-kosten vermijden worden door PIN klanten cash bij te laten binnen. Simpel, het geld van de winkels niet meer accepteren. Misschien het artikel lezen? In werkelijkheid vinden er in een samenleving enorm veel ongeregistreerde transacties met contant geld plaats.

Overigens ken ik zelfs in NL al heel veel mensen die voor kleine betalingen gewoon geld overmaken met een app op hun mobieltje. Ook daar heb je dus in principe geen cash voor nodig. Alsof dat bij elke buurtsuper ondersteund wordt. Die moderne betaalmethoden worden lang niet overal gebruikt, en daarbij is ook lang niet iedereen zo techsavvy om van al die dingen op de hoogte te zijn. Men gaat hier veel te makkelijk uit van hun beleefwereld. Voor ons tweakers is het misschien allemaal heel gewoon, en voor de jeugd zal het ook allemaal wel te behappen zijn.

Maar dat is maar een deel van een samenleving. Bij een supermarkt is het misschien niet gebruikelijk omdat je met cassieres zaken doet en de eigenaar ergens ver weg in een kantoor zit. Ga ik echter naar de keurslager, visboer of turkse supermarkt dan weet ik zeker dat er wat te regelen valt.

Dan heb ik het niet per se over bitcoin maar ook over andere ruilmiddelen of diensten. Nee, voor menigeen is dat niet makkelijker, maar dat was de vraag niet. Ik doe het zelf ook niet dagelijks, maar het punt is dat het wel kan. Nee, dat was inderdaad de vraag niet, want ik stelde helemaal geen vraag. Maar het kan inderdaad, maar zoiets blijft een achteruitgang en is nog veel bewerkelijker dan contant betalen.

EU Heeft in Noorwegen weinig te vertellen, Noren doen gewoon wat ze zelf willen. Misschien dat de Noren het zelf nog niet willen, Al is eigenlijk alles daar te betalen met kaart zelfs de kleine bedragen. Meeste bank kaarten zijn Debit kaarten.

Erg handig in online winkels. Ideal kennen ze niet. Maar goed het duurt dan nog wel 6 jaar voordat het zo ver is. De EU weinig te vertellen, excuseer? Noorwegen is als lid van de EEA, Schengen, EFTA lid van de Europese economische zone en is dus verplicht om bijna alle regeltjes die de EU oplegt rond standaardisatie, handel, migratie en nog een resem andere dingen te aanvaarden.

In Noorwegen wordt het 'bestuur per fax' genoemd: Maar dat is de prijs die je betaalt voor toegang tot onze markt, en die betalen ze graag. Denk je nou werkelijk dat een zorgverzekeringsmaatschappij jou uitgaven patroon te zien krijgt? We doen net alsof we nog nooit digitaal betaald hebben. Het enige voordeel dat er te halen valt voor de overheid is dat het enorm moeilijk word om geld wit te wassen en dingen niet op te geven aan de belasting. Wat is vrijheid om te kiezen?

Nu wordt je ook verplicht te betalen met de nationale valuta of pin, ons is allemaal de vrijheid ontnomen om met kippen en geiten te betalen. Het is dus meer een schijnkeuze dan dat je nu daadwerkelijk de keuze hebt waar je mee betaald. Als je geld pint dan pin je biljetten met een bepaald serienummer, die lever je in bij de supermarkt en die levert ze weer in bij de bank en zo kunnen instanties ook aardig achterhalen waar je je geld hebt uitgegeven.

Niet dat ik tegen gereguleerde betaalmethodes ben, super practisch allemaal. Alleen het gezeur over dat een keuze ontnomen wordt en mensen hun privacy nu meer wordt aangetast vind ik altijd wat vreemd, er veranderd weinig.

Misschien geeft het juist wel een boost aan methodes als bitcoin. Als je geld pint, en je geeft daarna je briefje van 10 uit in de supermarkt, dan is de kans beperkt dat jouw briefje ook afgestort wordt naar de bank. De kans is groter dat jouw briefje als wisselgeld aan een andere klant gegeven wordt.

Als die er daarna iets anders voor koopt, dan valt al nauwelijks meer te herleiden waar jij oorspronkelijk je geld aan hebt uitgegeven. Dit afgezien van de vraag of het rendeert om bij te houden -wie een briefje met een zeker nummer heeft gepind, -op welk punt betreffend briefje weer in zicht komt door controle van het nummer.

Ja ik weet dat als je dit geautomatiseerd doet, de kosten mee vallen, maar ze zullen er zijn. Er is een mooie film over het leven van een bankbiljet. Is niet helemaal waar, aangezien ze de Bank en de Overheid en Geheime diensten en meer niet aan de code op de biljet kunnen zien wat ik gekocht heb in die winkel, en ook niet pressies kunnen zien hoe duur het was, want de code word niet met wat ik gekocht heb gelinkt per product.

Nogmaals ik ken weinig mensen die zo ver gaan voor hun privacy. Het zullen dan ook maar een handje vol mensen zijn die nog contant wil betalen. Dat er uitzonderingen zijn? Dus nee je hebt geen recht. En dat is nou juist wat ik hier probeer uit te leggen. Wil je dit tegen houden zou ik zeggen begin vast met een partij op te zetten. Want dit ga je toch niet tegenhouden. Over een jaar over 20 weten we niet beter.

De democratie in NL werkt zo. Ergens moet je een lijn trekken wanneer er een beslissing wordt genomen. Persoonlijk denk ik dat je nu meer opvalt dan als je gewoon je boodschappen pint. Want iedereen weet dat je moet eten en er is nu dus geen spoor te vinden waar jij je eten vandaan haalt.

Waarschijnlijk doe je dus meer dingen waarvan je niet wilt dat ze opvallen. In mijn optiek zou je een zeer verdacht persoon zijn omdat je buiten de meute valt! Ik begrijp enkele van je bezwaren, maar volgens mij sla je wel een klein beetje door.

Maar hej, ik vind het wel tof van je dat je geen half werk doet! Van die wannebee vegetariërs hebben we er ook al genoeg! Als je het doet, moet je het goed doen! Er zijn volkstammen die zo leven, dus opvallen doe je niet als je nooit voor bijvoorbeeld je boodschappen pint.

Zo zet ik altijd de vuilnis buiten en mijn vriendin doet de boodschappen. Maar men weet ook heus wel wie je vriendin is en of je samenwoont.

Het hele dataminen is naar mijn mening vooral om afwijkingen te vinden! Waarom deed je er vandaag een uur langer over om op het werk te komen? Geautomatiseerd val je juist op als je afwijkt van je eigen gedrag of dat van anderen. Als je niet wilt opvallen moet je volgens mij juist doen wat de grote menigte doet.

Dat wekt de minste argwaan. Moet ik toch zelf weten als ik vandaag ineens euro pin? Zolang het niet verboden is kunnen ze niks maken.

En die kosten van contant geld is ook maar net hoe je het bekijkt. Het is gewoon lood om oud ijzer. Maar waarom willen ze dat? Mensen nog afhankelijker maken van de banken en andere grote bedrijven. En wat ga je krijgen? Dat mensen net als in de oude tijd, ruilhandel gaan doen.

Gebeurt nu al op zeer kleine schaal maar gaat dan veel groter worden. Of met bitcoin of goud betalen. Het kan pas interssant worden als je chippasjes hebt die je in eigen beheer kunt hebben zonder dat er banken tussen komen. Een ander nadeel is dat je elektriciteit en internet nodig hebt om te kijken hoeveel geld je hebt.

Prima voor online bestellingen en zo maar niet voor alles. Nee dank je, we zijn al veel te afhankelijk van technologie. Een zonnestorm en je kunt niks meer betalen. Ik ben je nu oprecht kwijt: Je stelt dat je opvalt als je niet pint. Ik geef aan dat er een zekere groep is die niet pint bijvoorbeeld dankzij vriendin , en dat die groep dermate groot is dat je daardoor niet opvalt als je niet pint.

Je stelt dat ze weten dat je een vriendin hebt. Je vergeet even dat het voor de dataminers maar wat handig is om de database met transacties door te snuffelen. Die heb je niet als je cash betaalt. Wat denk je dat er gebeuren zal als een complete woonplaats van, zeg eens, Dus geen internet, mobiel, pintransacties, etc.

Denk je niet dat Big Brother dan heel gauw op de stoep staat om polshoogte nemen. Huidige overheden zijn als de dood om op de huidige manier de controle over hun onderdanen te verliezen.

Ga je er nu vanuit dat niemand ooit een overheid tegen zich zal kunnen krijgen? Nee, daar zal je altijd op moeten letten. Privacy is een groot goed. Aan de andere kant: Je bedoelt aluminium pak Alleen tor gebruiken voor alles is zwaar overdreven, er is een grens tussen wat privacy willen en onzichtbaar willen zijn voor de samenleving, dit kan je bijna vergelijken met een bivak muts en zwarte kleding over straat lopen onder het mom van privacy.

En waarom mag ik niet in een bivakmuts en zwarte kleding over straat lopen? Mag ik ook niet in een gouden zwembroek rollerskaten?

Of een burka dragen? Ik las hierboven al een commentaar van iemand die aangaf dat je maar het zelfde als iedereen moet doen zodat je niet verdacht bent. Dat geeft mij aan dat wel al een redelijk zieke samenleving hebben waarin mensen niet meer zich zelf mogen zijn maar zich vooral naar een opgelegde moraal moeten gedragen. Yay je bent hier zo vrij als je maar niet anders bent.

En we verzamelen alles over je om te controlleren of je anders bent. Bivak muts is illegaal op straat in nederland LOL En de burka is ook verboden op straat.

Dit vooral omdat dit de medemens in gevaar kan brengen, een onherkenbaar persoon kan veeeel makkelijker een misdrijf plegen en er mee weg komen [Reactie gewijzigd door seapip op 30 juli Klopt, gezicht-bedekkende kleding is verboden.

Ik zie het al voor me, er komt een overvaller met helm op, ziet de sticker en denkt, Shit mag niet met helm naar binnen en draait teleurgesteld om. Privacy wordt al op alle mogelijkheden gecontroleerd en dan dit ook nog, geen spaargeld meer in t huishoudkistje of onder je matras, maar op?? Op een digitale rekening ja ja ik ben van lotje getikt. Precies, je hebt nog de keuze. Qua social media en Google e. Daarnaast gebeurt het ook zelden, maar toch nog wel eens dat hele betaalsystemen er uit liggen, dan is het altijd nog handig om cash te hebben.

Daarnaast is het inderdaad gewoon een dikke inbreuk op je privacy. Of je nou iets te verbergen hebt of niet, het gaat naar mijn mening gewoon veel te ver.

Daar komt nog bij dat je de totale controle over je geld uit handen geeft aan de oh zo "betrouwbare" overheden en banken. Dan kun je niets meer doen als voorgenoemden je spaartegoed plunderen zoals al in Cyprus het geval is geweest: Dat meldde de centrale bank van Cyprus woensdag.

De spaarders krijgen de beschikking over 10 procent van hun tegoeden hoger dan Die deposito's werden bevroren in het kader van de sanering van de Cypriotische bankensector. Die kost de vermogende spaarders van Bank of Cyprus 37,5 procent van hun tegoeden boven de grens van Ik heb als zelfstandige pc herstellingen 2 grote tegenkantingen Het zou een sociaal drama met zich meebrengen Mensen die mij een fooi geven bovenop de factuur; dat gaat dan niet meer, of het wordt belast zodat er van die fooi niets meer overblijft Wat zeg je daar?

Meer dan 60 euro belastingen op euro die je verdient als zelfstandige? Neem effe een echte boekhouder aan en je aanslag is een pak minder Juist, een goede boekhouder kost stukken meer dan een amateur.. Als ie echt goed is, dan heb je dat geld zo terugverdiend! Als je natuurlijk alles in het zwart doet en dan denkt dat je in het wit evenveel kan overhouden dan ben je verkeerd bezig.

Ik zou het persoonlijk niet zo héél erg vinden als al degene die de belastingen niet kunnen betalen failliet gaan. Dit is toch economie? De sterke overleven de zwakke sterven uit.. Yep, het is trouwens een illusie dat een overheid de lasten substantieel gaat verlagen wanneer iedereen eerlijk zijn belastingen betaald heeft. Wanneer de overheid extra inkomsten heeft, worden die heus wel aan wat anders uitgegeven dan aan lastenverlaging.

Zolang het systeem draait en de armoede niet te groot wordt, zullen ze ons blijven uitpersen. En inderdaad Lordmike, de kosten van een goeie boekhouder heb je er zo weer uit, en daar hoeft hij heus niks illegaal voor te doen. Stel je ontvangt euro van een klant. En vervolgens wordt je met accijnsen, luxebelasting op auto's, brandstof, overdrachtsbelasting en vermogensrendementheffing nog een keer belast op je reeds netto bedrag.

Als je alles optelt betalen we in west europese landen best wel behoorlijk belasting. Maar daar krijg je ook een georganiseerd land met goed wegennet, veiligheid en gezondheidsstelsel voor terug. Zie het als een verplichte investering in je eigen maatschappelijke welvaart. Als iedereen netjes zijn belastingen zou betalen dan kon de belastingdruk ook omlaag. Ben ook zelfstandige en ik aanvaard niet eens cash geld lever wel enkel online diensten. Een sociaal drama voor al die fraudeurs dan.

Als je als zelfstandige zwart geld nodig hebt om al rond te komen dan heb je echt een probleem. En die kosten voor het betaalverkeer: En jij hebt de belastingen ooit al weten dalen? Gaan ze misschien wel terug grijpen naar edelmetaal. Jij gelooft in sprookjes zeker? Heb je de belasting ooit omlaag zien gaan? Toen er voor miljarden gas werd gevonden in de waddenzee werd het alleen maar aan onzin uitgegeven zoals de HSL en de Betuwelijn en de belastingen gingen vervolgens alsnog omhoog.

En het gaat niet eens om privacy. Cash geld geeft een bepaald gevoel van vrijheid. Cash geld werkt overal en altijd iedereen accepteert het. Die Noren hebben echt geen idee. Een cashloze samenleving is een utopie voor de financiele instellingen en de overheid maar onacceptabel voor de burger. Dat je alles elektronisch doet zegt helemaal niets dat doe ik ook maar je kunt altijd terugvallen op cash. Beetje hetzelfde als een auto hebbem en er nooit in rijden, als ik wil stap ik morgen in en rij ik naar Mongolie.

Het gaat om het gevoel van vrijheid. Voor al de mensen die beweren dat belastingen alleen maar stijgen: Korte historie van de Nederlandse belastingen De basis voor het huidige Nederlandse belastingstelsel werd gelegd tijdens de Franse bezetting die begon aan het eind van de 18e eeuw.

De Republiek der Nederlanden hield in die tijd op te bestaan en er kwam een centraal gevormd landsbestuur. Daarmee was de eenheidsstaat geboren. Dat bracht met zich mee dat er ook eenheid in de belastingen moest komen. Een algemeen belastingstelsel werd ingevoerd, dat meer dan voorheen rekening hield met de draagkracht van de belastingplichtigen.

Zo werd bijvoorbeeld een personele belasting geheven over persoonlijke rijkdom die werd afgemeten aan het aantal dienstboden, koets- en rijpaarden, haardsteden, ramen en deuren in de huizen en de waarde van grond Ministerie van Financiën In de loop van de 19e en het begin van de 20e eeuw kwamen de belastingen op inkomen, winst en vermogen pas echt tot ontwikkeling. De belastingtarieven stegen vooral na afloop van de Eerste en Tweede Wereldoorlog spectaculair tot een toptarief van 72 procent voor de inkomstenbelasting en 0,8 procent voor de vermogensbelasting in de tweede helft van de 20e eeuw.

De laatste grote wijziging van het belastingstelsel werd in doorgevoerd. Sinds dat jaar zijn de belastingheffingen over de opbrengst van werk en van vermogen van elkaar gescheiden en verdeeld over drie boxen. De opbrengst van werk valt in box 1 waarin een toptarief van 52 procent geldt.

In box 2 wordt inkomen uit aanmerkelijk belang in een aandelenvennootschap belast tegen een vast tarief van 25 procent. Inkomsten uit vermogen ten slotte, vallen in box 3 en worden belast tegen een tarief van 30 procent over een fictieve opbrengst van 4 procent. Met dit fictieve rendement is het belastingstelsel weer terug bij het systeem uit , zij het dat hierover toenmaals een progressief tarief met een top van 5 procent gold Zwemmer Als ik in absolute termen meer geld moet betalen aan belastingen, ervaar ik dat toch echt wel als verhoging van de belastingen en de belastingdruk.

Doet er niets aan af of het systeem van heffing zelf differentieerd. Dit gaat dan over inkomstenbelasting of het equivalent daarvoor. Maar naast deze verlaagde belasting zijn er wel een hooooop extra belastingen verzonnen die je eigenlijk ook mee moet tellen. Ik vraag me af hoe de verhouding dan ligt. En ik vraag me ook af hoe de balans verschoven is tussen 'arm' en 'rijk'. Verspillingen zoals toegankelijk, betaalbaar onderwijs, goede zorg, openbaar vervoer, een goed wegennet en politie?

Een democratische overheid krimpt met veel plezier in. Ze maakt een eenvoudige afweging: Tot nu toe is de consensus altijd op 'meer dienstverlening' gekomen, maar verschillende OECD-landen hebben een ommekeer gemaakt en zien hun taxatie als percentage van het BBP dalen.

Ik denk dat je je medemens onderschat. Het hele idee van een centrale bank en een overheid die geld drukt is relatief gezien een vrij recent verschijnsel. Vroeger schreven willekeurige mensen een waardepapier uit en dat werd als geld gebruikt. Of dat papier geaccepteerd werd hing dan af van de reputatie van deze persoon.

Als cash zoals we dat nu kennen afgeschaft wordt denk ik dat een deel van de mensen terug gaat naar dat oude systeem. Uiteraard zal de overheid grootschalige system proberen te voorkomen, maar kleinschalige zal moeilijk te stoppen zijn.

Daarnaast kun je natuurlijk gewoon ruilmiddelen met daadwerkelijke waarde gebruiken. Goederen, zilveren muntjes, etc. Belastingdrug, is dat een typo of een bewust gekozen schrijfwijze? Omdat belastingontduiking zo'n volkssport was geworden, waren de mensen die netjes alle belastingen betaalden de dupe. Ik heb dit over België eerder gehoord van een Vlaamse stagiair. Wat daar mogelijk is als je een eigen bedrijf hebt is werkelijk ongelofelijk Dat gezegd hebbende: Ja, dat kan allemaal via je bankieren-app, maar cash gaat het net even handiger, zeker voor mensen zonder smartphone [Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 29 juli Als Griekenland niet al decennia lang ongeveer 8 procent van hun totale budget aan defensie had uitgegeven hadden ze nu geld over gehad.

Want dat doen al die grote bedrijven hé; met massa's geld de wereld even rondgaan zodat het legaal belastingsvrij wordt en ze er geen lasten op moeten betalen en ze dus 2x winst maken Zij dragen dus niet bij aan de economie op die manier, sterker nog; al dat geld gaat naar het moederbedrijf in het buitenland; en is dus per definitie geld dat uit onze economie verdwijnt; zonder dat er ooit een cent over werd gehoffen Maar jan modaal mag zich wel blauw betalen nadat hij zich eerst al te pletter heeft gewerkt En met het nieuwe gat dat onze vorige regering heeft laten liggen dank u Elio Di Homo!

De bedrijven zijn vooral multinationals zijn de rotte appel want betalen soms nul belasting door geld door te sluizen naar het buitenland waarop ze dus geen binnenlandse belasting moeten betalen of door schijnbedrijven ih buitenland op te zetten waar slechts een paar mensen 'werken' en hun geld daarnaar doorsluizen terwijl de gewone mens netjes zijn belastingen betaald.

Moesten de bedrijven correct hun belastingen betalen zou de overheid genoeg inkomsten hebben en zou er niet bespaard moeten worden en zouden de belastingen voor iedereen kunnen dalen. Maar dan gaat er ook iets moeten gedaan worden ad loonkosten die veel te hoog zijn in Belgie. Ga jij dat hier nu effe goedpraten ofwa,??? Ik zeg niet dat het eerlijk is tegenover KMO's maar volgens mij is het logisch dat een bedrijf dat mensen tewerkstelt daar ook voor wordt beloond. Je hebt al behoorlijk wat KMO's nodig om dat te bereiken, laat staan dezelfde hoeveelheid inkomsten te genereren ondanks het lage belastingspercentage.

Is het beter om de belastingbetaler te laten opdraaien voor de redding van een bank dan spaarders lees: Als consument kies je bewust voor een specifieke bank. Het is maar evident dat je dan ook instaat voor de gevolgen van de keuzes van die bank, net zoals je bij elke andere investering doet.

Er zijn genoeg ratings, jaarverslagen en andere instrumenten beschikbaar om te beoordelen of een bepaalde bank je geld waard is.

Ja, want we mogen van iedere consument verwachten dat hij de jaarverslagen van zijn bank in de gaten houdt en snapt wat hij leest , zodat hij een weloverwogen keuze kan maken Komop nou, dat is toch geen realistisch beeld?

Overigens worden die ratings exclusief door Amerikaanse instellingen afgegeven. Als jij zo even een ton op de bank gaat zetten, lijkt het me toch wel dat je daar zelf even over nagedacht hebt, of het iemand anders voor je laat doen. Anders kan je het net zo goed in de pot gooien. Wat Silma zegt is precies hoe het is. Als jij grote bedragen bij een bank "spaart", doe je simpelweg een investering met laag risico en dus relatief laag rendement.

Doe je dit elders, kan er een hoger rendement behaalt worden met een hoger risico om het geld kwijt te raken, maar dit risico neemt men wel. Waarom dan niet als dit bij de bank gebeurt? Het blijft een investering. Het risico is wellicht kleiner, maar nooit nihil. Geld op de bank zetten een investering? Met een opbrengst lager dan de inflatie?

Ik had nog een huis af te betalen en een gezin te onderhouden. Dan wil je dus echt niet dat de staat dat eventjes gaaf afromen omdat je zogenaamd een groot spaarder bent.

Nationale garantiefondsen waarborgen Als je naast je andere bezittingen over zoveel liquide middelen beschikt, is het niet onredelijk om te verwachten dat je enige financiële geletterdheid bezit.

Verder zijn er genoeg vergelijkingssites die dat soort gegevens voor je op een rijtje zetten; in België kun je zelfs zonder op private sites te moeten vertrouwen al een heel heldere uitleg krijgen via WikiFin, de consumentensite van de FSMA.

Overigens wordt het niet vaak genoeg vermeld dat de automatische garantie van spaargeld een enorme subsidie van de belastingbetaler voor de spaarder en de bank is: Ik zeg ook niet dat het k moet zijn.

Het gaat me erom dat je net doet alsof het wel en wee van een bank voor iedereen duidelijk te volgen is. Je vergeet even voor het gemak mensen met een verstandelijke beperking, ouderen die niet of nauwelijks iets op internet kunnen leuk joh, zo'n vergelijkingssite! Bovendien heb je er blijkbaar geen idee van wat er gebeurt met spaargeld zodra mensen acties gaan verbinden aan slecht nieuws over hun bank. Waarom denk je dat spaartegoeden worden bevroren zodra een bank in de problemen komt?

Denk je dat een bank al het uitstaande spaargeld zomaar even via de pinautomaten of hoe dan ook kan uitkeren? Het is puur wie het eerst komt, het eerst maalt. Als jij als een van de eersten je geld kunt wegsluizen, heb je mazzel, maar kom je te laat, dan is er geen geld meer.

Wat jij voorstelt is het recht van de sterkste en wie het niet snapt zoekt het maar uit. Mensen met een verstandelijke beperking krijgen nu al hulp met het beheren van hun budget.

Voor ouderen is dergelijke informatie makkelijk te raadplegen via de prospectus van de bank in kwestie of via je overheid. Wie het eerst zijn geld uit de muur haalt, heeft geen mazzel. Dat is gewoon een idioot die zich suf heeft gelopen voor niets.

Je geld is, voor de zoveelste keer, gewaarborgd tot een bedrag dat zo hoog is dat financieel ongeletterden er nooit zullen aankomen. En wie een beetje van geld kent, zet niet al zijn geld in één mandje.

Wat ik voorstel is het veronderstellen van gezonde voorzichtigheid van de kant van een belegger want ja, een spaarder is een belegger. Er is zo'n oud gezegde: Helaas zijn we dat stilaan vergeten: Die schuiven we wel af op een overheid.

Hahaha, wat denk je van een storing in betalingsverkeer die zaken komen toch regelmatig voor , je zal maar net in een winkel staan om je eten te kopen Heb jij nog altijd genoeg cash bij je om je boodschappen te betalen dan?

Ik niet hoor, en ik gok zo dat dat voor de meerderheid van mensen geldt. De enige reden dat ik uberhaupt nog wel eens contant geld heb is eerlijk gezegd dat ik wel eens naar de friture wil gaan, een van de laatste branches die stug weigert om pinautomaten neer te zetten. Zelfs collega's terugbetalen voor iets gebeurt in mijn omgeving vooral door het even over te maken via de bank app.

Yup ik heb altijd voldoende cash voor een redelijke hoeveelheid boodschappen. Ik betaal in winkels ook altijd met cash en ben vaak sneller dan piet leut met z'n pasje, heb nooit last van storingen ook, nooit nog 1 of 2 keer pasje proberen voor ie het doet, nooit bij de kassa staan en te horen krijgen dat de pin er uit ligt, o en ik kan nog hoofdrekenen dus tja, beetje verloren gegane vaardigheid als ik soms lui bij de kassa zie moeilijk doen als ze slim willen betalen om bv een briefje van 5 terug te krijgen ipv 4,60 bv.

Bovendien raak ik het overzicht kwijt en geef sneller meer uit als gewenst als ik elektronisch betaal. Ik pin dan ook m'n boodschap budget aan het begin van de maand en dat gaat in een kistje, voor een week aan boodschappengeld in m'n beurs en klaar.

Ik zie een groot heikel punt aan alleen elektronisch los van paranoia, privacy gevolgen e. Als ze dit doen kun je er grif op nemen dat je straks voor elk klein dingetje kosten kunt betalen, menselijke gierigheid enzo. IJsje bij de kraam? Transactiekosten, iemand een aardigheidje geven als dank voor babysitten?

Transactiekosten, je kind een financiële beloning geven voor dat rapport met 2 tienen? En natuurlijk belasting over elke 5 cent die je ergens voor hebt gekregen als bedankje bv. Al die kleine transactiekosten e. Kassa voor de banken, miljarden mini-transacties zoals een blikje of ijsje kopen onderweg waar ze normaal nooit aan verdienden door cash geld en straks wel als dit doorgaat..

Geen wonder dat banken e. Er zijn ook "transactiekosten" verbonden aan het betalen met cash. Zo moet een verkoper zorgen dat dit geld veilig bij de bank aankomt, daarvoor een waardetransportbedrijf inhuren, etc, en dit wordt uiteindelijk natuurlijk gewoon doorberekend in de prijs. Dus dat is een beetje een non-argument, het enige verschil is dat dit met pinnen misschien inzichtelijker wordt. De enige argumenten die ik voor cash nog wel valide vind zijn privacy en veiligheid. Het is goed dat een land het aandurft om hier het voortouw in te nemen, zodat andere landen van diens fouten kunnen leren.

Je kunt er donder op zeggen dat het een keer gruwelijk foutgaat en dat de Russische maffia in Noorwegen een handeltje opzet. Als alle kinderziektes uit het systeem zijn, sta ik er voor open om dit ook in Nederland te proberen. Ik zou hier echter wel terughoudend in zijn. Hoe leer je kinderen met geld omgaan als ze de beschikking hebben over jouw of hun hele rekening? Dat geld is zo op aan kleding, drank, gadgets, etc..

Een manier om dit op te lossen zou een soort digitale portemonnee kunnen zijn waar je net als cash een gelimiteerde hoeveelheid geld in kunt stoppen. Een beetje het idee van Chipknip, maar dan beter opgezet en geïmplementeerd. Tja, je bent niet sneller dan ik met mijn pasje hoor Daarnaast kan ik ook gewoon hoofdrekenen ook al betaal ik met pin en zelfs als jij kunt hoofdrekenen is dat geen garantie dat de kassajufvrouw dat ook kan en niet een minuut naar de hand kleingeld zit te staren om te zien wat je dr nu geeft.

Waarom er ineens transactiekosten bij zouden komen zie ik niet zo, dat is nu ook niet het geval terwijl het gewoon geworden is om kleine bedragen te pinnen en over te maken. Ook belasting betalen over elke 5 cent lijkt mij onzin, als het bij enkele kleine bedragen blijft valt dat echt wel mee.

Als je echter dik zwart werkt, ja, dan wordt het lastiger, maar misschien moet je dan ook gewoon maar eens mee gaan betalen aan de maatschappij waar je in leeft je in algemene zin gebruikt, ik ben niet specifiek jou aan het beschuldigen of zo Een beter overzicht over je geld houden is wel een goed punt, maar ik denk toch dat je daarmee sterk in de minderheid bent als ik zo in de winkel kijk naar hoeveel mensen er pinnen tegen cash betalen.

Op een gegeven moment kun je dan niet meer voor zo'n kleine minderheid de maatschappij tegen houden als de natuurljike voortgang zou zijn om het fysieke geld er uit te doen. Voordeel hier in Noorwegen is dat vele supermarkten een geldteller gebruiken.

Die muntenbak geeft dan automatisch je gepaste wisselgeld terug; evt met papiergeld van de caissière. Kortom, de persoon achter de kassa hoeft niet meer te kunnen hoofdrekenen. Na 2 storingen waarbij ik niet kon betalen heb ik altijd wel cash bij me. Ik heb me lesje wat betreft alleen maar kunnen pinnen wel geleerd.

Mijn opmerking komt niet zomaar uit de lucht vallen. Kan het je nog sterker vertellen, ik betaal bijna altijd cash. Bij grotere betalingen zeg boven de euro dan pin ik, maar daar onder is het 99 van de keer gewoon contant. Ik hou mijn rekening saldo niet in de gaten, en wil niet voor verassingen staan wanneer ik aan de kassa sta met een rij mensen achter me en dan tot de ontdekking kom dat ik niet kan pinnen.

Daarbij heb ik veel meer zicht op mijn financiën als ik zie wat ik daadwerkelijk in mijn portemonnee heb zitten en wat er uit gaat. Je kan niet eens overal pinnen. Hekelijk wanneer je bij een snackbar staat en te horen krijgt dat ze geen pin accepteren net wanneer je bestelling klaar is.

Daar is ook een oplossing voor, als de winkels tenminste willen, een eenmalige machtiging moet volgens mij ook kunnen. Ideaal voor fraudeurs die van de gelegenheid gebruik willen maken.

Want wie zegt hoeveel je op je rekening hebt? Ik vind het eigenlijk wel zo handig. In een vreemde stad ben je altijd weer aan het zoeken naar een geldautomaat, en daar heb je dan geen last meer van. Je zal er weinig straatartiesten tegen komen dan, dat is wel jammer. Dat zou mooi zijn. Ik kan je zo zeggen dat dat zeker niet klopt. Ik ga nou al meer dan 13 jaar achter elkaar, ieder jaar weer, naar Zweden en er gaat nog bijna net zoveel contant geld over te toonbank als in Nederland.

Alleen is het in Zweden vaak beter geregeld met elektronisch betalen. Dat is in Nederland nog wel eens een gedoe met die OV-chipkaarten en aan de pomp. Het is trouwens "debit card", niet "debet". Als je zo nodig Engels wilt gebruiken, doe het dan goed. Op zich heel handig maar dan moet er nog een hoop aangepast worden.

Even een snelle opsomming: En wat te doen als er stroomuitval is? En internationale transactiekosten zijn momenteel ook nog belachelijk hoog. Leuk als je een ansichtkaart van 50 cent afrekent met je kaart maar als je er dan 4 euro transactiekosten overheen krijgt dan lijkt me dat geen goed plan.

Debet is namelijk gewoon het juiste Nederlandse woord. Klopt, ik ben geen tegenstander van volledig elektronische betaling. Bij automaten kan al elektronisch worden betaald via de chip.

Maar als ik het goed heb is die onderhand bijna verleden tijd, of niet? Stroomuitval is inderdaad een probleem en zo zijn er nog wel een paar dingen. Contant geld zal zo altijd bij ons blijven, maar het zo min mogelijk gebruiken is altijd een optie. Ik heb bijna nooit contant geld op zak. Zeg dat dan tegen broft en niet tegen mij.

Maak er of "debet kaart" van of "debit card", maar niet de combinatie. Ik corrigeerde zijn Engels, een taal die we hier eigenlijk achterwegen kunnen laten. Ik weet niet of je ooit in Zweden gewoon hebt, maar ik vermoed dat het als vakantieganger enigzins anders ligt, dan bij mensen die er wonen. Ik ben erg benieuwd naar de eerste straatmuziekant, of bedelaar met een NFC paaltje.

Mijn ouders hebben er een huis dat ze gaan verkopen en daarom ging ik er zo vaak naar toe. Ik spreek een paar woorden Zweeds en begrijp de taal wel. Maar echt verstaan is wat anders. Wel een enkele keer een straatmuzikant. Ik zal ze de volgende keer een NFC paaltje aanraden. Ik pin frequent en stond laatst in een lange rij. Na lang wachten bijna aan de beurt. Nou bijna, de persoon voor me had haar spaarvarkentje oid leeg getrokken.

Even alles natellen mevrouw Dus snel hoeft cash absoluut niet te zijn. Of je betaalt met een maaltijdcheque. Waarom die dingen nog niet elektronisch zijn, gaat mijn petje te boven. En de volgende keer worden het er minstens 9. Bij ons België zijn die maaltijdcheques , of toch de meeste tegenwoordig met een aparte betaalkaart. Erg handig, enkel voor minder digitale mensen is het moeilijk je krediet te checken Ik stond bv deze week in de supermarkt stond achter een oudere vrouw die ongeveer 10 x het bedrag moest verlagen omdat er niet voldoende krediet op haar kaart stond De after sales service voor gebruikers laat voorlopig ook de wensen over maar qua gebruiksgemak is het zeker een stap vooruit op de papieren cheques.

Al eens in scandinavie geweest in de kroeg? Heelveel mensen betalen daar gewoon met hun bankpas. Heb dat zelf ook veelvuldig gedaan in Zweden en Finland. Super makkelijk te makkelijk eigenlijk, geen pincode, slechts een paraafje ter handtekening, 0 controle omdat ik geen handtekening op m'n bankpas had gezet. Alleen de kauwgomballen automaat zal wat lastiger worden. Daar kan je tenslotte al contactloos betalen met o. Of in HK met je Octopus kaart. Kan de OV-chipkaart conglomeratie in Nederland nog wat van leren.

Ik begrijp wel waarom ze daar in kroegen met pin betalen. Stond gister bij een winkel die zo'n pinautomaat met NFC had. Zal mijn iphone wel niet hebben En android toestellen met NFC? Ik dacht dat juist dat hele NFC werd gepromoot voor juist die reden. Heeft totaal niets met parenoïde te maken!

Het wordt zo langzamerhand eng dat alles wat jij doet gecontroleerd wordt en wordt opgeslagen! Autosnelweg verkeer, betaalverkeer, ov chip verkeer, camera's op straat die straks ook gezichten gaan herkennen. Hier is dus altijd her af te lijden wie die pagina geprint heeft en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het recht om jezelf te zijn wordt wel aangetast door grootschalige controlle.

Lees bijvoorbeeld eens de links http: En die willen ze nu zelfs uitbreiden naar elektronische communicatie. Als jij weet dat je in de gaten gehouden wordt zal je je anders gaan gedragen dan wanneer je weet dat je op jezelf bent. Als al je geld transacties bekend zijn wordt je bijvoorbeeld toch maar geen lid van die politieke partij die in een slecht daglicht staat. Je weet immers maar nooit hoe dat tegen je gebruikt zal worden. Je weet immers maar nooit hoe dat tegen je gebruikt zal worden" Leg alsjeblieft uit wat deze twee zaken met elkaar te maken hebben..?

Als jij je netjes aan de wetten houdt, heb jij het recht om niet buitenproportioneel gecontroleerd te worden inderdaad. Ik vind dat maar moeilijk te geloven, tenzij je contant krijgt uitbetaald en alles wat je op je bank hebt automatisch overboekt auto. En laten we het maar niet hebben over aankopen boven de euro, daar komt wel een pinpas bij kijken neem ik aan. Voor diensten als Google, Android, enz kies je voor en je kunt zonder deze diensten leven.

Boodschappen ben je verplicht te doen. Ik denk niet dat er iemand tegenwoordig kan leven door zelfstandig in alle behoeften te voorzien Ik hou van Anaal en vagin Hoi Mannen Mijn naam is Sandra Ik Nu Online kom lekker genieten met mij Sexychenoa!

Ben SexyChenoa voeg me toe om te geilen , een b Nu Online kom lekker genieten met mij Se Ik ben Chyna, ik ben 22 jaartjes jong. Ik ben Chyna, ik be Wilt u mij gebruiken? Ik zoek een gay of bi verzorgd, die mij willen gebruiken Liefst zuid Holla Ik zoek een gay Hey ik ben een dame van 28 jaar oud.

Zin in een geile date met mij? Prijzen en info via mail en tel Leuk dat je mijn advertentie leest. Ik bied tegen vergoeding in natura hele nette jonge auto aan Maya is al vele jaren actief in de escort branche en weet dus hoe ze klanten het best kan verwennen Maya is al vele jaren actief in de escor Aanbieding heren slechts 65 euro alles i Ik ben Anita, 23 jaar oud.

Heb je zin in een echte porno ervaring en wil je je volledig uitleven, be Heb je zin in Hou jij van grote borsten? Ik maak graag foto's en films van mijn big boobies Gewoon puur natuur Hey lieve schatjes, ik ben Chyna, 22jaar Vorige 1 2 3 4 … Volgende. Algemeen Barebangs Bukkake Erotisch uitgaan. Body to body massage Massage door dames Massage door paren Massagesalons Prostaat massage Tantra massage. Automonteurs Autorijles Betaling in natura Kappers Klusjes en onderhoud.

Betaald sexcontact Gratis sexcontact. Voor uw en onze veiligheid en om gebruik te blijven maken van Sexjobs dient u akkoord te gaan met: Ik verklaar minimaal 18 jaar te zijn, de algemene voorwaarden van Tease Media B. Ik verklaar hiermee dat ik het privacystatement gelezen heb. Ja, ik ga ermee akkoord. Sexjobs maakt gebruik van cookies. Geile Vivian heeft zin in jou!!! Snelste bij jou Beste Heer, Ik dank u voor uw kostbare tijd. Zoek jij financieel hulp?

Pijpbeurt Hey dames, Dit weekend zit ik in een leuk hotel in Nieuwekerk aan den Ijssel.Brabants stel nodigt een vriendin uit. Voor de eerste keer anaal op de parkeerplaats. Duitse amateur blondine wil tegen een kleine vergoeding best even trekken. Oma denkt dat ze op Cyprus overal naakt mag lopen. Amateur sekst voor geld. MILF Lana krijgt een natte kut op het strand. Amateur seks op het strand. Na even aarzelen zuigt Tjechische slet een wildvreemde voor geld.

Na school snel de bosjes in. Russische meisjes zijn altijd heel aardig. Laura zuigt en slikt tijdens autorijden. Pizzabakker geniet van zijn vakantie en neukt een sletje op het balkon.

In alle rust genieten op het naaktstrand, of toch niet? Op naar de volgende afspraak. Blondjes verwennen een pik in een Duitse bus. Zuigen en neuken in het openbaar vervoer.

Afgezogen en geneukt in het openbaar. Duitse Nadine weet wel een geschikte plek voor dikke dildo. Het libido schiet omhoog door een warm zonnetje. Stiekem lekkere chick filmen op het strand. Meisje zuigt vriendje op de boulevard. Strand politie accepteert betaling in natura. Gevonden op het strand, geneukt in de duinen. Dag dames, Leuk dat jij mijn advertentie bekijkt! Misschien heb jij het financieel niet Dag dames, Leuk dat jij mijn adverten Hey dames, Dit weekend zit ik in een leuk hotel in Nieuwekerk aan den Ijssel.

Het lijkt me onwijs Hey dames, Dit weekend zit ik in een Justin uit Nieuwerkerk aan Hey lieve dames, Ik zoek een leuke, passionele en respectvolle dame waar ik regelmatig mee kan af Hey lieve dames, Ik zoek een leuke, p En dan gaan we jouw fantasieen werkelijkheid laten worden. Wil jij mij bewijzen dat jij lege ruimte En dan gaan we jouw fantasieen werkelijk Martha can provide you with all the delights that you can think of.

With her 24 years she is not to Martha can provide you with all the deli I am gentle,with good hum Hoi Mannen Mijn naam is Sandra Ik ben 30 jaar oud , donker getint. Ik hou van Anaal en vagin Hoi Mannen Mijn naam is Sandra Ik Nu Online kom lekker genieten met mij Sexychenoa!

Ben SexyChenoa voeg me toe om te geilen , een b Nu Online kom lekker genieten met mij Se Ik ben Chyna, ik ben 22 jaartjes jong. Ik ben Chyna, ik be Wilt u mij gebruiken? Ik zoek een gay of bi verzorgd, die mij willen gebruiken Liefst zuid Holla Ik zoek een gay Hey ik ben een dame van 28 jaar oud.

Zin in een geile date met mij? Prijzen en info via mail en tel Leuk dat je mijn advertentie leest. Ik bied tegen vergoeding in natura hele nette jonge auto aan Maya is al vele jaren actief in de escort branche en weet dus hoe ze klanten het best kan verwennen Maya is al vele jaren actief in de escor Aanbieding heren slechts 65 euro alles i Ik ben Anita, 23 jaar oud.

Heb je zin in een echte porno ervaring en wil je je volledig uitleven, be Heb je zin inTurkse sletje sezy massage


Wat daar mogelijk is als je een eigen bedrijf hebt is werkelijk ongelofelijk Dat gezegd hebbende: Ja, dat kan allemaal via je bankieren-app, maar cash gaat het net even handiger, zeker voor mensen zonder smartphone [Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 29 juli Als Griekenland niet al decennia lang ongeveer 8 procent van hun totale budget aan defensie had uitgegeven hadden ze nu geld over gehad. Want dat doen al die grote bedrijven hé; met massa's geld de wereld even rondgaan zodat het legaal belastingsvrij wordt en ze er geen lasten op moeten betalen en ze dus 2x winst maken Zij dragen dus niet bij aan de economie op die manier, sterker nog; al dat geld gaat naar het moederbedrijf in het buitenland; en is dus per definitie geld dat uit onze economie verdwijnt; zonder dat er ooit een cent over werd gehoffen Maar jan modaal mag zich wel blauw betalen nadat hij zich eerst al te pletter heeft gewerkt En met het nieuwe gat dat onze vorige regering heeft laten liggen dank u Elio Di Homo!

De bedrijven zijn vooral multinationals zijn de rotte appel want betalen soms nul belasting door geld door te sluizen naar het buitenland waarop ze dus geen binnenlandse belasting moeten betalen of door schijnbedrijven ih buitenland op te zetten waar slechts een paar mensen 'werken' en hun geld daarnaar doorsluizen terwijl de gewone mens netjes zijn belastingen betaald. Moesten de bedrijven correct hun belastingen betalen zou de overheid genoeg inkomsten hebben en zou er niet bespaard moeten worden en zouden de belastingen voor iedereen kunnen dalen.

Maar dan gaat er ook iets moeten gedaan worden ad loonkosten die veel te hoog zijn in Belgie. Ga jij dat hier nu effe goedpraten ofwa,??? Ik zeg niet dat het eerlijk is tegenover KMO's maar volgens mij is het logisch dat een bedrijf dat mensen tewerkstelt daar ook voor wordt beloond. Je hebt al behoorlijk wat KMO's nodig om dat te bereiken, laat staan dezelfde hoeveelheid inkomsten te genereren ondanks het lage belastingspercentage.

Is het beter om de belastingbetaler te laten opdraaien voor de redding van een bank dan spaarders lees: Als consument kies je bewust voor een specifieke bank. Het is maar evident dat je dan ook instaat voor de gevolgen van de keuzes van die bank, net zoals je bij elke andere investering doet. Er zijn genoeg ratings, jaarverslagen en andere instrumenten beschikbaar om te beoordelen of een bepaalde bank je geld waard is.

Ja, want we mogen van iedere consument verwachten dat hij de jaarverslagen van zijn bank in de gaten houdt en snapt wat hij leest , zodat hij een weloverwogen keuze kan maken Komop nou, dat is toch geen realistisch beeld? Overigens worden die ratings exclusief door Amerikaanse instellingen afgegeven. Als jij zo even een ton op de bank gaat zetten, lijkt het me toch wel dat je daar zelf even over nagedacht hebt, of het iemand anders voor je laat doen.

Anders kan je het net zo goed in de pot gooien. Wat Silma zegt is precies hoe het is. Als jij grote bedragen bij een bank "spaart", doe je simpelweg een investering met laag risico en dus relatief laag rendement. Doe je dit elders, kan er een hoger rendement behaalt worden met een hoger risico om het geld kwijt te raken, maar dit risico neemt men wel. Waarom dan niet als dit bij de bank gebeurt? Het blijft een investering.

Het risico is wellicht kleiner, maar nooit nihil. Geld op de bank zetten een investering? Met een opbrengst lager dan de inflatie? Ik had nog een huis af te betalen en een gezin te onderhouden. Dan wil je dus echt niet dat de staat dat eventjes gaaf afromen omdat je zogenaamd een groot spaarder bent. Nationale garantiefondsen waarborgen Als je naast je andere bezittingen over zoveel liquide middelen beschikt, is het niet onredelijk om te verwachten dat je enige financiële geletterdheid bezit.

Verder zijn er genoeg vergelijkingssites die dat soort gegevens voor je op een rijtje zetten; in België kun je zelfs zonder op private sites te moeten vertrouwen al een heel heldere uitleg krijgen via WikiFin, de consumentensite van de FSMA. Overigens wordt het niet vaak genoeg vermeld dat de automatische garantie van spaargeld een enorme subsidie van de belastingbetaler voor de spaarder en de bank is: Ik zeg ook niet dat het k moet zijn.

Het gaat me erom dat je net doet alsof het wel en wee van een bank voor iedereen duidelijk te volgen is. Je vergeet even voor het gemak mensen met een verstandelijke beperking, ouderen die niet of nauwelijks iets op internet kunnen leuk joh, zo'n vergelijkingssite!

Bovendien heb je er blijkbaar geen idee van wat er gebeurt met spaargeld zodra mensen acties gaan verbinden aan slecht nieuws over hun bank.

Waarom denk je dat spaartegoeden worden bevroren zodra een bank in de problemen komt? Denk je dat een bank al het uitstaande spaargeld zomaar even via de pinautomaten of hoe dan ook kan uitkeren? Het is puur wie het eerst komt, het eerst maalt. Als jij als een van de eersten je geld kunt wegsluizen, heb je mazzel, maar kom je te laat, dan is er geen geld meer. Wat jij voorstelt is het recht van de sterkste en wie het niet snapt zoekt het maar uit.

Mensen met een verstandelijke beperking krijgen nu al hulp met het beheren van hun budget. Voor ouderen is dergelijke informatie makkelijk te raadplegen via de prospectus van de bank in kwestie of via je overheid. Wie het eerst zijn geld uit de muur haalt, heeft geen mazzel. Dat is gewoon een idioot die zich suf heeft gelopen voor niets.

Je geld is, voor de zoveelste keer, gewaarborgd tot een bedrag dat zo hoog is dat financieel ongeletterden er nooit zullen aankomen. En wie een beetje van geld kent, zet niet al zijn geld in één mandje. Wat ik voorstel is het veronderstellen van gezonde voorzichtigheid van de kant van een belegger want ja, een spaarder is een belegger. Er is zo'n oud gezegde: Helaas zijn we dat stilaan vergeten: Die schuiven we wel af op een overheid. Hahaha, wat denk je van een storing in betalingsverkeer die zaken komen toch regelmatig voor , je zal maar net in een winkel staan om je eten te kopen Heb jij nog altijd genoeg cash bij je om je boodschappen te betalen dan?

Ik niet hoor, en ik gok zo dat dat voor de meerderheid van mensen geldt. De enige reden dat ik uberhaupt nog wel eens contant geld heb is eerlijk gezegd dat ik wel eens naar de friture wil gaan, een van de laatste branches die stug weigert om pinautomaten neer te zetten. Zelfs collega's terugbetalen voor iets gebeurt in mijn omgeving vooral door het even over te maken via de bank app. Yup ik heb altijd voldoende cash voor een redelijke hoeveelheid boodschappen. Ik betaal in winkels ook altijd met cash en ben vaak sneller dan piet leut met z'n pasje, heb nooit last van storingen ook, nooit nog 1 of 2 keer pasje proberen voor ie het doet, nooit bij de kassa staan en te horen krijgen dat de pin er uit ligt, o en ik kan nog hoofdrekenen dus tja, beetje verloren gegane vaardigheid als ik soms lui bij de kassa zie moeilijk doen als ze slim willen betalen om bv een briefje van 5 terug te krijgen ipv 4,60 bv.

Bovendien raak ik het overzicht kwijt en geef sneller meer uit als gewenst als ik elektronisch betaal. Ik pin dan ook m'n boodschap budget aan het begin van de maand en dat gaat in een kistje, voor een week aan boodschappengeld in m'n beurs en klaar.

Ik zie een groot heikel punt aan alleen elektronisch los van paranoia, privacy gevolgen e. Als ze dit doen kun je er grif op nemen dat je straks voor elk klein dingetje kosten kunt betalen, menselijke gierigheid enzo.

IJsje bij de kraam? Transactiekosten, iemand een aardigheidje geven als dank voor babysitten? Transactiekosten, je kind een financiële beloning geven voor dat rapport met 2 tienen? En natuurlijk belasting over elke 5 cent die je ergens voor hebt gekregen als bedankje bv. Al die kleine transactiekosten e. Kassa voor de banken, miljarden mini-transacties zoals een blikje of ijsje kopen onderweg waar ze normaal nooit aan verdienden door cash geld en straks wel als dit doorgaat..

Geen wonder dat banken e. Er zijn ook "transactiekosten" verbonden aan het betalen met cash. Zo moet een verkoper zorgen dat dit geld veilig bij de bank aankomt, daarvoor een waardetransportbedrijf inhuren, etc, en dit wordt uiteindelijk natuurlijk gewoon doorberekend in de prijs.

Dus dat is een beetje een non-argument, het enige verschil is dat dit met pinnen misschien inzichtelijker wordt. De enige argumenten die ik voor cash nog wel valide vind zijn privacy en veiligheid. Het is goed dat een land het aandurft om hier het voortouw in te nemen, zodat andere landen van diens fouten kunnen leren. Je kunt er donder op zeggen dat het een keer gruwelijk foutgaat en dat de Russische maffia in Noorwegen een handeltje opzet. Als alle kinderziektes uit het systeem zijn, sta ik er voor open om dit ook in Nederland te proberen.

Ik zou hier echter wel terughoudend in zijn. Hoe leer je kinderen met geld omgaan als ze de beschikking hebben over jouw of hun hele rekening? Dat geld is zo op aan kleding, drank, gadgets, etc..

Een manier om dit op te lossen zou een soort digitale portemonnee kunnen zijn waar je net als cash een gelimiteerde hoeveelheid geld in kunt stoppen. Een beetje het idee van Chipknip, maar dan beter opgezet en geïmplementeerd. Tja, je bent niet sneller dan ik met mijn pasje hoor Daarnaast kan ik ook gewoon hoofdrekenen ook al betaal ik met pin en zelfs als jij kunt hoofdrekenen is dat geen garantie dat de kassajufvrouw dat ook kan en niet een minuut naar de hand kleingeld zit te staren om te zien wat je dr nu geeft.

Waarom er ineens transactiekosten bij zouden komen zie ik niet zo, dat is nu ook niet het geval terwijl het gewoon geworden is om kleine bedragen te pinnen en over te maken. Ook belasting betalen over elke 5 cent lijkt mij onzin, als het bij enkele kleine bedragen blijft valt dat echt wel mee.

Als je echter dik zwart werkt, ja, dan wordt het lastiger, maar misschien moet je dan ook gewoon maar eens mee gaan betalen aan de maatschappij waar je in leeft je in algemene zin gebruikt, ik ben niet specifiek jou aan het beschuldigen of zo Een beter overzicht over je geld houden is wel een goed punt, maar ik denk toch dat je daarmee sterk in de minderheid bent als ik zo in de winkel kijk naar hoeveel mensen er pinnen tegen cash betalen.

Op een gegeven moment kun je dan niet meer voor zo'n kleine minderheid de maatschappij tegen houden als de natuurljike voortgang zou zijn om het fysieke geld er uit te doen. Voordeel hier in Noorwegen is dat vele supermarkten een geldteller gebruiken. Die muntenbak geeft dan automatisch je gepaste wisselgeld terug; evt met papiergeld van de caissière.

Kortom, de persoon achter de kassa hoeft niet meer te kunnen hoofdrekenen. Na 2 storingen waarbij ik niet kon betalen heb ik altijd wel cash bij me. Ik heb me lesje wat betreft alleen maar kunnen pinnen wel geleerd.

Mijn opmerking komt niet zomaar uit de lucht vallen. Kan het je nog sterker vertellen, ik betaal bijna altijd cash. Bij grotere betalingen zeg boven de euro dan pin ik, maar daar onder is het 99 van de keer gewoon contant. Ik hou mijn rekening saldo niet in de gaten, en wil niet voor verassingen staan wanneer ik aan de kassa sta met een rij mensen achter me en dan tot de ontdekking kom dat ik niet kan pinnen.

Daarbij heb ik veel meer zicht op mijn financiën als ik zie wat ik daadwerkelijk in mijn portemonnee heb zitten en wat er uit gaat. Je kan niet eens overal pinnen. Hekelijk wanneer je bij een snackbar staat en te horen krijgt dat ze geen pin accepteren net wanneer je bestelling klaar is. Daar is ook een oplossing voor, als de winkels tenminste willen, een eenmalige machtiging moet volgens mij ook kunnen. Ideaal voor fraudeurs die van de gelegenheid gebruik willen maken. Want wie zegt hoeveel je op je rekening hebt?

Ik vind het eigenlijk wel zo handig. In een vreemde stad ben je altijd weer aan het zoeken naar een geldautomaat, en daar heb je dan geen last meer van. Je zal er weinig straatartiesten tegen komen dan, dat is wel jammer. Dat zou mooi zijn. Ik kan je zo zeggen dat dat zeker niet klopt. Ik ga nou al meer dan 13 jaar achter elkaar, ieder jaar weer, naar Zweden en er gaat nog bijna net zoveel contant geld over te toonbank als in Nederland.

Alleen is het in Zweden vaak beter geregeld met elektronisch betalen. Dat is in Nederland nog wel eens een gedoe met die OV-chipkaarten en aan de pomp. Het is trouwens "debit card", niet "debet". Als je zo nodig Engels wilt gebruiken, doe het dan goed. Op zich heel handig maar dan moet er nog een hoop aangepast worden.

Even een snelle opsomming: En wat te doen als er stroomuitval is? En internationale transactiekosten zijn momenteel ook nog belachelijk hoog. Leuk als je een ansichtkaart van 50 cent afrekent met je kaart maar als je er dan 4 euro transactiekosten overheen krijgt dan lijkt me dat geen goed plan. Debet is namelijk gewoon het juiste Nederlandse woord. Klopt, ik ben geen tegenstander van volledig elektronische betaling.

Bij automaten kan al elektronisch worden betaald via de chip. Maar als ik het goed heb is die onderhand bijna verleden tijd, of niet? Stroomuitval is inderdaad een probleem en zo zijn er nog wel een paar dingen. Contant geld zal zo altijd bij ons blijven, maar het zo min mogelijk gebruiken is altijd een optie. Ik heb bijna nooit contant geld op zak. Zeg dat dan tegen broft en niet tegen mij. Maak er of "debet kaart" van of "debit card", maar niet de combinatie.

Ik corrigeerde zijn Engels, een taal die we hier eigenlijk achterwegen kunnen laten. Ik weet niet of je ooit in Zweden gewoon hebt, maar ik vermoed dat het als vakantieganger enigzins anders ligt, dan bij mensen die er wonen.

Ik ben erg benieuwd naar de eerste straatmuziekant, of bedelaar met een NFC paaltje. Mijn ouders hebben er een huis dat ze gaan verkopen en daarom ging ik er zo vaak naar toe. Ik spreek een paar woorden Zweeds en begrijp de taal wel. Maar echt verstaan is wat anders. Wel een enkele keer een straatmuzikant. Ik zal ze de volgende keer een NFC paaltje aanraden. Ik pin frequent en stond laatst in een lange rij. Na lang wachten bijna aan de beurt. Nou bijna, de persoon voor me had haar spaarvarkentje oid leeg getrokken.

Even alles natellen mevrouw Dus snel hoeft cash absoluut niet te zijn. Of je betaalt met een maaltijdcheque. Waarom die dingen nog niet elektronisch zijn, gaat mijn petje te boven. En de volgende keer worden het er minstens 9.

Bij ons België zijn die maaltijdcheques , of toch de meeste tegenwoordig met een aparte betaalkaart. Erg handig, enkel voor minder digitale mensen is het moeilijk je krediet te checken Ik stond bv deze week in de supermarkt stond achter een oudere vrouw die ongeveer 10 x het bedrag moest verlagen omdat er niet voldoende krediet op haar kaart stond De after sales service voor gebruikers laat voorlopig ook de wensen over maar qua gebruiksgemak is het zeker een stap vooruit op de papieren cheques.

Al eens in scandinavie geweest in de kroeg? Heelveel mensen betalen daar gewoon met hun bankpas. Heb dat zelf ook veelvuldig gedaan in Zweden en Finland. Super makkelijk te makkelijk eigenlijk, geen pincode, slechts een paraafje ter handtekening, 0 controle omdat ik geen handtekening op m'n bankpas had gezet.

Alleen de kauwgomballen automaat zal wat lastiger worden. Daar kan je tenslotte al contactloos betalen met o. Of in HK met je Octopus kaart. Kan de OV-chipkaart conglomeratie in Nederland nog wat van leren. Ik begrijp wel waarom ze daar in kroegen met pin betalen. Stond gister bij een winkel die zo'n pinautomaat met NFC had. Zal mijn iphone wel niet hebben En android toestellen met NFC? Ik dacht dat juist dat hele NFC werd gepromoot voor juist die reden.

Heeft totaal niets met parenoïde te maken! Het wordt zo langzamerhand eng dat alles wat jij doet gecontroleerd wordt en wordt opgeslagen!

Autosnelweg verkeer, betaalverkeer, ov chip verkeer, camera's op straat die straks ook gezichten gaan herkennen. Hier is dus altijd her af te lijden wie die pagina geprint heeft en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het recht om jezelf te zijn wordt wel aangetast door grootschalige controlle. Lees bijvoorbeeld eens de links http: En die willen ze nu zelfs uitbreiden naar elektronische communicatie.

Als jij weet dat je in de gaten gehouden wordt zal je je anders gaan gedragen dan wanneer je weet dat je op jezelf bent. Als al je geld transacties bekend zijn wordt je bijvoorbeeld toch maar geen lid van die politieke partij die in een slecht daglicht staat. Je weet immers maar nooit hoe dat tegen je gebruikt zal worden. Je weet immers maar nooit hoe dat tegen je gebruikt zal worden" Leg alsjeblieft uit wat deze twee zaken met elkaar te maken hebben..?

Als jij je netjes aan de wetten houdt, heb jij het recht om niet buitenproportioneel gecontroleerd te worden inderdaad. Ik vind dat maar moeilijk te geloven, tenzij je contant krijgt uitbetaald en alles wat je op je bank hebt automatisch overboekt auto. En laten we het maar niet hebben over aankopen boven de euro, daar komt wel een pinpas bij kijken neem ik aan.

Voor diensten als Google, Android, enz kies je voor en je kunt zonder deze diensten leven. Boodschappen ben je verplicht te doen. Ik denk niet dat er iemand tegenwoordig kan leven door zelfstandig in alle behoeften te voorzien OddesE heeft wel gelijk.

Elke transactie die je dan doet als contant geld afgeschafd is, is dan traceerbaar. Door je bank, door de overheid en door geheime diensten. Vergis je niet in hoever dit kan gaan. Ik snap niet wat facebook en google met geld en betalen daarmee te maken hebben. Het zijn 2 totaal verschillende dingen. Feit is dat alleen elektronisch betalen betekend dat alles traceerbaar is. Probleem is alleen dat overheden bewezen hebben onbetrouwbaar te zijn.

In Amsterdam worden kenteken gegevens doorgegeven aan de belastingdienst en dat is nog maar het begin. We worden slaaf van onze overheid die de totale controle wil hebben. Vandaag lees ik nog een artikel dat mensen die het krap hebben juist met contant geld betalen omdat ze zo beter weten wat er in en uitgaat.

Betalen met je pin is voor deze groep funest. Ze geven eenvoudiger iets uit en oeps probleem aan het einde van de maand. Kinderen leer je met contact geld om met geld om te gaan, met een pinpas is dat idee van omgaan met geld weg. Je 8 jarige kindje kan nu met wat centjes zelf iets kopen in de winkel. Straks met zijn pinpas? Ik snap de zorgen om privacy. Maar ik snap niet waarom veel mensen hier aannemen dat dit direct het einde betekent van anoniem betalen.

Er is technisch geen enkel probleem om contant geld af te schaffen maar anonieme prepaid kaarten wel te ondersteunen. Strijden voor rechten en privacy is essentieel, maar dat betekent niet dat je met een aluhoedje op in een hoekje moet gaan zitten klagen. Nee, het nodigt ons juist uit om constructief te zijn. Of mis ik iets? Zijn prepaid kaarten niet gelimiteerd tot een bepaald maximum bedrag?

Net zoals cash geld trouwens. In België is dit ondertussen nog maar euro. In Nederland is dit nog euro als ik mij niet vergis. Het gaat juist om totale controle.

Het argument contant is te duur. Overheden zijn altijd goed om argumenten te vinden om iets te rechtvaardigen. Waarom zou de massa die elektronisch betaald moeten meebetalen aan het systeem van contant geld. Voor bedrijven is het duur, geld transport, geld printen, denk aan het milieu en zo ken ik er nog een paar Zie daar je hebt goede redenen die je de massa kan verkopen om contant geld af te schaffen. De vraag is dan hoe anoniem is anoniem?

Daarnaast heb ik voorbeelden gegeven hoe leer je kinderen met geld omgaan. Mensen met weinig geld die juist contant geld gebruiken omdat ze dat pricies weten wat ze kunnen uitgeven. Plastic geld geef je sneller uit. Afgezien van privacy zijn er ook andere redenen. Zo een prepaid moet ergens betaald worden toch? Hoe weet ik dat betalingen niet gekoppeld worden aan de elektronische betaling van de prepaid kaart? Met cash is dit praktisch onmogelijk en kan ik dat ZELF controleren. Overigens had ik zo'n slecht voorstel niet van Noorwegen verwacht.

Je geeft banken en de overheid een gigantische controle over de geldstroom. Zeer onwenselijk lijkt me dit. Pre-paid kaarten zijn niet anoniem. Je naam staat er alleen niet direct op. Er is technisch geen enkel probleem om contact geld af te schaffen maar anonieme prepaid kaarten te ondersteunen. Met de groeiende camera dichtheid? Transacties geven alles prijs.

Je locatie, je interesses, je aankoopgedrag, of je wel of niet rookt. Zeer interessant voor de overheid niet alleen de landelijke, ook gemeente.. De gegevens zijn ook nog eens zeer accuraat. Als jij 'roken' zoekt op Google, betekent dat niet dat je rookt.

Als jij een pakje sigaretten in de winkel koopt, dan is de kans veel aannemelijker dat je dan ook daadwerkelijk rookt. Ik pin overigens ook best veel, maar de keuze voor contant moet wel blijven vind ik.. Sinds wanneer wordt de lijst van aangeschafte artikelen opgenomen in de transactie?

NIet, maar zoals iemand aangeeft hierboven, de winkel heeft dit wel in zijn database. Op je bon staat je rekeningnummer, dit wordt allemaal opgeslagen. En de koppeling tussen die databases maken is niet moeilijk, als hij al niet gemaakt is weet ik verder niets van.

Op dit moment is het niet gekoppeld. Dat is het lastige met dit soort dingen: Het lijkt me bijzonder lastig om met bronnen aan te tonen dat deze databases niet gekoppeld zijn. Maar mocht je die bronnen hebben, ik lees ze graag. Stellig beweren dat ze niet gekoppeld zijn, zou men even goed kunnen afdoen als zijnde speculatie.

Er zijn genoeg aanleidingen voor de stelling dat het nu niet gebeurd. Hoeven we nooit meer omzetbelasting op te geven en bonnetjes te bewaren. En daar wordt een transctie gedaan, namelijk geld over gemaakt van iemands rekening naar jouw rekening. Maar ik neem aan dat bij het binnenkomen van dat bedrag er een seintje naar je financiele administratie gaat. En ook zonder dat, dat een afrekening consequenties heeft voor je magazijnvoorraad.

Nobel van je dat je deze database niet deelt met WilemA, maar technisch gezien is het best wel feaseble dat je inventory db gekoppeld is aan de betaalprocedure. Ik persoonlijk geloof je op je blauwe ogen.

Sinds de kassabon een lijst van aangeschafte artikelen toont. Het is geen noodzakelijke voorwaarde om die lijst te versturen naar de bank, gewoon binnen het grootwinkelbedrijf opslaan bij de transactie is ruim voldoende en gebeurt zonder meer.

Zover ik weet wordt er nooit via de PIN verstuurt wat je koopt, alleen de winkel zouden ze dan als te traceren kunnen opvatten, althans, zo is het mij geleerd. Aan de hand van de transactie is enkel een opvraging van de bon bij het betreffende concern voldoende om te achterhalen wat je hebt gekocht.

Het kan zomaar zijn dat er een tijd komt dat deze systemen gekoppeld worden en die data direct in te zien is. Dit is technisch héél makkelijk te doen als de overheid het wil. En hoe moet je precies aan een pin transactie zien dat iemand rookt? Het gaat om het hebben van keuze. Dat jij niet geeft om privacy betekent niet dat helemaal niemand dat doet. Wil je dat soort privacy behouden dan zal je anders moeten gaan stemmen en als dat niet helpt emigreren naar een land in Afrika Mensen hechten meer waarde aan 'veiligheid' en gemak dan aan 'privacy'.

Dat heb ik zeker wel! Alleen er zijn grenzen. Betalings verkeer vind ik niet te vergelijken met google of een socialmedia dienst. Dat sommige hier dat wel doen kan ik sowieso niet begrijpen. Want dan zul jij je ook moeten afzetten tegen: De belasting dienst, Zorg, Onderwijs, Gemeente uitschrijven en zo kan ik wel even door gaan. Er zijn zo veel dingen waar we geen keuze hebben Jij denkt dat banken die gegevens niet zullen delen?

Wat probeerde ING ook al weer niet zo lang geleden? Die zorgverzekeringsmaatschappij krijgt dat heus wel te zien. Niet zozeer via de overheid al is dat niet uitgesloten in het kader van de zorgverzekeringswet na de zoveelste onderhandelingsronde , maar die koopt dat gewoon bij Appie Heijn en matcht dan zelf het rekeningnummer. Je kiest er zelf voor om die diensten al dan niet te gebruiken, dus de vergelijking gaat niet helemaal op. Als alle verkeer elektronisch gaat, zal er geen "zwart geld" meer zijn, wat een aantal mensen niet zo fijn gaat vinden.

JAls alle verkeer elektronisch gaat, zal er geen "zwart geld" meer zijn, wat een aantal mensen niet zo fijn gaat vinden. Jan de bouwvakker gaat er anders niet blij mee zijn als ie voortaan de 's avonds en op zaterdag gemetselde muurtjes via de giro betaald gaat krijgen.

Die heeft x liever handje contantje dan dat ie de kans gaat lopen dat ie belasting moet gaan betalen. En daar is hij weer, de obligatore reactie die suggereert dat contanten wel zwart zullen zijn Nouja, zo ver ga je nog net niet, maar als je de redenering doortrekt, wat al regelmatig gebeurt - consequent voor de wat hogere bedragen zelfs- dan is contant per definitie verdacht.

Het niet aannemen van briefjes van zal niks met zwartgeld te maken hebben, maar meer met practische overwegingen zoals het aantal vakjes in de kassa, de hoge "dichtheid" van het geld, de kans op vervalsing briefje oogt onbekend en heeft bovendien dus een hoge dichtheid - groot risico ineens.

Waarom bestaan briefjes van en worden ze praktisch nergens aangenomen? Zijn er nog zoveel mensen die geld "onder de matras" leggen? Wel praktisch in zo'n koffertje Privacy is met de komst van Google en Facebook allang verleden tijd er valt niets meer te redden. Daarnaast is een bedrijf niet geïntresseerd wat jij doet maar wat hun doelgroep doet.

Dat kan dan niet meer behalve via omwegen zoals Bitcoin. Jij gebruikt je bankrekening niet voor het ontvangen van loon, uitkering of andere inkomsten. En het geld dat je moet betalen voor rekeningen lever jij contant af bij de betreffende bedrijven? Er gaan nu al zoveel geldzaken over de elektronische weg wat dat je reeds langere tijd gevolgd zou kunnen worden.

Of dat daadwerkelijk gebeurt laat ik in het midden. Als het je enkel om het niet meer gevolgd kunnen worden gaat adviseer ik je gehele digitale leven nu stop te gaan zetten en je niet meer op internet te begeven. Weet wel dat je je daarmee meteen verdacht maakt dus dat je dan op andere manieren gevolgd zult gaan worden. Vergis je niet in hoever dit kan gaan Dit is inderdaad de natte droom van de overheden.

Op deze manier is ELKE bron van inkomsten in te zien, en geregistreerd. Ach dan geef je toch een fles wijn of iets anders leuks? Zwart geld verdienen Is er inderdaad niet meer bij. Ik zeg niet dat digitaal geld beter zal zijn. Het heeft zeker voordelen maar ook nadelen. Echter denk ik zelf dat contant geld niet de toekomst Is. Als ik bv kijk naar Bitcoin zie ik zeker voordelen. Bitcoin is nog erger dan giraal want dan kan echt iedereen je volledige transactie historie zien. Moet je aankoop door een meerderheid van stemmen gesteund worden?

Als iedereen het in kan zien is het ook funest voor je privacy je gaat je bij elke aankoop afvragen wie het kan zien en wat ze er van zullen denken. Dan ben je met giraal verkeer dat uitsluitend door de bevoegde instanties, die door democratische organen als parlementen gecontroleerd worden, is in te zien veel beter af.

Democratischer omdat de macht om de transactie historie in te zien bij de massa ligt en niet bij de enkeling. Bij een bankrekening kan alleen je bank en de overheid middels druk op de bank je gegevens inzien.

Democratischer is wellicht niet de beste term om deze 'macht bij de massa' mee te omschrijven maar zie ik vaak zo gebruikt worden. Wellicht weet iemand een betere term? Ik denk dat je het woord transparantie zoekt. De transactiehistorie inzichtelijk maken voor iedereen maakt het transparant, maar niet nog niet democratisch. Het chartale geld is ook van de overheid. Niet vreemd dat ze dit beheren. Giraal geld is in beheer bij de banken.

Het idee dat 'jouw geld' van jou is klopt niet. Het is en blijft eigendom van de staat. Giraal geld van de overheid, en chartaal geld in beheer van de banken? Yep, baal er ook van als de rabobank een storing heeft. Dan kan ik haar niet meer volgen. Die zijn nog erger juist. Er zijn overigens wel digitale valuta in opkomst die wel de transactie historie afschermen. Over bitcoin en andere cryptocoins kun je prima een laag bouwen waardoor transactie historie niet meer te zien valt.

Ze zijn uit beginsel pseudoniem, maar als je je best doet Coinjoin, darkwallet, nieuw adres per transactie kun je prima anoniem blijven. Ik wou dat Nederland weer zo innovatief werd. Contant geld is erg inefficient. Als je bekijkt dat wij het pinnen bij de bank, uitgeven in een winkel die het daarop volgens weer moet tellen en terug brengt naar de bank. Dat verdwijnd allemaal in een klap. Daarnaast is het ook nog eens een stuk moeilijker voor de criminaliteit om straks hun zaken te doen.

Ik vind dat dat wel opweegt tegen de nadelen. Het gaat Noorwegen iig geval veel geld opleveren. Totdatt op een of andere manier je pas defect raakt op vrijdagavond Voordat je woensdag op vakantie wilde. Nieuwe pas is pas donderdag bij je Succes met betalen dan Contant geld bestaat niet meer Minimaal 5 dagen niets kunnen kopen en hopen dat je nieuwe pas op tijd is voor vakantie Nu al waarheid, maar nu kun je nog ff snel contanten halen bij de bank.

En wat te denken van verjaardagen. Ipv geld krijg je willekeurige kadobonnen van winkels waar je dan weer naar toe moet om wat te kopen. Ik denk dat creditcard bedrijven en banken wel meegaan met de tijd. Als ik binnen 24 uur een nieuwe creditcard of pinpas nodig heb zorgen zij er wel voor dat zo iets mogelijk is.

Dat hoop je, maar vooral voor banken betekent 'met de tijd meegaan', zoveel mogelijk nieuwe bronnen van inkomsten aanboren als de oude wat tegen gaan vallen. Service verlenen is al zeker de laatste 10 a 20 jaar bij geen enkele bank meer het primaire doel. Kredietkaartbedrijven 1 woord a. Toch is me dat laatst niet gelukt het voorbeeld komt niet zomaar uit de lucht, heb het zelf meegemaakt en was blij dat ik nog met contanten terecht kan. Jij schetste een scenario waarbij het alleen maar mogelijk was om met plastic te betalen.

Op dat scenario reageerde ik. Niet op het hedendaagse. Contant geld is heel efficient hoor, je kunt in jouw omschrijving diverse stappen zoals pinnen gewoon weglaten of slechts zo nu en dan verrichten. Minder en bedrijfszekerder handelingen dan bij een volledig electronisch betalingsverkeer. Wat wil je nou nog meer? Contant geld kost een winkelier meer geld dan jij denkt. Ook de infrastructuur van ATM's, transport van geld door alle betrokkenen en het maken van het geld zelf.

Let wel, ikzelf ben ook een voorstander van behoud van cash, maar cash geld is veel inefficienter en daarmee duurder dan de klassieke PIN. Nu is de nieuwe Maestro al weer duurder dan het oude PIN, maar nog steeds goedkoper dan cash.

Persoonlijk echter denk ik dat dat best wel wat waard kan zijn. Ikzelf betaal zoveel mogelijk met credit card gebruikt als charge card, dus geen rente. Zo kan ik me voorstellen dat mensne ook al zou het duurder zijn, nog steeds contant willen blijven gebruiken. Met dat laatste sowieso eens.

Ik weet dat contant geld duur is, maar dat is niet alleen maar omdat het om een tastbaar goed gaat dat aan handelingen onderhevig is.

Ook omdat de bank graag ziet dat het duur is. Je kan zowel als winkelier als als bank bezuinigen. Zo kan je als winkelier inplaats van savonds naar de bank lopen, je muntgeld relatief het duurste geld ook wisselen bij de horecagelegenheid om de hoek die lid is van dezelfde winkeliersvereniging. De bank kan bijvoorbeeld besparen door geldautomaten zo in te richten dat je er ook kunt storten en dat gestort geld ook gewoon weer gepind kan worden in sommige buitenlanden zeer gebruikelijk, hier vrij zeldzaam.

De functie van contant geld is het mogelijk maken van handelen. Als chartaal geld dit stokje over neemt vervalt er geen enkele functie. Ongekend dat je -1 wordt gemod bij een ontopic reactie, met zinnige inhoud. Ik ben het overigens grotendeels met je eens. Contant geld kost een hoop gedoe en geld om in de lucht te houden, maar biedt eigenlijk helemaal geen voordelen, zeker omdat de intrinsieke waarde toch nul is. We kunnen met z'n allen prima zonder.

Het drukt gewoon alle contante betalingen het zwarte circuit in. Denk aan betalen met pakjes sigaretten en flessen whiskey e. Een beetje zoals in gevangenissen gebeurt. Ik denk niet dat het Noorwegen geld zou opleveren. In het zwarte circuit kan jij door blijven handelen. Maar hoe ga jij als crimineel daar je boodschappen van betalen?

Je kan moeilijk op wiskey, sigaretten en cocaïne leven. Chipknip was hardstikke privacy vriendelijk. Alleen een systeem om elkaar geld te geven en je hebt een bewezen oplossing voor het vervangen van contant geld.

Probleem is dat bij chipknip volgens mij ook de transacties gelogd worden En mij is het persoonlijk al gebeurd dat mijn geld weg was buiten mijn schuld. Wat overigens het maximum is wat er op past. En hoeveel er nu bij mij op staat? Minder dan 20,- daar zorg ik sindsdien wel voor, maar hoeveel precies?

Je kunt het niet even tellen. Ik ben niet tegen elektronisch betalen, maar ik wil de mogelijkheid om contant te betalen graag behouden. Het concept van bijna 20 jaar geleden kan wel verbeterd worden, maar de basis is goed. Ipv een chip zou nfc een goede oplossing zijn, alleen dan wel een decentrale oplossing die geen directe communicatie nodig heeft naar de bank. Chip is ook bedoelt voor bedragen van rond de 50 euro. Als jij je portmonnee kwijt raakt met euro ben je die ook kwijt.

Ergo; je argument houdt geen stand. Hij heeft wel gelijk. Bij witwassen declareer je bij de belastingen inkomsten uit een fictieve bron bijvoorbeeld mensen die een broodje shoarma hebben gekocht zogenaamd en betaal je de belastingen over dat geld met je illegaal verkregen, zwarte geld. Daarna heb je over het restant van de door jouw opgegeven inkomsten wit de beschikking.

Kun je er een auto mee kopen bijvoorbeeld. Je begint een friettent. Je koopt zakken friet in a een tientje per stuk. Die voer je aan de varkens. Vervolgens geef je bij de belasting op dat je met die zak porties friet hebt gemaakt a 3 euro per stuk. Daarover betaal je dan bijvoorbeeld euro belasting en je houdt euro wit geld over. Doe dat trucje duizend keer en je bent hard op weg naar een nieuw huis en hele dikke varkens Dit wordt natuurlijk een stuk lastiger als alle 'bezoekers' van jouw snackbar giraal zouden moeten betalen Met cash is het voor de belastingen heel moeilijk om te controleren of je die friet nou echt verkocht hebt of niet.

Weet je de waar ik meer aan denk Dat is echt onzin. Regels en wetten maken dat. Ook hoe ermee wordt omgegaan. Bijvoorbeeld als iemand het wil na een maand alle gegevens van waar naar waar wissen niet handig met iets terug zoeken, maar is een keuze.

Geen toegang tot de gegevens alleen bij de banken. Ander soort rekening nummers waardoor traceren lastiger wordt. Annoniem pinnen ipv mcdonalds iets anders, natuurlijk de tegenrekening dan niet weergeven. Nu zijn er voldoende privacy bezwaren. Maar als ik zie hoe veel er zwart gaat, zeker bij grotere bedragen. Dan wil ik niet weten hoe veel er zwart gaat bij echt grote bedragen. Met het huidige systeem is elke betaling inderdaad volledig traceerbaar, maar dat hoeft niet. Het is best mogelijk om met elektronisch betalen anonimiteit te waarborgen.

Ik meen dat dat met de chipknip ook niet het geval is, maar dat is toch echt elektronisch geld. Ja, als dit door gaat, dan pas hebben we geen privacy meer. En ook geen zwart geld En wat denk je van een beetje bankrun? Is ook gelijk lang niet meer zo effectief. Hmm dat moet ik misschien even uitleggen Niet dat ik een voorstander ben van een "bankrun", maar je hebt dan gewoonweg geen pressiemiddel meer richting banken als burger.

Ik snapte je zonder je edit ook meteen al. Je hebt een heel goed punt. Verder kan er in de titel wel Noorwegen staan, maar dit gaat puur om een consortium van banken welke dit voorstel doet. En dan heb ik nog zoveel vertrouwen in de Scandinavische landen, qua vooruitstrevendheid, maar banken blijven banken. Die hebben gewoon niet meer hun oorspronkelijke staat van dienst voor ogen.

Als die er al ooit was. Wat dan wel; weer opvallend is, is dat de banken daar kan je toch wel van spreken Noorwegen als experiment uitkiezen. En dat Tnet het argument van die instantie overneemt "met cash betalen kost de samenleving veel geld" Het zijn juist de banken die de maatschappij veel geld kosten.

Nu brengen ze kosten in rekening voor kastransacties om de illusie te wekken dat die duur zijn, maar als die straks minder voor zouden komen verzinnen ze wel weer wat anders om grof geld aan de strijkstok te laten hangen of zoals de afgelopen jaren bodemloze putten te voeden.

Dat komt omdat banken particulier zijn. Er zou minstens één staatsbank moeten zijn welke duidelijke regels hanteert. Welke niet direct als concurrent dient, maar wel om alles op scherp te houden. Deze bank moet ook zonder klanten blijven bestaan met dezelfde regels. Mochten ze daar hun hand overspelen kunnen mensen terug vallen op de staatsbank. Een staatsbank die kosten aanrekent die lager zijn dan het marktevenwicht in een markt met veel concurrentie en weinig barriers to entry zoals het bankwezen kan alleen maar verlieslatend zijn aangezien ze de laagst mogelijke rendabele tarieven moet overtreffen.

Een goed werkende regulator met tanden die kan ingrijpen bij marktverstorende praktijken is goedkoper, efficiënter en werkt even goed. Waarom zou die staatsbank geld in rekening moeten brengen voor een betaalrekening? Daar heb je weer zoiets dat met concurrentie helemaal niet zou bestaan.

De banken hebben tot voor een jaar of 10 a 20 altijd genoeg verdiend aan het beheren van het geld van de klant, en in diverse ons omringende landen is dat nog steeds het geval. Waarom zou dat hier anders moeten zijn? Overigens kan de staatsbank niet onder de prijs van commerciële banken gaan zitten, dat zou oneerlijke concurrentie opleveren. Ik vind dat er voor betaling altijd een alternatief hoort te zijn, dus of pinnen of cash. Want alleen pinnen is niet genoeg als het apparaat dienst weigert Ze kunnen die overboekingen echter wel heel simpel blokkeren als er zoveel overgeboekt zou moeten worden dat de bank om kan vallen.

Of ze de deuren dicht houden of de internetkabel eruit trekken maakt niet veel verschil. Als ze denken dat zoiets gebeurd kan je ook de geldautomaat op storing laten springen. Dat is nu ook al zo. Hoe ga je dan betalen? Klinkt allemaal fantastisch in een feilloze wereld waarin we helaas niet leven. Als hier in NL plastic niet werkt en je hebt geen cash bij je kun je boodschappen wagen of zojuist volgetankt auto mooi laten staan hoor Ja, en als je dan geen geld hebt in je portomonai?

Ik niet in ieder geval. Dat is iets voor winkels om op te lossen. BV door een kopie te maken, of een acceptgiro uit te schrijven met je handtekening. Dat is natuurlijk deels analoog, maar er zijn echt wel oplossingen voor te vinden. En ik pin voor ik na de winkel ga bij de pinautomaat. De bank hoeft niet te weten in welke winkels ik mijn inkopen doe. En de winkel hoeft mijn inkopen niet in een profiel vast te leggen op basis van de rekening waarvan betaald wordt.

Ik betaal waar mogelijk contant en zou dat graag blijven doen. Maar blijkbaar ben je in deze samenleving dan meteen verdacht Een heitje voor een karweitje via je bankieren app overmaken is natuurlijk wel helemaal 21e eeuw Staat er een manneke van 8 jaar op je stoep met zijn IBAN nummer.

Trek jij nog een kauwgumbal uit een automaat dan? Wat loop jij achter zeg. En niet echt smakelijk die ballen die er al jaren in zitten en allerlij weersomstandigheden hebben meegemaakt.

Jij bent zeker ook dat type persoon die een gratis peperemuntje bij de balie pakt waar al tientallen mensen in hebben lopen graaien met hun bacterie handen: Ik pin ook alles.

Ik kom regelmatig in de supermarkt en als ik dan zie hoeveel er lopen te klooien met klein geld Duurt het ook langer voordat die rij weer weg is. Heitje kan met de chipknip, of een PayPal donatie, of BitCoin, of Flattr, of "betalen met je telefoon" whatever that may be. Even klussen mag prima electronisch, kunnen we er meteen belasting over innen want er wordt me toch wat zwart bijgeklust in dit land Oude automaten zijn een uitdaging, dat wel.

Als ik klusjes doe die meer waard zijn dan een kratje bier, laat ik de mensen het altijd naar mij overboeken. Zou niet weten waarom dit een probleem moet zijn. Met een smartphone of tablet heb je dat binnen een minuut gedaan. En ja, kinderen die geen kauwgomballen meer uit de automaat kunnen trekken wat sowieso pure oplichterij is met de huidige prijzen en daarom minder snoep eten en minder risico lopen op vroegtijdige obesitas, lijkt me eigenlijk ook geen slechte zaak.

Door alle suiker die in snoep en frisdrank zit krijgen veel drukke kinderen het label ADHD opgedrukt en zitten voor de rest van hun leven aan de Ritalin. Kost de verzorgingsstaat ook bakken met geld. En laat je niet neppen door het hippe Stevia-extract dat ze tegenwoordig overal in menen te moeten proppen; dat is misschien nog veel slechter dan gewone suiker. Ooit gezien hoe complex de scheikundige structuur van dat Stevia is?

Daar mag je ook maar heel weinig van hebben op een dag Ik zou blij zijn met het verdwijnen van papiergeld. Zo neemt de kans op overvallen ook direct af als kwetsbare personen kassamedewerkers, senioren etc. Ik zie regelmatig dat senioren in de supermarkt geld bij staan te pinnen omdat ze hun geld niet bij een gewone pinautomaat durven te halen.

Zo moeilijk is het dus helemaal niet om je pincode te onthouden. Op steeds meer plekken kun je je boodschappen ook thuis laten bezorgen en met iDeal betalen. Gewoon met een simpele app op je tablet of smartphone. Zijn we direct van dat getreuzel af bij de kassa omdat de lieve oudjes een uur in hun beurs staan te peuteren om het bedrag precies tot op de cent af te rekenen terwijl de medewerkster het wisselgeld al 10x had kunnen terug geven.

Misschien moeten we i. Omdat zeker als je zzp'er bent je dit anders ook bij de belasting op moet geven en inkomstenbelasting moet betalen. Wanneer je dit zwart krijgt kan je zeggen dat je bv maar de helft van de tijd hebt gewerkt. En de andere helft dus zonder belasting weg zetten. Aan wie je betaalde, wanneer en hoeveel. Er is toch wel een manier om dat te achterhalen? Als je het tegendeel kan bewijzen in vorm van een linkje oid? Nope, IP-adressen worden niet opgeslagen bij Bitcoin-transacties.

Wel de IP-adressen van de nodes die transacties als eerste broadcasten, maar dat hoeft geenszins de betaler of ontvanger te zijn. Enige wat er wordt opgeslagen is bijvoorbeeld een transactie van 1AbCdEf-etc naar 1PqRxYz-etc, maar die bitcoin-adressen vergelijkbaar met bankrekeningen, maar dan zonder bank staan nergens geregistreerd, en zijn op geen enkele manier gekoppeld aan een identiteit.

Met Bitcoin zijn geen 'accounts' of rekeninghouders of andere administratieve rompslomp gemoeid. De IP-adressen van de nodes worden niet opgeslagen in de blockchain. Maar deze informatie is inderdaad redelijk nutteloos. Eerst heb je geld. Dan doe je iets dat in de regel te volgen is, want bankbiljetten in je telefoon duwen werkt niet. Bekijk u de gratis vergelijker. Bezoek nu de website: Vind of bied uw tweedehands Vrouw zoekt man aan op empower-network.

Sexdating overijssel marktplaats sex Sexdating overijssel marktplaats sex En om die luxe te krijgen ben ik ooit een be. We zullen nooit je e-mailadres publiceren en gaat discreet met je persoonsgegevens om. De website Sexcontact Markt is escort gezocht erotic massage haarlem erotische marktplaats voor iedereen die graag sexcontact wil sexdating be sexdating overijssel via internet.

Mijn Sexjobs Inloggen Advertentie plaatsen Maak account aan. Indien je ouder bent dan 18 jaar kan je doorgaan. Hoi allemaal wie heeft er zin om gezellig te kletsen. Sexdating overijssel marktplaats sex Gratis sekscam geile seksfilms Sexdating overijssel marktplaats sex Dames van plezier Friese Femke uit Lemmer, ik geniet van seks · Januariactie geil natte kut vanaf 30 euro · Sexy blond tienermeisje vol maar lekker proberen? Eenvoudig op één plek tussen het occasion aanbod van 15 autowebsites naar jouw tweedehands auto zoeken, doe je op empower-network.

Sex contact amersfoort sex in friesland


Als jij als een van de eersten je geld kunt wegsluizen, heb je mazzel, maar kom je te laat, dan is er geen geld meer. Wat jij voorstelt is het recht van de sterkste en wie het niet snapt zoekt het maar uit. Mensen met een verstandelijke beperking krijgen nu al hulp met het beheren van hun budget. Voor ouderen is dergelijke informatie makkelijk te raadplegen via de prospectus van de bank in kwestie of via je overheid. Wie het eerst zijn geld uit de muur haalt, heeft geen mazzel.

Dat is gewoon een idioot die zich suf heeft gelopen voor niets. Je geld is, voor de zoveelste keer, gewaarborgd tot een bedrag dat zo hoog is dat financieel ongeletterden er nooit zullen aankomen. En wie een beetje van geld kent, zet niet al zijn geld in één mandje. Wat ik voorstel is het veronderstellen van gezonde voorzichtigheid van de kant van een belegger want ja, een spaarder is een belegger. Er is zo'n oud gezegde: Helaas zijn we dat stilaan vergeten: Die schuiven we wel af op een overheid.

Hahaha, wat denk je van een storing in betalingsverkeer die zaken komen toch regelmatig voor , je zal maar net in een winkel staan om je eten te kopen Heb jij nog altijd genoeg cash bij je om je boodschappen te betalen dan? Ik niet hoor, en ik gok zo dat dat voor de meerderheid van mensen geldt. De enige reden dat ik uberhaupt nog wel eens contant geld heb is eerlijk gezegd dat ik wel eens naar de friture wil gaan, een van de laatste branches die stug weigert om pinautomaten neer te zetten.

Zelfs collega's terugbetalen voor iets gebeurt in mijn omgeving vooral door het even over te maken via de bank app. Yup ik heb altijd voldoende cash voor een redelijke hoeveelheid boodschappen.

Ik betaal in winkels ook altijd met cash en ben vaak sneller dan piet leut met z'n pasje, heb nooit last van storingen ook, nooit nog 1 of 2 keer pasje proberen voor ie het doet, nooit bij de kassa staan en te horen krijgen dat de pin er uit ligt, o en ik kan nog hoofdrekenen dus tja, beetje verloren gegane vaardigheid als ik soms lui bij de kassa zie moeilijk doen als ze slim willen betalen om bv een briefje van 5 terug te krijgen ipv 4,60 bv.

Bovendien raak ik het overzicht kwijt en geef sneller meer uit als gewenst als ik elektronisch betaal. Ik pin dan ook m'n boodschap budget aan het begin van de maand en dat gaat in een kistje, voor een week aan boodschappengeld in m'n beurs en klaar. Ik zie een groot heikel punt aan alleen elektronisch los van paranoia, privacy gevolgen e.

Als ze dit doen kun je er grif op nemen dat je straks voor elk klein dingetje kosten kunt betalen, menselijke gierigheid enzo. IJsje bij de kraam? Transactiekosten, iemand een aardigheidje geven als dank voor babysitten? Transactiekosten, je kind een financiële beloning geven voor dat rapport met 2 tienen? En natuurlijk belasting over elke 5 cent die je ergens voor hebt gekregen als bedankje bv. Al die kleine transactiekosten e.

Kassa voor de banken, miljarden mini-transacties zoals een blikje of ijsje kopen onderweg waar ze normaal nooit aan verdienden door cash geld en straks wel als dit doorgaat.. Geen wonder dat banken e. Er zijn ook "transactiekosten" verbonden aan het betalen met cash. Zo moet een verkoper zorgen dat dit geld veilig bij de bank aankomt, daarvoor een waardetransportbedrijf inhuren, etc, en dit wordt uiteindelijk natuurlijk gewoon doorberekend in de prijs.

Dus dat is een beetje een non-argument, het enige verschil is dat dit met pinnen misschien inzichtelijker wordt. De enige argumenten die ik voor cash nog wel valide vind zijn privacy en veiligheid. Het is goed dat een land het aandurft om hier het voortouw in te nemen, zodat andere landen van diens fouten kunnen leren. Je kunt er donder op zeggen dat het een keer gruwelijk foutgaat en dat de Russische maffia in Noorwegen een handeltje opzet. Als alle kinderziektes uit het systeem zijn, sta ik er voor open om dit ook in Nederland te proberen.

Ik zou hier echter wel terughoudend in zijn. Hoe leer je kinderen met geld omgaan als ze de beschikking hebben over jouw of hun hele rekening? Dat geld is zo op aan kleding, drank, gadgets, etc.. Een manier om dit op te lossen zou een soort digitale portemonnee kunnen zijn waar je net als cash een gelimiteerde hoeveelheid geld in kunt stoppen. Een beetje het idee van Chipknip, maar dan beter opgezet en geïmplementeerd. Tja, je bent niet sneller dan ik met mijn pasje hoor Daarnaast kan ik ook gewoon hoofdrekenen ook al betaal ik met pin en zelfs als jij kunt hoofdrekenen is dat geen garantie dat de kassajufvrouw dat ook kan en niet een minuut naar de hand kleingeld zit te staren om te zien wat je dr nu geeft.

Waarom er ineens transactiekosten bij zouden komen zie ik niet zo, dat is nu ook niet het geval terwijl het gewoon geworden is om kleine bedragen te pinnen en over te maken. Ook belasting betalen over elke 5 cent lijkt mij onzin, als het bij enkele kleine bedragen blijft valt dat echt wel mee. Als je echter dik zwart werkt, ja, dan wordt het lastiger, maar misschien moet je dan ook gewoon maar eens mee gaan betalen aan de maatschappij waar je in leeft je in algemene zin gebruikt, ik ben niet specifiek jou aan het beschuldigen of zo Een beter overzicht over je geld houden is wel een goed punt, maar ik denk toch dat je daarmee sterk in de minderheid bent als ik zo in de winkel kijk naar hoeveel mensen er pinnen tegen cash betalen.

Op een gegeven moment kun je dan niet meer voor zo'n kleine minderheid de maatschappij tegen houden als de natuurljike voortgang zou zijn om het fysieke geld er uit te doen.

Voordeel hier in Noorwegen is dat vele supermarkten een geldteller gebruiken. Die muntenbak geeft dan automatisch je gepaste wisselgeld terug; evt met papiergeld van de caissière. Kortom, de persoon achter de kassa hoeft niet meer te kunnen hoofdrekenen. Na 2 storingen waarbij ik niet kon betalen heb ik altijd wel cash bij me. Ik heb me lesje wat betreft alleen maar kunnen pinnen wel geleerd.

Mijn opmerking komt niet zomaar uit de lucht vallen. Kan het je nog sterker vertellen, ik betaal bijna altijd cash. Bij grotere betalingen zeg boven de euro dan pin ik, maar daar onder is het 99 van de keer gewoon contant.

Ik hou mijn rekening saldo niet in de gaten, en wil niet voor verassingen staan wanneer ik aan de kassa sta met een rij mensen achter me en dan tot de ontdekking kom dat ik niet kan pinnen. Daarbij heb ik veel meer zicht op mijn financiën als ik zie wat ik daadwerkelijk in mijn portemonnee heb zitten en wat er uit gaat.

Je kan niet eens overal pinnen. Hekelijk wanneer je bij een snackbar staat en te horen krijgt dat ze geen pin accepteren net wanneer je bestelling klaar is. Daar is ook een oplossing voor, als de winkels tenminste willen, een eenmalige machtiging moet volgens mij ook kunnen. Ideaal voor fraudeurs die van de gelegenheid gebruik willen maken. Want wie zegt hoeveel je op je rekening hebt?

Ik vind het eigenlijk wel zo handig. In een vreemde stad ben je altijd weer aan het zoeken naar een geldautomaat, en daar heb je dan geen last meer van. Je zal er weinig straatartiesten tegen komen dan, dat is wel jammer. Dat zou mooi zijn. Ik kan je zo zeggen dat dat zeker niet klopt. Ik ga nou al meer dan 13 jaar achter elkaar, ieder jaar weer, naar Zweden en er gaat nog bijna net zoveel contant geld over te toonbank als in Nederland.

Alleen is het in Zweden vaak beter geregeld met elektronisch betalen. Dat is in Nederland nog wel eens een gedoe met die OV-chipkaarten en aan de pomp.

Het is trouwens "debit card", niet "debet". Als je zo nodig Engels wilt gebruiken, doe het dan goed. Op zich heel handig maar dan moet er nog een hoop aangepast worden. Even een snelle opsomming: En wat te doen als er stroomuitval is? En internationale transactiekosten zijn momenteel ook nog belachelijk hoog. Leuk als je een ansichtkaart van 50 cent afrekent met je kaart maar als je er dan 4 euro transactiekosten overheen krijgt dan lijkt me dat geen goed plan. Debet is namelijk gewoon het juiste Nederlandse woord.

Klopt, ik ben geen tegenstander van volledig elektronische betaling. Bij automaten kan al elektronisch worden betaald via de chip. Maar als ik het goed heb is die onderhand bijna verleden tijd, of niet?

Stroomuitval is inderdaad een probleem en zo zijn er nog wel een paar dingen. Contant geld zal zo altijd bij ons blijven, maar het zo min mogelijk gebruiken is altijd een optie. Ik heb bijna nooit contant geld op zak. Zeg dat dan tegen broft en niet tegen mij. Maak er of "debet kaart" van of "debit card", maar niet de combinatie.

Ik corrigeerde zijn Engels, een taal die we hier eigenlijk achterwegen kunnen laten. Ik weet niet of je ooit in Zweden gewoon hebt, maar ik vermoed dat het als vakantieganger enigzins anders ligt, dan bij mensen die er wonen.

Ik ben erg benieuwd naar de eerste straatmuziekant, of bedelaar met een NFC paaltje. Mijn ouders hebben er een huis dat ze gaan verkopen en daarom ging ik er zo vaak naar toe. Ik spreek een paar woorden Zweeds en begrijp de taal wel. Maar echt verstaan is wat anders. Wel een enkele keer een straatmuzikant. Ik zal ze de volgende keer een NFC paaltje aanraden. Ik pin frequent en stond laatst in een lange rij. Na lang wachten bijna aan de beurt. Nou bijna, de persoon voor me had haar spaarvarkentje oid leeg getrokken.

Even alles natellen mevrouw Dus snel hoeft cash absoluut niet te zijn. Of je betaalt met een maaltijdcheque. Waarom die dingen nog niet elektronisch zijn, gaat mijn petje te boven. En de volgende keer worden het er minstens 9. Bij ons België zijn die maaltijdcheques , of toch de meeste tegenwoordig met een aparte betaalkaart. Erg handig, enkel voor minder digitale mensen is het moeilijk je krediet te checken Ik stond bv deze week in de supermarkt stond achter een oudere vrouw die ongeveer 10 x het bedrag moest verlagen omdat er niet voldoende krediet op haar kaart stond De after sales service voor gebruikers laat voorlopig ook de wensen over maar qua gebruiksgemak is het zeker een stap vooruit op de papieren cheques.

Al eens in scandinavie geweest in de kroeg? Heelveel mensen betalen daar gewoon met hun bankpas. Heb dat zelf ook veelvuldig gedaan in Zweden en Finland. Super makkelijk te makkelijk eigenlijk, geen pincode, slechts een paraafje ter handtekening, 0 controle omdat ik geen handtekening op m'n bankpas had gezet.

Alleen de kauwgomballen automaat zal wat lastiger worden. Daar kan je tenslotte al contactloos betalen met o. Of in HK met je Octopus kaart. Kan de OV-chipkaart conglomeratie in Nederland nog wat van leren. Ik begrijp wel waarom ze daar in kroegen met pin betalen. Stond gister bij een winkel die zo'n pinautomaat met NFC had. Zal mijn iphone wel niet hebben En android toestellen met NFC? Ik dacht dat juist dat hele NFC werd gepromoot voor juist die reden.

Heeft totaal niets met parenoïde te maken! Het wordt zo langzamerhand eng dat alles wat jij doet gecontroleerd wordt en wordt opgeslagen! Autosnelweg verkeer, betaalverkeer, ov chip verkeer, camera's op straat die straks ook gezichten gaan herkennen.

Hier is dus altijd her af te lijden wie die pagina geprint heeft en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het recht om jezelf te zijn wordt wel aangetast door grootschalige controlle. Lees bijvoorbeeld eens de links http: En die willen ze nu zelfs uitbreiden naar elektronische communicatie. Als jij weet dat je in de gaten gehouden wordt zal je je anders gaan gedragen dan wanneer je weet dat je op jezelf bent. Als al je geld transacties bekend zijn wordt je bijvoorbeeld toch maar geen lid van die politieke partij die in een slecht daglicht staat.

Je weet immers maar nooit hoe dat tegen je gebruikt zal worden. Je weet immers maar nooit hoe dat tegen je gebruikt zal worden" Leg alsjeblieft uit wat deze twee zaken met elkaar te maken hebben..? Als jij je netjes aan de wetten houdt, heb jij het recht om niet buitenproportioneel gecontroleerd te worden inderdaad.

Ik vind dat maar moeilijk te geloven, tenzij je contant krijgt uitbetaald en alles wat je op je bank hebt automatisch overboekt auto. En laten we het maar niet hebben over aankopen boven de euro, daar komt wel een pinpas bij kijken neem ik aan. Voor diensten als Google, Android, enz kies je voor en je kunt zonder deze diensten leven. Boodschappen ben je verplicht te doen. Ik denk niet dat er iemand tegenwoordig kan leven door zelfstandig in alle behoeften te voorzien OddesE heeft wel gelijk.

Elke transactie die je dan doet als contant geld afgeschafd is, is dan traceerbaar. Door je bank, door de overheid en door geheime diensten. Vergis je niet in hoever dit kan gaan. Ik snap niet wat facebook en google met geld en betalen daarmee te maken hebben. Het zijn 2 totaal verschillende dingen. Feit is dat alleen elektronisch betalen betekend dat alles traceerbaar is.

Probleem is alleen dat overheden bewezen hebben onbetrouwbaar te zijn. In Amsterdam worden kenteken gegevens doorgegeven aan de belastingdienst en dat is nog maar het begin. We worden slaaf van onze overheid die de totale controle wil hebben. Vandaag lees ik nog een artikel dat mensen die het krap hebben juist met contant geld betalen omdat ze zo beter weten wat er in en uitgaat.

Betalen met je pin is voor deze groep funest. Ze geven eenvoudiger iets uit en oeps probleem aan het einde van de maand. Kinderen leer je met contact geld om met geld om te gaan, met een pinpas is dat idee van omgaan met geld weg. Je 8 jarige kindje kan nu met wat centjes zelf iets kopen in de winkel.

Straks met zijn pinpas? Ik snap de zorgen om privacy. Maar ik snap niet waarom veel mensen hier aannemen dat dit direct het einde betekent van anoniem betalen. Er is technisch geen enkel probleem om contant geld af te schaffen maar anonieme prepaid kaarten wel te ondersteunen. Strijden voor rechten en privacy is essentieel, maar dat betekent niet dat je met een aluhoedje op in een hoekje moet gaan zitten klagen.

Nee, het nodigt ons juist uit om constructief te zijn. Of mis ik iets? Zijn prepaid kaarten niet gelimiteerd tot een bepaald maximum bedrag? Net zoals cash geld trouwens. In België is dit ondertussen nog maar euro. In Nederland is dit nog euro als ik mij niet vergis. Het gaat juist om totale controle. Het argument contant is te duur. Overheden zijn altijd goed om argumenten te vinden om iets te rechtvaardigen.

Waarom zou de massa die elektronisch betaald moeten meebetalen aan het systeem van contant geld. Voor bedrijven is het duur, geld transport, geld printen, denk aan het milieu en zo ken ik er nog een paar Zie daar je hebt goede redenen die je de massa kan verkopen om contant geld af te schaffen.

De vraag is dan hoe anoniem is anoniem? Daarnaast heb ik voorbeelden gegeven hoe leer je kinderen met geld omgaan. Mensen met weinig geld die juist contant geld gebruiken omdat ze dat pricies weten wat ze kunnen uitgeven. Plastic geld geef je sneller uit.

Afgezien van privacy zijn er ook andere redenen. Zo een prepaid moet ergens betaald worden toch? Hoe weet ik dat betalingen niet gekoppeld worden aan de elektronische betaling van de prepaid kaart? Met cash is dit praktisch onmogelijk en kan ik dat ZELF controleren. Overigens had ik zo'n slecht voorstel niet van Noorwegen verwacht.

Je geeft banken en de overheid een gigantische controle over de geldstroom. Zeer onwenselijk lijkt me dit. Pre-paid kaarten zijn niet anoniem. Je naam staat er alleen niet direct op. Er is technisch geen enkel probleem om contact geld af te schaffen maar anonieme prepaid kaarten te ondersteunen. Met de groeiende camera dichtheid? Transacties geven alles prijs. Je locatie, je interesses, je aankoopgedrag, of je wel of niet rookt.

Zeer interessant voor de overheid niet alleen de landelijke, ook gemeente.. De gegevens zijn ook nog eens zeer accuraat. Als jij 'roken' zoekt op Google, betekent dat niet dat je rookt. Als jij een pakje sigaretten in de winkel koopt, dan is de kans veel aannemelijker dat je dan ook daadwerkelijk rookt.

Ik pin overigens ook best veel, maar de keuze voor contant moet wel blijven vind ik.. Sinds wanneer wordt de lijst van aangeschafte artikelen opgenomen in de transactie? NIet, maar zoals iemand aangeeft hierboven, de winkel heeft dit wel in zijn database. Op je bon staat je rekeningnummer, dit wordt allemaal opgeslagen. En de koppeling tussen die databases maken is niet moeilijk, als hij al niet gemaakt is weet ik verder niets van.

Op dit moment is het niet gekoppeld. Dat is het lastige met dit soort dingen: Het lijkt me bijzonder lastig om met bronnen aan te tonen dat deze databases niet gekoppeld zijn. Maar mocht je die bronnen hebben, ik lees ze graag.

Stellig beweren dat ze niet gekoppeld zijn, zou men even goed kunnen afdoen als zijnde speculatie. Er zijn genoeg aanleidingen voor de stelling dat het nu niet gebeurd. Hoeven we nooit meer omzetbelasting op te geven en bonnetjes te bewaren. En daar wordt een transctie gedaan, namelijk geld over gemaakt van iemands rekening naar jouw rekening.

Maar ik neem aan dat bij het binnenkomen van dat bedrag er een seintje naar je financiele administratie gaat. En ook zonder dat, dat een afrekening consequenties heeft voor je magazijnvoorraad.

Nobel van je dat je deze database niet deelt met WilemA, maar technisch gezien is het best wel feaseble dat je inventory db gekoppeld is aan de betaalprocedure. Ik persoonlijk geloof je op je blauwe ogen. Sinds de kassabon een lijst van aangeschafte artikelen toont. Het is geen noodzakelijke voorwaarde om die lijst te versturen naar de bank, gewoon binnen het grootwinkelbedrijf opslaan bij de transactie is ruim voldoende en gebeurt zonder meer.

Zover ik weet wordt er nooit via de PIN verstuurt wat je koopt, alleen de winkel zouden ze dan als te traceren kunnen opvatten, althans, zo is het mij geleerd. Aan de hand van de transactie is enkel een opvraging van de bon bij het betreffende concern voldoende om te achterhalen wat je hebt gekocht. Het kan zomaar zijn dat er een tijd komt dat deze systemen gekoppeld worden en die data direct in te zien is.

Dit is technisch héél makkelijk te doen als de overheid het wil. En hoe moet je precies aan een pin transactie zien dat iemand rookt?

Het gaat om het hebben van keuze. Dat jij niet geeft om privacy betekent niet dat helemaal niemand dat doet. Wil je dat soort privacy behouden dan zal je anders moeten gaan stemmen en als dat niet helpt emigreren naar een land in Afrika Mensen hechten meer waarde aan 'veiligheid' en gemak dan aan 'privacy'. Dat heb ik zeker wel! Alleen er zijn grenzen.

Betalings verkeer vind ik niet te vergelijken met google of een socialmedia dienst. Dat sommige hier dat wel doen kan ik sowieso niet begrijpen. Want dan zul jij je ook moeten afzetten tegen: De belasting dienst, Zorg, Onderwijs, Gemeente uitschrijven en zo kan ik wel even door gaan. Er zijn zo veel dingen waar we geen keuze hebben Jij denkt dat banken die gegevens niet zullen delen? Wat probeerde ING ook al weer niet zo lang geleden? Die zorgverzekeringsmaatschappij krijgt dat heus wel te zien.

Niet zozeer via de overheid al is dat niet uitgesloten in het kader van de zorgverzekeringswet na de zoveelste onderhandelingsronde , maar die koopt dat gewoon bij Appie Heijn en matcht dan zelf het rekeningnummer. Je kiest er zelf voor om die diensten al dan niet te gebruiken, dus de vergelijking gaat niet helemaal op. Als alle verkeer elektronisch gaat, zal er geen "zwart geld" meer zijn, wat een aantal mensen niet zo fijn gaat vinden.

JAls alle verkeer elektronisch gaat, zal er geen "zwart geld" meer zijn, wat een aantal mensen niet zo fijn gaat vinden. Jan de bouwvakker gaat er anders niet blij mee zijn als ie voortaan de 's avonds en op zaterdag gemetselde muurtjes via de giro betaald gaat krijgen.

Die heeft x liever handje contantje dan dat ie de kans gaat lopen dat ie belasting moet gaan betalen. En daar is hij weer, de obligatore reactie die suggereert dat contanten wel zwart zullen zijn Nouja, zo ver ga je nog net niet, maar als je de redenering doortrekt, wat al regelmatig gebeurt - consequent voor de wat hogere bedragen zelfs- dan is contant per definitie verdacht.

Het niet aannemen van briefjes van zal niks met zwartgeld te maken hebben, maar meer met practische overwegingen zoals het aantal vakjes in de kassa, de hoge "dichtheid" van het geld, de kans op vervalsing briefje oogt onbekend en heeft bovendien dus een hoge dichtheid - groot risico ineens. Waarom bestaan briefjes van en worden ze praktisch nergens aangenomen? Zijn er nog zoveel mensen die geld "onder de matras" leggen? Wel praktisch in zo'n koffertje Privacy is met de komst van Google en Facebook allang verleden tijd er valt niets meer te redden.

Daarnaast is een bedrijf niet geïntresseerd wat jij doet maar wat hun doelgroep doet. Dat kan dan niet meer behalve via omwegen zoals Bitcoin. Jij gebruikt je bankrekening niet voor het ontvangen van loon, uitkering of andere inkomsten.

En het geld dat je moet betalen voor rekeningen lever jij contant af bij de betreffende bedrijven? Er gaan nu al zoveel geldzaken over de elektronische weg wat dat je reeds langere tijd gevolgd zou kunnen worden. Of dat daadwerkelijk gebeurt laat ik in het midden.

Als het je enkel om het niet meer gevolgd kunnen worden gaat adviseer ik je gehele digitale leven nu stop te gaan zetten en je niet meer op internet te begeven. Weet wel dat je je daarmee meteen verdacht maakt dus dat je dan op andere manieren gevolgd zult gaan worden. Vergis je niet in hoever dit kan gaan Dit is inderdaad de natte droom van de overheden. Op deze manier is ELKE bron van inkomsten in te zien, en geregistreerd. Ach dan geef je toch een fles wijn of iets anders leuks?

Zwart geld verdienen Is er inderdaad niet meer bij. Ik zeg niet dat digitaal geld beter zal zijn. Het heeft zeker voordelen maar ook nadelen.

Echter denk ik zelf dat contant geld niet de toekomst Is. Als ik bv kijk naar Bitcoin zie ik zeker voordelen. Bitcoin is nog erger dan giraal want dan kan echt iedereen je volledige transactie historie zien.

Moet je aankoop door een meerderheid van stemmen gesteund worden? Als iedereen het in kan zien is het ook funest voor je privacy je gaat je bij elke aankoop afvragen wie het kan zien en wat ze er van zullen denken.

Dan ben je met giraal verkeer dat uitsluitend door de bevoegde instanties, die door democratische organen als parlementen gecontroleerd worden, is in te zien veel beter af. Democratischer omdat de macht om de transactie historie in te zien bij de massa ligt en niet bij de enkeling. Bij een bankrekening kan alleen je bank en de overheid middels druk op de bank je gegevens inzien. Democratischer is wellicht niet de beste term om deze 'macht bij de massa' mee te omschrijven maar zie ik vaak zo gebruikt worden.

Wellicht weet iemand een betere term? Ik denk dat je het woord transparantie zoekt. De transactiehistorie inzichtelijk maken voor iedereen maakt het transparant, maar niet nog niet democratisch.

Het chartale geld is ook van de overheid. Niet vreemd dat ze dit beheren. Giraal geld is in beheer bij de banken. Het idee dat 'jouw geld' van jou is klopt niet. Het is en blijft eigendom van de staat. Giraal geld van de overheid, en chartaal geld in beheer van de banken? Yep, baal er ook van als de rabobank een storing heeft. Dan kan ik haar niet meer volgen. Die zijn nog erger juist. Er zijn overigens wel digitale valuta in opkomst die wel de transactie historie afschermen.

Over bitcoin en andere cryptocoins kun je prima een laag bouwen waardoor transactie historie niet meer te zien valt.

Ze zijn uit beginsel pseudoniem, maar als je je best doet Coinjoin, darkwallet, nieuw adres per transactie kun je prima anoniem blijven. Ik wou dat Nederland weer zo innovatief werd.

Contant geld is erg inefficient. Als je bekijkt dat wij het pinnen bij de bank, uitgeven in een winkel die het daarop volgens weer moet tellen en terug brengt naar de bank. Dat verdwijnd allemaal in een klap. Daarnaast is het ook nog eens een stuk moeilijker voor de criminaliteit om straks hun zaken te doen.

Ik vind dat dat wel opweegt tegen de nadelen. Het gaat Noorwegen iig geval veel geld opleveren. Totdatt op een of andere manier je pas defect raakt op vrijdagavond Voordat je woensdag op vakantie wilde.

Nieuwe pas is pas donderdag bij je Succes met betalen dan Contant geld bestaat niet meer Minimaal 5 dagen niets kunnen kopen en hopen dat je nieuwe pas op tijd is voor vakantie Nu al waarheid, maar nu kun je nog ff snel contanten halen bij de bank. En wat te denken van verjaardagen. Ipv geld krijg je willekeurige kadobonnen van winkels waar je dan weer naar toe moet om wat te kopen.

Ik denk dat creditcard bedrijven en banken wel meegaan met de tijd. Als ik binnen 24 uur een nieuwe creditcard of pinpas nodig heb zorgen zij er wel voor dat zo iets mogelijk is.

Dat hoop je, maar vooral voor banken betekent 'met de tijd meegaan', zoveel mogelijk nieuwe bronnen van inkomsten aanboren als de oude wat tegen gaan vallen. Service verlenen is al zeker de laatste 10 a 20 jaar bij geen enkele bank meer het primaire doel. Kredietkaartbedrijven 1 woord a.

Toch is me dat laatst niet gelukt het voorbeeld komt niet zomaar uit de lucht, heb het zelf meegemaakt en was blij dat ik nog met contanten terecht kan. Jij schetste een scenario waarbij het alleen maar mogelijk was om met plastic te betalen.

Op dat scenario reageerde ik. Niet op het hedendaagse. Contant geld is heel efficient hoor, je kunt in jouw omschrijving diverse stappen zoals pinnen gewoon weglaten of slechts zo nu en dan verrichten. Minder en bedrijfszekerder handelingen dan bij een volledig electronisch betalingsverkeer.

Wat wil je nou nog meer? Contant geld kost een winkelier meer geld dan jij denkt. Ook de infrastructuur van ATM's, transport van geld door alle betrokkenen en het maken van het geld zelf.

Let wel, ikzelf ben ook een voorstander van behoud van cash, maar cash geld is veel inefficienter en daarmee duurder dan de klassieke PIN. Nu is de nieuwe Maestro al weer duurder dan het oude PIN, maar nog steeds goedkoper dan cash.

Persoonlijk echter denk ik dat dat best wel wat waard kan zijn. Ikzelf betaal zoveel mogelijk met credit card gebruikt als charge card, dus geen rente. Zo kan ik me voorstellen dat mensne ook al zou het duurder zijn, nog steeds contant willen blijven gebruiken. Met dat laatste sowieso eens. Ik weet dat contant geld duur is, maar dat is niet alleen maar omdat het om een tastbaar goed gaat dat aan handelingen onderhevig is.

Ook omdat de bank graag ziet dat het duur is. Je kan zowel als winkelier als als bank bezuinigen. Zo kan je als winkelier inplaats van savonds naar de bank lopen, je muntgeld relatief het duurste geld ook wisselen bij de horecagelegenheid om de hoek die lid is van dezelfde winkeliersvereniging.

De bank kan bijvoorbeeld besparen door geldautomaten zo in te richten dat je er ook kunt storten en dat gestort geld ook gewoon weer gepind kan worden in sommige buitenlanden zeer gebruikelijk, hier vrij zeldzaam. De functie van contant geld is het mogelijk maken van handelen.

Als chartaal geld dit stokje over neemt vervalt er geen enkele functie. Ongekend dat je -1 wordt gemod bij een ontopic reactie, met zinnige inhoud. Ik ben het overigens grotendeels met je eens. Contant geld kost een hoop gedoe en geld om in de lucht te houden, maar biedt eigenlijk helemaal geen voordelen, zeker omdat de intrinsieke waarde toch nul is. We kunnen met z'n allen prima zonder.

Het drukt gewoon alle contante betalingen het zwarte circuit in. Denk aan betalen met pakjes sigaretten en flessen whiskey e. Een beetje zoals in gevangenissen gebeurt. Ik denk niet dat het Noorwegen geld zou opleveren. In het zwarte circuit kan jij door blijven handelen. Maar hoe ga jij als crimineel daar je boodschappen van betalen? Je kan moeilijk op wiskey, sigaretten en cocaïne leven. Chipknip was hardstikke privacy vriendelijk.

Alleen een systeem om elkaar geld te geven en je hebt een bewezen oplossing voor het vervangen van contant geld. Probleem is dat bij chipknip volgens mij ook de transacties gelogd worden Amateur seks op het strand.

Na even aarzelen zuigt Tjechische slet een wildvreemde voor geld. Na school snel de bosjes in. Russische meisjes zijn altijd heel aardig. Laura zuigt en slikt tijdens autorijden. Pizzabakker geniet van zijn vakantie en neukt een sletje op het balkon. In alle rust genieten op het naaktstrand, of toch niet? Op naar de volgende afspraak. Blondjes verwennen een pik in een Duitse bus.

Zuigen en neuken in het openbaar vervoer. Afgezogen en geneukt in het openbaar. Duitse Nadine weet wel een geschikte plek voor dikke dildo. Het libido schiet omhoog door een warm zonnetje. Stiekem lekkere chick filmen op het strand. Meisje zuigt vriendje op de boulevard. Plaats je advertentie gratis online via. Sexdating overijssel marktplaats sex - cursus tantra Sexdating overijssel, erotische massage emmen.

Bent u op zoek naar seksuele contacten, een spontane sexdate of het kopen of verkopen van goederen met betaling in natura? Automonteurs Autorijles Betaling in natura Kappers Klusjes en onderhoud. Hinterlasse eine Antwort Antworten abbrechen. What's on your mind? En om die luxe te krijgen ben ik ooit een be.